1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
la.te
Offline
Viimeksi kirjautunut: Yksi kuukausi 1 viikko sitten
Liittyi: 09.11.2006 - 12:18
Onko taittuvaa taskuhakkua tai vastaavaa?

Onko olemassa taittuvaa lyhyttä taskuun mahtuvaa hakkua tai vastaavaa? Ideana olis siis, että olisi esim noin 20 cm varrella hakku, jonka terän saa taitettua, jotta sen saa esim isoon reisitaskuun. Välillä laudalla päätyy johonkin kovalumiseen paikkaan, jossa olisi hyödyksi hakku tai vastaava, jolla saa hakattua käden kiinni kovaan lumeen. Repusta kaivelu ei ole aina niin näppärää.

En kyllä googlailulla löytänyt mitään järkevää, mutta jokin toinenkin laite kyllä käy. Tärkeintä lienee se tappi, joku kahva ja kotelo. Ehkä sellaiseksi kävisi vaikka katkaistu lapion varsi. Täysimittaisia taiteltavia hakkuja on ainakin rakenneltu ja valmistettu, mutta ne ovat liian painavia ja tarpeettoman isoja muutenkin.

jeppe jääkarhu
Offline
Viimeksi kirjautunut: 2 päivää 21 tuntia sitten
Liittyi: 28.10.2010 - 11:23

Löytyy ainakin teleskooppisauvoja, joiden kahvassa on hakku osa. Jos kuitenkin ainoa ongelma on hakun kaivelu niin ihan normaalikin hakku käy. Sen voi ottaa etukäteen esiin tasaisella ja laittaa repun hihnojen taakse kätevästi esiin vedettäväksi.
Tässä aiheesta piirretty havainnekuva:
http://www.mountaineeringmethodology.com/wp-content/uploads/2013/12/cepb...

la.te
Offline
Viimeksi kirjautunut: Yksi kuukausi 1 viikko sitten
Liittyi: 09.11.2006 - 12:18

Ihan tuolla tavalla ei viitsi Snowpulse-repun kanssa käyttää, koska se possahtaa olkaimista. Kaivelu se ongelma on. Lapion varsi on hakkuversio, joten se kulkee aina mukana kuitenkin.