1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Teemil
Millet Everest Summit GTX

Moi,

Ne kenellä on otsikon mukaiset kengät tai La Sportivan vastaavat, mistä olette kenkänne ostaneet? Ostoslistalla olisi nyt nämä: http://www.millet.fr/en/products/spring-summer-2014/hardware-shoes/evere...

Löytyykö täältä ketään (pk-seutu), jolta löytyisi kyseiset Milletin kengät kokoa 39, 40 tai 41? Olisi kiva kokeilla kenkää ja saada jonkinlaista suuntaan tuosta koosta ennen tilausta. Oma jalka 38, ylävuoristokengät (La Sportivan) kokoa 40½, mutta Milletin kengistä ei mitään kokemuksia.

Highlander

Tilaisuuden tullen haukun vähän. Vähän käytetyistä ( alle 10 päivää ) korkkasi molemmista kengistä pohja kärjestä ja toisesta kengästä nousi välipohjan kiinnitysnaulat törröttämään sisälle terävä kärki edellä.

 

Lisäksi todettakoon että ei tuntuneet eritoten lämpimiltä. 7Kssa huippupokalla pieni paleltuma varpaaseen ( -22c ) ja loppureissu turistina 

 

Kyseessä ns. vanhempi malli eli punamusta eikä se ihan uusin puna keltainen. Reklamaatioon.

Teemil

Highlander, mistä ostit kengät?

Highlander

Kaverin kengät, kertaalleen käytetty Baruntsella. Orkkikset pelit pitäisi olla joten katsotaan mitä maahantuoja/valmistaja on mieltä popoista. Toki voi olla vaan maanantai kappaleet, never know!

Eritoten ihmetyttää tuo kylmyys, tilaa oli ja sukkiakin. ( ko. Päivälle ihan tuoreet ) Plus en juurikaan palele koskaan. Samanlaisia stooreja kuullut muiltakin.

hardman

Jollei myös eristyksessä ole jotakin vikaa ko. kenkäparissa en oikein usko kylmyyden johtuvan kengistä. Toteat ettet juuri palele koskaan. Koskeeko tämä myös liikkumista esim. 7000 metrissä? Tunnetusti ääreisverenkiertoon vaikuttaa monet muutkin seikat kuin eristys kun noustaan riittävän korkealle.

Artturi Kröger

[quote=hardman]

Tunnetusti ääreisverenkiertoon vaikuttaa monet muutkin seikat kuin eristys kun noustaan riittävän korkealle.

[/quote]

Hardman epäilemässä olennaisen äärellä tässä.

Itselläni ollut käytössä tuon bootsin vuosimalli -07 (?), tasan kerran paleltunut, alppistarttiaamuna ennen auringonnousua yli seiskatonnissa, suht' kepoisen aamiaisen jälkeen. Jäi tilanne mieleen, kun ihmetytti paleleminen, vaikka keli ei edes mitenkään erityisen hyytävä ollutkaan. Muuten olo ja jaksaminen oli ok.

Highlander

Aamupalat syöty ja muutoin oikein kelpo sekä energinen olo ylöspäin mennessä. Palelut aamuyön tunteina kun keli kylmimmillään ja itseasiassa ylempänä ei enää paleltanut kun keli alkoi lämmetä. Pysähdyin erikseen lämmittämään varpaita yöllä.

Joten uskallan väittää että ko. dilemmassa oli kyseessä se kylmyys aka eristys/kylmät jalat lähteissä/sukat/joku muu. Yön nukuin mukavasti ja lämpimästi 6400m. 

Mutta paha sitten sen tarkemmin sanoa. Voihan ne kengät olla kylmät tai sitten vaan minun jalassa kylmät.

Juha Viitala

Itsellä jalka 43+ ja GTx:t 44. Noissa tuntuisi koko vastaavan aika hyvin ns. suomijalkaa. Itse kävin 7000+ heittämässä ja jalat pysyi lämpimänä. Tosin naapuri joutui ottamaan pakit samoilla kengillä. 

Suvi
Käyttäjän Suvi kuva

Ja naapurin kenkä on numeroa 6 (39 1/3), jalka on 37-38 joten kengät on vähän reilut, numeroa pienempikin olisi riittänyt. Jouduin kääntymään takaisin huiputuspäivänä kun jalat paleli, mutta ne palelee aina joten tuskin johtuu kengistä. Kengät on Taka-töölössä jos haluat kokeilla.