1 viesti / 0 new
sambione
Offline
Viimeksi kirjautunut: 10 kuukautta 2 päivää sitten
Liittyi: 14.02.2007 - 11:55
Kevytteltta tai muu majoite 2-3 hengelle: Suosituksia?

Vanha Halti XPD on nyt kymmenen vuoden rankan käytön jälkeen mennyt hylkykuntoon, joten pitäisi hankkia jotain muuta tilalle. Pääasiallinen käyttötarkoitus olisi kesä-syysvaellukset Lapissa ja sitten muuta rennompaa retkeilyä ja telttailua sihen päälle. Ei toki olisi haitaksi, jos kestäisi kevyttä talvitelttailuakin. Avotunturihiihtelylle sitten eri vehkeet joka tapauksessa. Tarkoitus ei ole hifistellä viimeisiä grammoja pois, mutta jos jossain siinä parin kilon hujakoilla pyörittäisiin maksimissaan. 

Teltan pitäisi täyttää seuraavat vaatimukset:

- (mahdollinen) sisäteltta pysyy kuivana sateessa pystytettäessä

- sisään mahtuu nukkumaan kaksi henkeä ja (mahdollisesti märkä) keskikokoinen koira

Plussaa saa seuraavista ominaisuuksista:

- absidiin mahtuisi vähintään ne pari rinkkaa

- erillinen sisäteltta ei ole pakolinen, mutta arvostaisin systeemiä, joka olisi umpinainen, ettei a) koira karkaa liepeen alta ja b) olisi tilaa puuhastella itikoilta suojassa

- vaikka keveys olisi kova juttu, en halua telttaa, jonka käyttöä pitää varoa liikaa

- voidaan pystyttää ilman puita tai vaellussauvoja

 

Ensisijaisesti kiinnostaisi jonkin sortin tunneli, harjateltat, pyramidit ja sauvojen/harjanarun varaan kiinnitettävät mallit myös ok. Kupolikin menee, kunhan ei ole mitään MSR:n Hubba Hubban kaltaista kaarihässäkkää, joita suurin osa kupolimallisista kevyistä teltoista vaikuttaa olevan.

Toistaiseksi listalla ovat olleet mm. Tarptentin Cloudburst 3 (https://www.tarptent.com/cloudburst3.html) ja Vauden Power Lizard 2-3 (https://www.vaude.com/en-GB/detail/index/sArticle/6247/number/126811820). MSR:n Flylite kiinnostaisi myös, mutta se jää kooltaan vähän naftiksi (https://www.msrgear.com/ie/tents/minimalist-shelters-wings/flylite-2-per...)