1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Uba
Skitouring sukset

Nykyiset Armada tst sukset suht painavat randohommiin, niin mitä tilalle? Tst tykännyt kompromissina kun toimii rinteessä eli saa vietyä kantille ja toimii myös putikassa (101mm leveät). Painoa 1950g/suksi.

Eli olisko suosituksia/kokemuksia samanlaisesta mutta kevyemmästä? Black crows camox freebird ehkä?

Alvy

Tämän vuoden Camox Freebird saanut paljon kehuja, ei varmaan huono veto. Ollut ainakin omalla listalla sukseksi, jolla pärjäisi rinteessäkin sekä ennen kaikkea touring-hommissa.

skimmo

Mä olen pari kautta laskenut Corvus freebird:llä (109mm leveät keskeltä) ja tykännyt paljon. Kevyet ylöspäin hiihdellessä, kantaa syvemmässäkin lumessa ja on myös riittävän jäykkä rinteeseen ja kestää vauhtia hyvin. Ja värinä aina trendikäs pinkki...

Vauhti korjaa virheet.

beisik

Itse hankin juuri tälle kaudelle uudet sukset, eli noi camox freebirdit (178cm) jotka on reilusti kevennetty edellisestä vuodesta. Ihan allaround rinnettä laskenut vähän suomessa, offia alpeilla ja tourannu vähän. Kyllä on ihan maineensa veroiset. Tietty täytyy muistaa että noin kevyet on aina selkeä kompromissi vs 4kg sukset, mutta kääntyvät rivakasti ja pitää ok jäällä. Ei valtavasti rokkeria. Tänään peuramaalla Smile aamulla oli jäistä korppuista lunta niin tärinän huomasi. Just touraamiseen oivat pelit musta. Riittävä leveys on makukysymys. Ja muuten kannattaa miettiä siteet kanssa, pelkästään niillähän voi säästää aika paljon painossa, ellei sulla ole jo tech siteet. Eli tartteeko ees vaihtaa suksia.
Otin kuuminta hottia dynafit rotationit, on niissä enemmän hajoavia osia kuin vanhoissa dynafiteissä, eli saa nähdä keston suhteen. Mutta on jalassa pysyneet ainakin vielä (tosin ei vanhoissakaan ollut ongelmia). Kaatumisia en ole päästy kokemaan..

powerskier

Mulla on Black Diamondilta kahdetkin kevyet randosukset, Carbon Megawatt 188 pituisena, 122 mm vyötäröltä puuterilumen laskuun ja Helio 95 suurin piirtein saman mittaisena randoon. Heliota löytyy myös leveämpänä 105 mm Carbon versiona, joka painaa 1550 g per suksi.
Oma Helio toimii ihan OK rinteessä vauhdikkaassakin laskussa ja mun mielestä kelluttaa putskussa ihan tarpeeksi.

Mulla oli äsken Itävallassa ainoona suksena mukana Line Sakana 181 cm, olisko 150-105-135 mitat, r =15 m ja swallowtail! Kohtuullisen kevyt suksi joka oli mulle eka todellinen jokapaikanhöylä. Hiihdin kaikkee kovasta, jäisestä rinteestä 30 cm puuteriin. Kantoi ja kellutti pyydässä loistavasti pienen kärkirockerin ansiosta, kesti vauhtia ihan sairaasti ja piti kovallakin rinteellä. Yllätyin itsekin kuinka kantinvaihto oli nopeeta, ei tuntunut ollenkaan pahalta.

https://www.skigarage.net/product/1535/line-sakana-2019

Uba

Kiitos vinkeistä! Selvästi vahvistusta Black Crows suuntaan Smile

Siteinä nyt Dynafitin beastit, niissäkin olisi vähän vielä keventämisen varaa. Alkujaan mietin kompromissiksi rinteeseen ja offille, mutta radical tms olisi varmasti ihan riittävä omiin laskuihin.

Että se tässä on paha, kun nykyinen setti ei ole niiiin painava, mutta kevyempikin voisi olla. Toisaalta taas alaspäin toimivat varsin hyvin...

Eiköhän nuo silti jouda päivittää.