1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
JHS
Kevyt iso rinkka?

Mita rinkkaa suosittelisitte, jos vaatimukset ovat seuraavat:

Pakollista:

- 70+ litraa tilaa

- suksien kiinnitysmahdollisuus (diagonaalisesti mieluiten)

- tilavuuteensa ja muihin samankokoisiin verrattuna kevyt

- kiinnitys jaahakulle

Eduksi:

- mahdollisuus kiinnittaa kevyita tilavuudeltaan suuria kamoja rinkan ulkopuolelle (esim. makuualusta pohjan alle)

- irroitettava paivareppuosa

- ergonominen lantiokiinnitys

Netista loytyi helposti vertailuja ultrakevyista repuista, mutta volyymi jai kaikissa alle 70 litran. Kompressoiko porukka kamat nykyaan niin hyvin, etta suurempaa volyymia ei kukaan enaa jaksa kantaakaan? Benchmarkiksi voidaan laittaa Mountain Hardwear South Col 70, joka tayttaa muuten vaatimukset hyvin, mutta ei ole kovin ergonominen (omankohtaisten kokemusten perusteella). http://www.mountainhardwear.com/south-col-70-outdry-backpack-OU5955.html Vinkiksi kelpaa myos kayttokokemukset pienemmista repuista/rinkoista, joista samalta valmistajalta loytyy myos korkeampivolyyminen versio.

beomaster

Vilkases tämä:
https://www.hyperlitemountaingear.com/4400-ice-pack.html

On kevyt, raudat ja hakut saa kylkeen. Samasta repusta pienempiä oon hypistelly ja kuullu paljon kehuja niiden omistajilta. Kestää käyttöä keveydestä huolimatta. Suksikiinnityksen saa lisättyä, tosin hinta on aika suolanen.

hardman

Ollut tyytyvainen Berghausin Light Expedition 80-reppuun. En tieda tayttaako kaikki sun kriteerit, mutta selvasti mukavampi kantaa kuin South Col.

Korpijaakko

Täältä ääni HMG:lle. Itselläni on ollut keväästä 2012 Porter 4400 ja olen ollut pirun tyytyväinen. Aloittajan kriteereihin Icepack on toki parempi malli. Suksipidikkeet ja dyneema-vahvikkeet ovat varmaan hyvä idea. Perusmateriaali on kestänyt paljon, mutta kanttien hankaus pidemmän päälle voi olla huono juttu. Ja repunhan saa lisähinnasta myös 100% dyneemasta, joka on heavy usereiden valinta. Taidan itse hankkia sellaisen seuraavaksi.

Erillistä päiväreppua tuosta ei saa, mutta se on niin kevyt ja kompressoituva, että käy sellaisenaan päivärepusta. Lantiovyö on yksinkertainen, mutta itselleni mukava parinkymmenen kilon kuormille, painavammillekin välttävä.

Raid

Millet Expedition 65 / 66 saa multa suosituksen. Painoa n. 1,5 kiloa ja ihan ok kantosysteemi. Ja tilavuutta löytyy, sanoisin että tuohon saa lumilukon avulla ylipakkaamalla 80-90 litraa sisään, vähän riippuen mitä sinne tunkee. Vähissähän tuosta on muut varusteet, mutta hakkujen kiinnike löytyy ja sukset saa kiinni sivuille.
En tosin tiedä saako näitä enää mistään. Omani ostin varuste.netistä muutama vuosi sitten.

https://varuste.net/en/Millet+Expedition+65+30?_tu=18395