1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
APy
Kapealestiset ja pienitilavuuksiset randomonot haussa

Suomalaisilla näyttää tyypillisesti olevan leveä ja rintava jalka, kun leveälestisistä monoista on juttua vaikka kuinka, mutta kapealestisistä ja pienitilavuuksisista monoista ei ollenkaan. Tavoitteenani on löytää säällisillä laskuominaisuuksilla varustetut, kapealestiset ja pienitilavuuksiset "nousuorientoituneet" randomonot. En varmaankaan ole ihan ainoa suomalainen kapeajalkainen, joten millaisia vaihtoehtoja tällaiseen haasteeseen olette löytäneet?

JM

Dynafitin TLT6 on kapeahko ja jos löydät, niin TLT5 vielä kapeampi. En osaa laskupuolta oikeen kommentoida, mut TLT6 on kyllä hyvä kenkä nousemiseen.

amjkoo

Dynafit TLT 6 niinkö JM sanoikin edellisessä postauksessa.

Omistan TLT 6 Mountain CL mallin ja pienen jalan sekä kapean lestin. Uunituksen jälkeen kenkä istui omaan jalkaan kuin tauti!

Nousuominaisuuksia nyt ei voi liikaa kehua, kenkä tuntuu hiidettäessä/kävellessä lenkkarilta. Painohan näillä on naurettavat pari kiloa pari Smile

Laskuominaisuuksiltaan erinomaiset ainaki näin suhteellisen pienelle kaverille(66kg) ja on noita isommillakin kavereilla nähny, eikä ole valittaneet Smile

En vaihtais näitä kenkiä pois tällä hetkellä mistään hinnasta, ISO suositus siis!

Rowana
Käyttäjän Rowana kuva

Jep, Dynafit on kapea ja ahdas. Ovat joku vuosi sitten muuttaneet niitä vieläkin ahtaammiksi. Eivät valitettavasti sovi esim. minulle enää ollenkaan. Harmi. Muuten loistavia kenkiä.

Mikael

Eikös off-piste laskettelumono pidä painaa vähintään 2 kiloa per kenkä että sillä voi edes mäkeen mennä...?

jsuomi

Itselläni on erittäin pitkä ja kapea jalka plus matala jalkapöytä. Siihen sopii lähes täydellisesti Scarpa Maestrale RS kunhan siihen vaihtaa paksumman eutuläpän  ja laittaa sisäkengän ja pohjallisen väliin kantapäähän reilun korotuksen (mulla 6 mm).

Tilasin "Thick"-läpän täältä https://intuitionliners.com/thestore/pro-tour-tongues/ , menee kiinni velcrolla alkuperäiseen sisäkenkään.

 

laivakoira

Voin suositella myös kyseistä popoa joka mielestäni osuu hyvin noihin toiveisiin.

http://www.fischersports.com/en/Alpine/Tour/Products/7839-Transalp-Vacuu...

beisik

Moikka,

pari kyssäriä samaan ketjuun noista monoista:

- Onko noissa tlt6 monoissa vielä se että touratessa pitää ottaa se etuläppä pois ja laittaa se takaisin kun lähtee laskemaan? Vai voiko tourata ilman että ottaa irti, liikkuuko varsi silloin huonosti?

- Pääseekö noita fischerin monoja jossain suomessa testaamaan, ilmeisesti pitää olla kuitenkin asiaankuuluvat uunit&asiantuntemus että noita ulko/sisäkuoria saa muokattua?

- Mites noissa fischereissä menee toi lestinleveys jossain ilmoitettiin että se olisi 102mm eli aika leveä? Vai onko taktiikka se että ottaa lyhyempää ja muokkaa sitten jotenkin kuorta?

 

jaksu

Transalp Vacuum TS Litellä seuraavat speksit. Eli lestissä 10 mm pelivaraa.

FISCHER FIT SYSTEM FFS:     Thermoshape Tour
COLOUR:     yellow/yellow/black
LAST:     97 - 107mm
SIZES:     23,5-24,5...30,5
WEIGHT:     1550g @26,5
SHELL:     Vacu-Plast
BUCKLES:     X-Light
POWER VELCRO STRAP:     Touring Strap 45mm