1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
elysee
Rikoin keittimen (Hexon)

Keittimeni (Edelrid Hexon) on jo useamman vuoden vanha ja reissussa vähän rähjääntynyt, mutta se on ollut luotettava matkakumppani kesät talvet. Paitsi nyt.

Katsokaas kuvista, saatteko selvää.  Letkun päässä olevan polttoainesäätimen tyvestä tuo rengas on ilmeisesti murtunut. Melko haperoa materiaalia jos murtuu noin? Google tuntuu kertovan tästä keitinmallista hyvin vähän. Meinasin purkaa osiin, mutta ei siinä taida ollakaan purettavaa?? Polttoaineet "pissii" tuolta välistä siis, retkellä sain sen hätäkorjattu sähköteipillä niin,  ettei falskannut. Onko kokemuksia vastaavasta?

Kuvat: 
elysee

Ja tältähän sen pitäisi näyttää, ts. rinkulan pitäisi olla tiiviimmin kiinni mutta you get it..

Kuvat: 
herra nylppy

Yleensä tuo osa on kierteellinen, eli eräänlainen ontto holkkiruuvi, jonka sisällä varsinainen säätönuppi- ja neula pyörii. Eikö tuo kiristy myötäpäivään kiertämällä, on ilmeisesti messinkiä? Kuvien perusteella näyttäisi siltä, että siinä on tasainen pinta avaimen leukoja varten - ainakin joissain omissa lyhdyissä ja keittimissäni on niin... Eli toiseen suuntaan avaamalla ja sitten varovasti ulos kitkuttamalla koko säädinpaketin pitäisi tulla ulos.

Yhdessä omassa lyhdyssäni kävi niin, että neulan päässä oleva tiivistävä kumi (joka ehkä löytyy tuoltakin, kun vedät koko paketin ulos) oli kovettunut, ja rööri ampui lasikuuppaan helkutinmoiset liekit, enkä meinannut saada koko kapinetta sammumaan. Juhlavalta se tosin pimeällä näytti. Aikanaan käsittelin tiivistysrenkaan silikonispraylla, ja se auttoi.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

elysee

On kierteellinen ja osa, josta avaimen leuoilla saisi otteen ja kierrettyä on siis irti murtunut. Eli kierreosa on kierteillään. Toisessa päässä pakettia on samanlainen ehjä ja toimiva ruuvi. Otanpa yhteyttä valmistajaan ja kysyn että onko esim uusia letkuja saatavilla vai pitääkö uusia koko laite.

Onko muiden merkkien keittimissä samanlaiset systeemit?

herra nylppy

Juu, periaatteessa nuo venttiilit ovat samankaltaisia eri valmistajilla. Tosielämässä esim. letkun halkaisija ym. pikku detaljit voivat vaihdella sen verran, etteivät ne toimi heittämällä yhteen. Eli meilaile Edelridin suuntaan vaan... Pääset oletettavasti helpommalla. Oman kokemukseni perusteella valmistajat suhtautuvat tällaisiin reklamaatioihin hyvin myönteisesti.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!