1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
bazmeg
Kolmen hengen teltta

Eli haussa kolmen hengen teltta kevyeeseen vaellus- ja retkeilykäyttöön. Loppusuoralle on päässyt kaksi mallia, joiden väliltä ei oikein osaa päättää paremmuudesta. Eli kumpaa suosittelisitte: Hannah Covert 3 vai Marmot Tungsten 3P

 

Molemmat ovat samassa noin 250 € hintaluokassa (muitakin telttoja tästä hintaluokasta saa ehdottaa). Painoeroa noilla on vajaat 300 g Marmotin eduksi. Vesipilariarvot taitavat molemmilla olla riittäviä ja kumpikit tulee alumiinikaarilla.

 

Eli onkohan jompikumpi noista käytettävyydeltään/kestävyydeltään tms parempi kuin toinen? Jos tähän ei mitään absoluuttista totuutta ole, niin saa myös huutoäänestää voittajaa mutupohjalta Smile  

herra nylppy

Olin itse hiljattain samassa tilanteessa, eli piti löytää halpa kompromissi kolmelle. Myös mainitsemasi teltat olivat vaihtoehtoina, mutta päädyin Vauden Taurukseen.

Jos teltta ei tule vaativaan käyttöön, pärjäät millä tahansa mainituista. Maksat joka tapauksessa jostain ominaisuudesta jonkun toisen kustannuksella. Valinta on lähinnä mieltymiskysymys. Joku on tilavampi ja kevyempi, mutta kangas on ehkä heikompaa ja vesipilariarvo pienempi ym..

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

karskinen
Käyttäjän karskinen kuva

Ottaisin kevyemmän -painoeron voi sitten kuitata syötävällä: paremmin syöneenä retkestä voi tulla mukavampi tai se voi viedä pidemmälle.

Kunhan sisälle ei sada eikä erityisemmin tuule, niin mielestäni muu on hienostelua. Toki pystyttämisen sujuvuutta kannattaa pohtia, ehkä.

bazmeg

Laitetaanpa päivityksenä, että hommasin tuon Marmotin ja kokemukset yhden nukutun yön perusteella erittäin positiiviset. Vertailukohtia ei vastaaviin telttoihin ole kertynyt, joten tuon tarkempaa arvostelua ei tuotteesta osaa tarinoida. Vaikutti oikein tilavalta kahdelle hengelle ja pystytys sujui näppärästi!