1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
teleandtrout
Pallas & Ylläs lumitilanne

Onko tietoa mikä on Pallaksen / Ylläksen lumitilanne rinteiden ulkopuolella? Ylläksen sivuilla väitetään lumisyvyydeksi 60cm!...ei ihan tunnu uskottavalta.

kipN
Käyttäjän kipN kuva

Ylläksellä ollaan, tai eilen ja tänään Levillä. Rinteiden ulkopuolella todella petollista ja vaarallista! Näyttää hyvältä, mutta ei.. Pari kertaa testasin kun persotti niin paljon, mutta yhtä monta kertaa karahti pahasti kiville! En suosittele.

Kimmo

jake z

En suosittele minäkään. Näin rinnelaskijana, joka mahdollisuuksien mukaan laskee hissioffia voin sanoa, etten juuri nyt löydä Ylläksellä laskettavaa hoidettujen rinteiden ulkopuolelta.

Jake

Zedu

"Ylläksen sivuilla väitetään lumisyvyydeksi 60cm!...ei ihan tunnu uskottavalta."

Niin kuin aiemmat on kommentoinu niin ei tuon 60 cm riitä missään tapauksessa offari hommiin jos haluaa suskset säilyttää ehjänä. Ainakaan kun siellä ei taida olla kunnon pohjia... En tiedä mihin tuo ei tunnu uskottavalta viittaa, mutta 60cm lienee aika todellinen tilanne. Tuohan on ajankohtaan nähden järkyttävän vähän, varsinkin jos on pakkaslunta... Tunturissa se lumi ei kuitenkaan kasaudu tasaisesti ja Ylläksen tapauksessa tuuli vielä puhaltelee normaalisti pehmeät pois tasaisemmilta alueilta. Kuruista todennäköisesti jonkinlaista laskua kuitenkin vois löytyä.

jake z

Joo kyllä tuo 60 lunta löytynee, mutta tunturissa on toisin. Paikoitellen on vielä maa näkyvissä. Ylempänä on tuuli vähän pintaa kovettunut, mutta alempana missä lunta on enemmän meni rinteen vieressä aika syvälle kun vähän kokeeksi kurvasin.

Jake

Markku
Käyttäjän Markku kuva

Pallakselta löytyy Puurajasta alaspäin ihan hyvää laskettavaa. Pohjia ei ole, joten varovainen saa olla.

Antta

Ajatuksena itsellä oli lähteä tulevana vkonloppuna kurkistamaan Pyhäkurun tilanne, mutta lieneeköhän vielä ajankohtaista, vai olisiko viisaampi odotella lisää sateita..?

Markku
Käyttäjän Markku kuva

Pyhäkurun laskijasta vasen reuna vyöryi 12.2 täysin. Kruunu juuri laskijan vasemmasta reunasta arviolta yli 1,5 metriä korkea ja kapenee oikeaan reunaan. Vyöryn leveys kruunusta n. 200metriä ja vyöryi alas asti. Olettaa voi siis, että muutkin laskulinjat kuruun ovat hyvin latautuneita. En suosittele laskemista Pyhäkurussa juuri nyt.

Kuvat: 
mako74

Tarkoitus olla ensi viikon loppupuoli Levillä ja Pallaksella. Onko lumitilanne rinteiden ulkopuolella edelleen surkea? Uutta on tullut ja tulee, mutta tuuli taitaa puskea kaiken piilosille?

mikkomo

Viime viikonloppu oltiin Nammalakuru alueella. Puurajan yläpuolella ei liiaksi lunta ole. Monessa paikassa näkyy rakkakiviä. Pehmeetä löydettiin Jäkäläkeron ja Saivokeron välistä ja tietenkin puurajan alapuolelta.

Eemil

Viime viikonloppuna Kesänki ja Aakenus käytiin kaverin kanssa huiputtamassa. Kesängillä ihan ok laskettavaa topista asti, Aakenuksella lunta vasta puurajassa ja ylempänä paikoissa, joihin oli kinostanut. Puurajassa aivan huippupyydaa!!