1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
powder
Vakuutukset offareille

Moi lumitietäjät!

Tarkoitus kyntää offareita Italiassa tammikuussa. Nyt vaan vakuutusyhtiöt Suomessa ovat nihkeitä myöntämään vakuutuksia offareille ellei kylkiäisenä ota koti- tms. vakuutusta.

Onko kellään vinkkiä, mistä saisi vakuutuksen yhtä Italian reissua varten maksamatta turhasta tai itseään muuten kipeäksi? 

 

Timo

aaaa

Itävallan alppikerhon jäsenyyden kautta saatava vakuutus on ilmeisen toimiva offaritouhuihin. UK:n jaoston jäsenyys maksaa vajaa 50 puntaa ja vakuutus on voimassa vuoden kerrallaan. Lisäksi saa muitakin etuja.

http://aacuk.org.uk/ 

 

 

BCAndermatt
Käyttäjän BCAndermatt kuva

Morjens

 

Mitä sinä haluat vakuuttaa? Luen vähän rivien välistä ette riskianalyysi ja päätösten teko vuoristossa on kehityksen alussa. Jos sinä onnettomuuksia haluat vakuuttaa niin siinä on kaksi osa-aluetta

Onnettomuksen satuttua tarvitset lääkärin apua. Siihen sisältyy potilaan kuljetus onnettomuuspaikalta. Tämä vuoristossa on vaikeaa ja siinä tulee aika nopeasti helikopteri peliin mukaan. 

Tarksta onko sinun ulkomaan sairausvakuutuksessa potilaan kuljetus hekolla mukana.

Seuraava tekijä on esim lumivyöryn jälkeen alppinistien etsintä ja pelastus. Search And Rescue. Tämän voi esim Sveitsissä vakuuttaa kun olet REGA jäsen. Jos omaa tyhmyyttä tai kokemattomuutta pelissä on, niin voi vakuutusyhtiöt rahat takaisin hakea. 

Pikku kommentti vielä Italian offareista. Italiassa on lumivyöryn laukaiseminen aina rikos. Ilman mitään vahinkoa tai vauriota tilanteessa olette aina yhdellä jalalla linnassa. Jos tulee tuhoa niin kummallakin monilla. Tämä on yksi syy miksi monet oppaat eivät Italiassa paljon keikkoja tarjoa. 

http://www.suedtirolnews.it/d/artikel/2013/10/19/skigebiete-und-rechtlic...

Ehkä saisin suositella oppaan vuokraamista...

 

terveisin 

 

lars

 

 

 

Welcome to the #freerider's #lodge and #hostel in #andermatt, #swiss #Alps

www.basecamp-andermatt.com

Tervetuloa

thjerppe
Eero V
Käyttäjän Eero V kuva

Tässä on hyvä ja kohtuuhintainen yhdistelmä sairastumisen ja loukkaantumisen varalle Euroopassa, eikä rinteen ulkopuolella hiihtämistä ole rajattu pois:

http://www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti

http://aacuk.org.uk/

Muualla eurooppalainen sairaanhoitokortti ei riitä, vaan tarvitset tämän:

http://global.ihi.com/

Huomaa, että IHI-BUPA:n Travel Insurance ja Austrian Alpine Club eivät ole voimassa kotimaassa (Suomessa), ainoastaan ulkomaanmatkoilla. Edellinen on varsinainen matkavakuutus, jossa on riittävät korvaussummat, jälkimmäinen lähinnä pelastuspalveluvakuutus, jossa max hoitokorvaus on 10 000 €.

Itse olen joutunut turvautumaan IHI-BUPAn matkavakuutukseen Itävallassa, ja se toimi yksityisellä klinikalla, ambulanssissa. ja kotiuttamisessa saattajineen. Omaa luottokorttia tarvittiin aina (paitsi lentolippuihin), korvaukset sai vasta jälkikäteen. Euroopalaisella sairaanhoitokortilla sai kaiken hoidon (!) lääninsairaalassa, laskutus jälkikäteen (noin 20€ per vrk).

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

[quote=basecamp.andermatt]

Pikku kommentti vielä Italian offareista. Italiassa on lumivyöryn laukaiseminen aina rikos

[/quote]

Mikäs väittämä tämä on? Ei tuossa linkittämässäsi artikkelissa niin sanottu, päin vastoin ("Eine Lawine zu verursachen, stellt nicht immer eine Straftat dar."). Sanottiin, että vaaratilanteen aiheuttaminen on rangaistavaa, vaikkei kukaan loukkaantuisikaan. On hyvä ymmärtää, että suhtautuminen ja paikalliset säännöt vaihtelevat suuresti eri Italian maakunnissa. Tässä ehkä parempi artikkeli, joka on kirjoitettu vapaa-laskijan näkökulmasta ja käsittelee aihetta Euroopassa laajemmin: http://www.powderguide.com/mountain/artikel/freeriding-und-straf-recht-n... ja http://www.wsl.ch/info/mitarbeitende/schweizj/publications/Schweizer_Har...

Vakuutusasioissa kannattaa lukea aikaisemmat asiaan liittyvät ketjut ja keosta löytyvä artikkeli.

Heikki

Edit: lisätty linkit artikkeleihin.

Samu Koski
Käyttäjän Samu Koski kuva

Mikä vakuutusyhtiö suomessa myöntää offarilasketteluun vakuutuksia edes minkään kylkiäisinä? Ainakin IF ja Fennia kieltäytyy mistään hinnasta vakuuttamasta lajeja: Laskettelu merkittyjen rinteiden ulkopuolella, vapaaottelu, rugby, amerikkalainen jalkapallo.

Kysynyt molemmilta tuosta rinteiden ulkopuolisuudesta että mitäs jos on murtsikkasuksilla metsässä ja kaatuu alamäessä? Mitä jos on vuorella, skinnaa ylämäkeen ja jää vyöryyn, mitä jos sukset on repussa ja kävelee? Vastauksena on aina ollut että "Ööh, selvitetään" Asiaan ei useimmiten olla palattu tai vastaus on ollut epäselvä.

Tätänykyä on fenniassa vaarallisten lajien lisäyksillä vakuutukset koska jostain syystä 100% korotuksella Fennia vakuuttaa myös kiipeilyn ilman korkeusrajoitusta.. jos vaikka K2:lle sattus haluamaan. 

Kiva näistä ottaa selvää kun ei yhtiöt ittekkää enää tiedä.

Pete

Viime talvena sain Pohjolalta törkyhintaisen matkavakuutuksen laajennuksen viikoksi. Ensin täytyi siis ottaa tuo matkavakuutus, ja kun oli helvetinmoinen kiire, (oma vakuutuyhtiö If oli lopettanut off-vakuutuksen) en ehtinyt kysellä muualta. Vuoden matka-+tavaravakuutus viikon offari-lisällä maksoi n. 200€. Hyviä vinkkejä kohtuuhintaisita vakuutuksista otetaan täälläkin vastaan. 

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

Kannattaa lukea tämä viestiketju: www.relaa.com/comment/175115

Yksi hyvin tärkeä nosto omista vanhoista kommenteista:

- suomalaiset matkavakuutukset eivät laajennettunakaan ole koskaan pelastusvakuutuksia. Matkavakuutukseen voi kuulua tapaturma- ja sairasvakuutus, joissa mukana sairaskuljetus. Matkavakuutuksessa on usein lisäksi vakuutettuna matkatavarat, sekä erilaisia viivästys- ja muita asioita. Laajennetuna matkavakuutus voi siis kattaa (loukkaantuneen) potilaan helikopterikuljetuksen, mutta ei muuta. Ne eivät esim. kata tilannetta, jossa laskettelija joutuu niin vaikeaan maastoon, ettei pääse itse sieltä alas (nähty esim. Verbierissä, kun pojat eksyneet Bec des Rossesille), tai jos laskija huomaa joutuneensa keskelle niin suurta lumivyöryvaaraa, ettei turvallista etenemis- tai poistumistietä ole saatavilla. Näissä tilanteissa tarvitaan pelastuspalvelua ja jälkimmäisessä helikopteria, mutta kyse ei ole sairaskuljetuksesta, eli suomalainen matkavakuutus ei korvaisi laajennettunakaan.

- ÖAV:n (ja muidenkin alppiyhdistysten) vaikuutuset sen sijaan kattavat pelastuspalveluiden käytön em. tilanteissa. Ne sisältävät myös vastuuvakuutuksen. Sairaanhoitokuluja ne korvaavat hyvin rajoitetusti ja vain pelastuksen yhteydessä. Ne eivät  korvaa matkatavaroita tai viivästyksiä.

- Eurooppalainen sairasvakuutuskortti antaa oikeuden julkiseen sairaanhoitoon kaikkialla sen voimassaoloalueella. Sairaanhoito ei kortillakaan ole välttämättä täysin ilmaista, mutta ei maksa turistille enempää, kuin maan omalle kansalaiselle. Kortin saa Kelasta ilmaiseksi.

Hyvä kombo on siis tavallinen matkavakuus ilman laajennoksia matkatavaroille, viivästyksille ja normaaleille sairastumistapauksille; ÖAV pelastusvakuutuksena ja vastuuvakuutuksena; sekä eurooppalainen sairasvakuutuskortti e.m. vakuutusten vakuutussummat ylittävää hoitoa varten.

Jenkit on sitten asia ihan erikseen. Siellä kannattaa olla sikäläinen vakuutus.

Keppo

Ainakin Lähivakuutus myöntää vielä offivakuutuksia. Heillä on kaksi vaihtoehtoa:

1. matkakohtaisesti jatkuvan matkustajakuutuksen lisävakuutuksena - ei siis itsenäisenä matkakohtaisena vakuutuksena. Tämän kauden hinnat itselleni ovat olleet

- 24 euroa pitkä viikonloppu (4 laskupäivää)

- 53 euroa kahden viikon keikka (13 laskupäivää).

Nuo on hinnoiteltu portaittaain, esim. tuo 24 euroa taisi kattaa 1-4 päivän matkan. Tämä vaihtoehto on siis matkustajavakuutuksen laajennus ja ehdot sen mukaiset, eli ei korvauskattoa.

2. Jatkuvan tapaturmavakuutuksen laajennuksena jatkuvasti voimassa olevana. Tässä korvauskaton maksimi oli 30 000 euroa. Hinnasta ei ole muistikuvaa.

Kumpikin näistä edellyttää siis jatkuvaa vakuutusta ko. yhtiöstä. En muista oliko vaatimuksia esim kotivakuutuksen suuntaan.

Hekokyydit korvataan jos paikalliset pelastajat katsovat sen tarpeelliseksi.

Kannattaa tosiaan huomata että etsintä- ja pelastuskuluja nämä eivät korvaa, jos mitään onnettomuutta ei varsinaisesti ole käynyt - sitä varten ÖAV, Rega, Carte Neige tms. on hyvä.

santajar

^^^ Joo, tuo oli hinta viime talvena, nyt hinnat "hieman" nousseet. 5-9 päivää 137 euroo.

Miiq

[quote=santajar]

^^^ Joo, tuo oli hinta viime talvena, nyt hinnat "hieman" nousseet. 5-9 päivää 137 euroo.

[/quote]

 

Otin juuri äsken kyseisen lisälaajennuksen viikon Itävallan reissulle tammikuulle ja olihan hinta tosiaan noussut viime vuodesta. Viime vuonna 36€ sama viiko ja nyt 38,16€ eli 2,16€ kalliimpi.

Minulla on siis tuo Lähivakuutuksen nuorisopaketti jossa on jatkuva matkavakuutus ja myös erillinen jatkuva tapaturmavakuutus. Ainakaan siis tuon yhdistelmän lisälaajennuksen hinta ei ole noussut merkittävästi.

Keppo

[quote=santajar]

^^^ Joo, tuo oli hinta viime talvena, nyt hinnat "hieman" nousseet. 5-9 päivää 137 euroo.

[/quote]

Mainitsemani hinnat ovat kaudelle 14/15 tilattuja vakuutuksia. Ainakin itselleni hinnat ovat siis nuo mainitut aikuisen jatkuvien (koti, matkustaja, vapaa-ajantapaturma) vakuutusten päälle otettuna. Voi olla että jollain muilla pohjavakuutuksilla hinta on eri.  

santajar

Samat jatkuvat vakuutukset mullakin on pohjalla mut nyt saivat hinnaksi tuon 137€. Viimetalvena tosiaan kolmen viikon reissu 66€. 

Keppo

Päivitetääs tätä ketjua tuoreilla tiedoilla.

Lähitapiola on päivittänyt tuotteitaan ja samalla offivaakuutusten hinnat ovat nousseet rajusti. Tämän päivän hintataso jatkuvan matkustajavakuutuksen päälle myytäville lisävakuutuksille on suunnilleen seuraava:
- 4 päivää: 100 €
- viikko: 150 €
- 2 viikkoa 200 €

Nyt siis itsellekinkin näkyi tuo viime talven viesteissä näkynyt hintojen reipas nousu. Ilmeisesti ovat ympänneet mukaan kilpaurheilun, eikä vakuutusta saa ilman. Ymmärrettävästi vakuutus vapaalaskuun kilpaurheiluna on hintava, valitettavasti vain tavan harrastajalle hinnat nousivat aika ylös etenkin, jos tekee useamman keikan vuodessa.

Joulukuun keikalle sain vielä ruinattua vanhan tuotteen ilman kilpaurheilua inhimilliseen 25 € hintaan. Vuoden 2016 puolella ei kuulemma enää onnistu.
siitä mitkä yhtiöt Suomessa vielä offia vakuuttavat? Keko (http://www.relaa.com/sisalto/keot/keko-vapaalaskijan-vakuutukset) alkaa olla jo sen verran iäkäs että tilanne lienee muuttunut.

Voihan se olla että pitää jatkossa tyytyä ÖAV+kela-kortti tyyppiseen vakuuttamiseen.

Skieer

Ranskassahan Carre Neige on ainakin hyvä, ja siihen sitten normaali matkavakuutus ja Eurooppalainen sairaanhoitokortti päälle niin pitäisi pärjätä. Vai olenko missannut jotain oleellista

Keppo

Carre/Carte Neige, Rega, ÖAV ja vastaavat ovat kaikki luonteeltaan pelastusvakuutuksia, eli hoitavat kyllä alas vuorilta ja hoitopaikkaan, mutta siitä eteenpäin kulut kuittaa joku muu taho - useimmin julkinen terveydenhuolto. Nuo mainitut eivät siis kata tapaturman aiheuttamien vaivojen hoitoa muuten kuin välittömän ensiavun osalta. Periaatteessa tuo mainitsemasi yhdistelmä toimisi, jos julkinen sairaala olisi aina se paikka mihin kiikuttavat ja paikallisen julkisen hoidon kuviot olisivat tuttuja. Aina tämä ei vain mene ihan niin helposti. Välttämättä tuo europpalainen sairasvakuutuskortti ei siis juuri auta. Oma lukunsa ovat tietenkin Euroopan ulkopuolelle suuntautuvat keikat.

nordah

https://www.op-nano.fi/vakuutus/matka/
Tämä näyttäis korvaavan vapaalaskun. Erikoinen konsepti kun op:n asiakaspalvelusta ei saa mitään tietoa asiasta. Kokonaisuudessaan digi asiointiin rakennettu. Ei löydy tietoa korvaako tämä helikopteri evakuoinnin?

Hamboard
Käyttäjän Hamboard kuva

OP nano korvaa kopterievakoinnin eikä ole ylärajaa korvauksissa.

Kyselin OP:lta myös onko lumivyöry tapahtumana itse aihetuttu vai ennalta-arvaamaton tapahtuma.

Vastaus oli kutakuinkin seuraava: mikäli "paikallinen/keskuksen hiihto-opas" ei suosittele alueella liikkumista niin vakuutus ei korvaa. Mitään yksiselitteistä rinnastusta vyöryasteikkoon 1-5 vakuutusyhtiö ei käytä.
Mikäli paikallista hiihto-opasta ei ole, niin henkilön pitää itse osata arvioida onko riskiä vai ei. Jos ei itse osaa sitä tehdä, niin riskiä tulee selvittää "joltain paikalliselta ihmiseltä".

Siihen hän ei osannut ottaa kantaa kuka tämä "joku paikallinen" on. Eikä myöskään siihen että jos vyöry tapahtuu ja arvion on tehnyt itse että vyöryriski on ollut matala, niin kenen päätöksen perusteella vakuutusyhtiö tekee korvauspäätöksen. Tuskin ainakaan vakuutuksenottajan.

Lopuksi hän vielä kehotti ottamaan yhteyttä Nanon omaan asiakaspalveluun koska nano-vakuutus ei oikeastaan ole OP:n tuote. Nanon asiakaspalveluun tosin ei ole puhelinnumeroa, mutta sinne voi lähettää viestiä sen jälkeen kun vakuutus on ostettu:D

Hemppa

Otin tuon Nanon ja kysyin asiakaspalvelusta korvaako vakuutus pelastuskulut. Tässä vastaus:

"Moi Hemppa (nimi muutettu)! OP Nano Matkavakuutuksesta ei ole rajattu ulkopuolelle lumivyörystä aiheutuneita pelastuskuluja. Turhien riskien ottamista toki kannattaa välttää, mutta lumivyöryn yllättäessä korvaamme pelastuskulut. Terkuin, Minna/OP Nano"

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Morjensta,

olen lähtökuopissa Lyngeniin perinteiselle pääsiäisen vapaalaskureissulle ja kamat ovat pakattuna, mutta vain vakuutus puuttuu. Mitä vakuutusta suosittelette viikon vapaalaskureissulle? Kotivakuutukseni on IF:ssä ja he tarjoilevat urheiluvakuutusta, jonka lajien mukana on myös vapaalasku -> https://www.if.fi/henkiloasiakkaat/vakuutukset/henkilovakuutukset/urheil... .

Mitä mieltä olette IF:in urheiluvakuutuksesta?

Kiitti vinkeistä Smile