1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Sarekretkeilijä
Vaellus Ragon kansallispuiston läpi

Suunnitteilla on vaellus Länsi-Padjelantassa Ragon kautta mennen tullen. Videot ja kuvaukset ragosta ovat kuitenkin herättäneet huolta. Puhutaan rankoista ja vaikeakulkuisista maastoista ja jyrkistä rinteistä. Nousuahan tuolla joka tapauksesa tulee aika paljon. Onko alempi reitti Laksholasta Storskogsvasshyttan ja Sorenknubben kautta Ragohyttalle erikoisen vaikea myöskin? Onko järkeä lähteä reilun kahden viikon rinkalla ollenkaan? Yhdellä suomalaisvideolla näyttäisi seurue etenevän Ruotsin puolella ylhäällä jotain louhikkoista joenuomaa ja maasto erittäin vaikealta. Onko Ragohyttalta Ruotisn puolelle mentävä tällaista reittiä? Ragotshokkalta käsin seutu näytti muistaakseni ihan vain avokalliolta. Yksi rinnehän siinä on merkittynä tosin.

Takaisin ajattelin tulla Fatikjölin ja Lappfjelletin/Svenskhammarenin kautta ja sitten alas Littverivattnetin sillan luo ja sieltä polkua alas. Tuolloin pitäisi kuitenkin olla tyhjä rinkka, joten ongelmia ei kai ole. PAhinta tässä nimittäin on, että polvissani on hieman nivelrikkoa ja repiminen ylöspäin painavan rinkan kanssa saattaa tehdä ainakin tarvetta lepopäiville.

Alibaba

Ei ongelmaa. Sinne vaan. Ragohyttalta Padjelantaan pitää rajaa ylittäessä hieman suunnistaa, etenkin jos näkyvyys huono. Ragon puolella kalliot välillä sileitä ja sateella voivat olla liukkaita. Hienoa seutua.

Sarekretkeilijä

Siltä se vaikutti aikoinaan tunturilta. En aio nousta puronvartta 700 metriin, vaan suoraan rinnettä. Ihmettelin, miksi yhdellä videolla kolme suomalaista kulkevat jotain kauheaa louhikkoista puronvarsikurua pitkän tovin. Nähdäkseni jossain siellä.

Tuossa video onkin. Siinä ei ole karttaa eikä minulla ole googletiliä, jotta voisin kommentoida

Alibaba

En tiedä miksi hakeutuivat louheen Ragovuoren alla. Ehkä kokemattomuuttaan tai suunnistus perustui vesien seurailuun. Ragohyttan jälkeen tulee muutama joenvarren nurmitasanne ja sitten menin hieman vasemman kautta viistokallioita ja harjanteita Ruotsin puolelle. Heinäkuussa. Katso ortofotot tai satelliittikuva jos tahdot tarkkaa tietoa. Padjelantassa isojen järvien läheisyydessä täytyy huomioida muutama kahluu. Itse jatkoin viimeksi Sarekiin ja sieltä metsäisemmille edelleen seuduille. Hieman kuin Skandinavian niemimaan poikkikulku Fauskesta alkaen.

Sarekretkeilijä

Kiitos tiedoista. Itse menin 2007 koperilla ja veneellä Ruotsista Sierggaluoktaan ja sitten kävin Messingmalmvattnetilla päiväretken ja huipulla 1460 vai mikä se siellä oli se korkein ja sitten Ragolle ja Guovddelikselle ja Vielggisbaktin ja Svartinjunjesin ja Akatunturin kautta pois. Ragojohka kannattaa tunnetusti kahlata ylhäällä hiekkasuistoalueella kukkulan 749 länsipuolella (merkitty suoksi)