1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
JariG_
Lyhyempi mutta leveä suksi?

Nyt on alla 173cm ukolla 177cm pitkät 98mm leviät. Ne vei hommaa edellisistä rinnesuksista reilusti eteenpäin (163 76mm), näillähän jopa pääsee kokeilemaan pehmeällä kääntämistä.

Nyt kun nuilla 90eighteillä on harjoiteltu laskemista niin vanhoilla rinnesuksia jälleen kokeillessa niitähän vääntää todella helposti (nilkkalumilla).

 

Siitäpä mieleen ajatus millainen olisi laskea "suositusta" lyhyempi allmountain suksi, kompensoidaan sitten leveydellä että kelluu.

Esim, tässä tapauksessa mitta tuonne 170 hujakoille ja olisko se sitten 105mm tms.

 

Samoilla suksilla lasketaan rinnettä ja hissioffaria.

Lihasvoimalla skinnattaisiin lähinnä pikkumäkiä.

 

Onko tällaista vääräuskoista setuppia kokeillut joku?

Pistol-Pete

Ongelmana on se, että noissa leveissä suksissa on jo melko reippaasti kanta- ja kärkirokkeria, jolloin suksen jalkava (camber) osa jää todella lyhyeksi, mikä tekee suksesta todella epävakaan kovalla pinnalla varsinkin vauhdin kasvaessa.

Temesius

En nyt sanois että 170cm on sulle mitenkään lyhyt suksi. Itsellä pituutta 190cm, joten ne suksimallien pisimmät versiot on melkein aina pari kolme senttiä miestä lyhyemmät, ja hyvin on pärjätty. 105mm on just hyvä yleissuksi. Sopiva kääntösäde niin onnistuu leikkaava rinteessä, mutta hauskaa pidetään sitten offarilla.