1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
beisik
kuoritakki vedenpitämätön vetoketju / arcteryx?

Katselin uutta packlite / tms pakattavaa kevyttä kuoritakkia ja huomasin että aika monessa kuoritakissa nykyisin puuttuu vetoketjuista "kumilista" siitä edestä?

Hämmästys oli aikamoinen kun arcteryx (esim beta sl), joka vaikutti takkina näin nettiselailun perusteella hyvälle, vaikkakin naurettavan hintainen, mainitsee tuotteissaan ihan suoraan että vetoketjut (vislon vetoketju tms) eivät pidä kunnolla vettä.

"Note: Our WaterTight™ zippers are highly water resistant, but not waterproof. We do not recommend keeping items in your pockets that may be damaged by moisture"

Onko tämä jokin uusi kehitys, mikä järki tässä on? Kuori pitää vettä mutta päävetoketju ei, kuulostaa melko älyttömältä jos ihan oikeaan käyttöön aattelee? Myös muutamassa arvostelussa asiaa sivuttiin että vetoketju ei pitänyt vettä sivuttaistuulessa, mutta asiaa ei tarkemmin lähdetä purkamaan.

 

Eli,

pitävätkö arcteryxin vetoketjut vettä sateessa, onko suositella jotain muuta packlite tms kevyttä takkia jossa olisi kunnon vetoketjulliset taskut ja ne pitäisivät vettä? Luulisin että sellainen laminoitu kumilista pitäisi olla siinä, ainakin nykyisessä northfacen kuoritakissani on ja siinä ei ole mitään ongelmia sateessa, paitsi takin paino+huono pakkautuvuus.

 

Korpijaakko

Ei ole kokemusta juuri Arcteryxin takeista, mutta eiköhän niiden vestakarit pidä vettä siinä missä muutkin. Ero vesitiiviin ("waterproof") ja vettä hylkivän ("water resistant") välillä on aika iso. Ensin mainittuja löytyy esim. kuivapuvuista. Joku firma käytti järeässä kuoressaankin kuivapukuvetskaria, mutta se on lähinnä varvinainen poikkeus sääntöön. Itsellä on muissa takeissa erilaisia "vettä hylkiviä" vetoketjuja ja pitävät hyvin sadetta ja toilivat normaalissa käytössä. YKK:n vedenpitävä hammasvetskari on suosikkini, mutta en luottaisi senkään olevan 100% vesitiivis jos esim. koettaisi käyttää takkia vesipussina. Kuivapukuni vetoketju sen sijaan pitää vettä ja ilmaakin vaikka sukeltaisi. Tosi kurjassa kelissä kaksinkertainen suojalista on kyllä erinomainen lisä, mutta sekin on aikalailla erikoisominaisuus...

Tämä siis pohdintana yleisellä tasolla.

karskinen
Käyttäjän karskinen kuva

Jos taskun kangas on samaa hengittävää materiaalia, kuin muukin takki, niin taskussa olevaan mahdollisesti kylmempään elektroniikkaan tiivistyy kosteutta, jopa melko paljonkin. Onko näin?

Kovin montaa kuorta en toki ole kokeillut, mutta tuntuma olisi, että kosteutta kondensoituu.

Kasperi

Oleskelin rankkasateessa Norronan Lofoten -takki päälläni. Sen piti ymmärrykseni mukaan pitää vettä, mutta niin vaan kastuin. Samalla kastui rintataskussa ollut muutaman päivän ikäinen nokia 830, se kuoleentui täysin... Takilla ikää kolme vuotta, maastopäiviä ihan liian vähän... Takuuta jäljellä vielä pari vuotta, selvinnee tässä syksyn mittaan minkä kannan valmistaja ottaa asiaan..