1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Alpenkanonen
Vinkkiä monon/suksen hankintaan

Alkamassa on muutaman kuukauden mittainen vaihto-opiskelujakso Itävallassa, joten sitä ja tulevaa ajatellen hyvät kamat on kaiken A ja O. Tarkoituksena on siis päivittää laskukamoja ja tällä kertaa homma lähtee käyntiin hyvistä monoista!

Laskutaustaa on kertynyt nuorempana melko paljon, jolloin pääasia oli temppuilussa rinteessä. Sittemmin laskuharrastus on rauhoittunut ja rinnepäiviä tulee noin kymmenen kaudessa. Laskeminen ja kamojen tarve nyt ja myöhemmin tulee olemaan All mountain tyylisessä laskussa. Pääasiassa rinteissä, hieman parkissa (kevyitä hyppyjä) ja satunnaisesti hissi/metsäoffeilla. Haen siis kamoja, jotka palvelisi mahd. hyvin kyseisiä laskuympäristöjä.  
 
Etsin monikäyttöistä monoa jossa on sopivasti flexiä (110-120) ja suhteellisen leveä lesti. Olen käynyt sovittelemassa liikkeessä eri monoja (tähän mennessä vapaalaskumonoja) ja Full Tiltin Ascendant 2019 vaikutti todella mukavalta ja sopivalta (flexi 120, lesti 102mm). Full Tiltin mono on kuitenkin vapaalaskumono ja monon touringominaisuudet on käytössäni melko turhat. Mikä on arviolta "tavallisen" monon ja vapaalaskumonon hintaero? Voin hyvin päätyä myös vapaalaskumonoon, koska hyvästä kannattaa maksaa, mutta vinkkejä muista "tavallisista" ja halvemmista vaihtoehdosta otetaan ilomielin vastaan! 

Skimbojen osalta tällä hetkellä alla on 171 pitkät Armada AR7:t Tyrolian Peak 12 siteillä, jotka vaativat lähiaikoina uudistusta, joten suksi/side-ehdotuksetkin ovat tervetulleita. Kuten monoille, tarve skimboille on vähän joka pelikentällä toimiva ratkaisu. Armada AR7 (waist 85) verrattuna, suksi voisi olla leveämpi ja painottua parkin puolelta enemmän All terrainiin. Olen aika pienikokoinen mieslaskija 178/68, joten suksien mittoja vähän sen mukaan Smile

Pistol-Pete

Ei kannata niin hirveästi välittää siitä, onko mono vapaalaskumono vai rinnemono, tärkeintä on että se istuu. Ei siitä ski/hike ominaisuudesta niissä monoissa mitään haittaa ole vaikka ei sitä juuri tarvitsisikaan.
Monon ostipaikan suhteen kannattaa olla sitten tarkkana, että sen myy ja laittaa sulle ammattitaitoinen bootfitter. Melkein kannattaa ottaa selvää mikä firma ja kuka bootfitter on pätevin siellä Itävallassa, koska sieltä löytyy osaamista ja valikoimaa pikkasen paremmin kuin Suomesta.