1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
hto
Käyttäjän hto kuva
Luistelusukset yli 100 kiloiselle?

Mistä löytyy vai löytyykö mistään luistelusukset yli satakiloiselle?

Jäykkyystaulukko loppuu järjestäen painoon 95 kg, josta ainakin kuluttajakaupassa ylöspäin mennään noilla "alimitoitetuilla" suksilla.

 

niilo

Kannattaa soittaa noihin isompiin verkkokauppoihin, esim. Häijää tulee mieleen, ja nimenomaan soittaa.

Kaitsu

Älä missään nimessä tilaa luistelusuksia nettikaupasta! Vaikka suksissa lukisi että hard, ne voi olla ihan minkä jäykkyyttä hyvänsä. Ja suksen vakauteen vaikuttaa vähintään yhtä paljon, miten ja missä painealueet on. Jos painealue on reilusti kannan takana, suksi on vakaampi, vaikka olisikin vähän turhan löysä.

Mene suksikauppaan ja kerro, mitä haluat. Itsellä on pääasia ollut hiihdettävyydessä, usein jopa luiston kustannuksella. Sen verran olen suksia puristellut, että lähes joka suksikaupasta on löytynyt minulle, 90-kiloiselle, liian jäykkiäkin suksia.

niilo

Joo ei kannata suoraan tilata, mutta kannattaa soittaa, isoilla myyjillä suuret varastot, ja puhelimessa selviää millä huolellisuudella ollaan valmiita sopivaa paria annetuilla spekseillä etsimään.

hto
Käyttäjän hto kuva

Suksikauppoihin on soitettu, käyty ja saatu suksia lainaksikin. Ovat vaan olleet varastosuksia, joissa kilot jäävät juuri tuohon alle sadan. Päätyneet palautukseen.

Erään liikkeen kautta ostin suoraan tehtaalta peltosen subrat, joiden piti riittää, vaan eivät järin vakaat ole nekaan. Testautin suksia 20 kg kevyemmällä kaverillani, jolle ne taas toimivat varsin vakaasti...

Katselin ulkomaailman saitteja ja eteeni tuli salomonin S-LABin coldit, onko kellään noista kokemuksia?

Kaitsu

Millä tavalla sukset ovat tuntuneet liian "alipainoisilta"? Jos syynä on ollut vain vakaus, niin siihen voi olla hyvinkin monta eri syytä, tuskin kuitenkaan liika löysyys. Olen hiihdellyt paljon isänikin luistelusuksilla, jotka ovat noin 20 kiloa itteäni kevyemmille tarkoitetut. Osa niistä on erittäin vakaita, osa kovin "hakevia". Suksen vakauteen vaikuttaa enemmän muut asiat kuin yksinkertaisesti jäykkyys. Sitten taas esim. hieman vanhemmat Rossarin sukset olivat hyvin jäykkiä, hyvin jyrkkäkaarisia, hirvittävän epävakaita, jos ei jaksanut ja osanut kunnolla potkia, mutta kuulemma nopeita. (samoin muuten jotkut vanhat Suprat, oli kuin olisi jousipyssyillä liukkaalla jäällä luikastellut, ja samoin vielä muutaman vuoden takaiset Karhut...)

 

Jos lähdet suksia tilaamaan nettikaupasta merkin perusteella, niin metsään menet. Missä päin asut? Voisin katsoa, missä vika lienee. 

 

Ensimmäiseksi epäilen hiihtotekniikkaa, potku ei lähde eteenpäin vaan jonnekin muualle. Minun nykyisissä Atomiceissa lukee, että 80-100 kiloisille. Itte painan nyt yli 90, ja jäykkyys ei todellakaan lopu kesken, vaikka olisi kymmenen kiloa enemmänkin painoa. Ja kaupassa olisi ollut paljon kovempiakin suksia.

 

Ota yhteyksiä, jos jelppiä tarvitset.

Torben Korben

Juu, näinpä se menee miten Kaitsu tuossa kirjoitteli. Yhtä jäykissä luistelusuksissa voi painealueet olla aivan eri paikoissa ja suksi on ihan eri tavalla suuntavakaa siitä riippuen. Jos painealueet takana on lähellä monon kantapäätä, sukset voi olla hyvin levottoman tuntuiset ("leijat") ja vaikeat hiihtää - etenkään jos tekniikka ei ole kunnossa Smile Hyvien itselle sopivien suksien valinta on melko hankala juttu joten kannattaa todellakin kääntyä asiantuntevan liikkeen puoleen, esim. Kalle-Sport, jo mainittu Häijää , Forte-Sport jne..

hto
Käyttäjän hto kuva

Tällaiset "leijathan" ovat sitten niitä pehmeänlumen versioita, joilla ei paljon muulloin sitten hiihdetäkkään? Nyt kuitenkin tarkoitin suksea mallia kompromissi. Testatuissa suksissa jäykkyysalue ainakin minun ymmärrykseni mukaan on ollut hyvinkin etupainotteinen jo hiihtäjän painosta johtuen.
Ymmärtääkseni mitä painavampi olet, sitä enemmän sitä etupainetta suksen juuri pitäisi tuottaa?
Potkussa voima välittyy juuri eteenpäin, jolloin jäykkä suksi pysyy vakaana, löysä suksi katoaa alta (näin tietenkin kovalla(hkolla) alustalla)?

Niin, jos suksen painoalue on 80 - 100 kg voinee 90 kg:n massalla olettaakin, että ne kestävät sen kymmenen kiloi painetta lisää. Elleivät jopa hieman yli.
Nyt kuitenkin kyseessä painoluokka yli 100, eli mittahaarukkana esim. 100 - 120 kg. Epäilen suuresti, että suksitehdas ylipäätään saa tehtyä suksen, jonka painealue sopii kaikille 80 kiloisesta 120 kiloon.

Alkuperäinen kysymys oli se, että onko tuollaisen "keijukaisen" painoalueelle ylipäätään olemassa suksea.
Häijäät yms. on soitettu, mutta ei niinsanotusti tuottanut tulosta.

Selvyydeksi, en suinkaan ole itselleni tuota suksea hakemassa, vaan olen ns. toisen asialla. Hämeessä on ko. hiihtäjä, voin vaikka laittaa Kaitsulle y-viestiä.

 

Kaitsu

Etupaine?

Nyt soittele, 0400880864, voidaan jutella. Tuolla painealuejutulla ei oo mitään tekemistä painon kanssa. Nyt tarvitaan vähän tietopuolta myös.

niilo

Eiköhän kysyjä tarkoittanut että kokeilemissaan suksissa takapainealue ollut varsin edessä, tällöinhän suksi on epävakaa nuljuja. Asia on helppo ymmärtää jos ajattelee painealueet suksen etu- ja takaosassa tukipisteinä joiden varassa suksi tukeutuu lunta vasten. Mitä kauempana painealueet ovat toisistaan niin teoriassa sitä vakaampi suksi, jos takapainealue on kovin edessä, jalan alla, niin suksi "pyörii" tämän tukipisteen ympäri.

vesa

Joskus kyselin luistelusuksista ammatikseen hiihtävältä (maajoukkue) niin sain vastaukseksi, että luistelusukset pitää hiihtää että sopivat löytää. Ei kuulemma mittaukset paljon kerro, paljon vähemmän kuin pertsoissa.
Sama tuntuma itselläkin koska paras suksi löytyi 20kg alemmilla kiloilla kuin piti, sekä luisto että hiihdettävyys oli näissä paras kaikista kokeilluista.