1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Relaa
Käyttäjän Relaa kuva
Uusi suomalainen kiipeilyjulkaisu: Rock Sport Magazine

Suomeen on pantu pystyyn uusi kiipeilyjulkaisu, Rock Sport Magazine. Hienoa! Onnittelut tekijöille ja voimia hankkeeseen! Lehden päätoimittaja on Kari Laitila.

Komeasti 100-sivuinen ensimmäinen numero on luettavissa toistaiseksi vain netissä, ilmaiseksi, tässä osoitteessa. Tekijöiden tavoite on, että lehteä saa jatkossa myös paperille painettuna.

Ensimmäisessä numerossa käsitellään muun muassa kalliokiipeilyä Arcossa sekä alppikiipeilijöiden unelmakohdetta Patagoniaa, josta kirjoittaa Relaan bloggaaja Matti Kivinen.

Lehden verkkosivuilla on vielä hiljaista, mutta Rock Sport Magazinen Facebook-sivuilla on hieman enemmän eloa.

Relaa kertoo lisää lehtihankkeesta ja sen tavoitteista pian.

 

Highlander

Nopea lukaisu antoi ihan mukavan ja positiivisen kuvan. Nostan hattua aktiivisuudesta ja tekemisen meisingistä. Ainakin joku tekee ja yrittää!

 

Plussaa runsaat kaikki kuvat! Toivottavasti monipuolinen sisältö saa myös jatkoa.

 

Tsemppiä tekijöille, respect.

Odeski

Juttujen kuvitukset olivat hienoa katseltavaa, mutta tekstit oli aika tylsää luettavaa. Kirjoittajan reissun läpikäynti päivä kerrallaan on aika puuduttavaa luettavaa, jollei kyse ole jostain vauhdikkaammasta keikasta. Arcon jutussa oli aika kivasti kerrottu paikasta yleisellä tasolla, eiä keskitytty siihen millä sektorilla kiivettiin maanantaina ja millä tiistaina Smile

Kertomukset Henkan hyppykuvasta ja Luolavuoren boulderien löytymisestä saivat kiinnostumaan lehdestä siinä määrin, että se kannattaa lukea myös ensi kerralla. Arcon tai Fontsun kiipeilystä on kirjoitettu muutama sata artikkelia, mutta kotimaan keskeisitä kallioiden avauksista löytyy hyvin vähän tarinaa.

AnttiT

Viimeisin KIIPEILY-lehti oli sisällöltään aika tyhjä. Siirtyykö Suomen vähäiset kiipeilyjutut vaan maksulliseen muotoon?

 

Lauha

Mie kyllä tykkäsin tuosta julkaisusta. Nettiversiota on kyllä kiva lukea, mutta kyllä mie ehdottomasti maksaisin paperisesta versiosta. Saattaisin maksaa jopa tuosta nettijulkaisustakin.

Itse kun olen nössökiipeilijä, joka nauttii matalan greidin reiteistä, niin miuta lämmitti kovasti kuvat ja tarinat mitä tuolta löytyi. Osa jutuista on toki vielä lukematta, mutta lehti ei ollut pelkkää "kasiaata".

Kiipeily-lehden rinnalle erittäin tervetullut kaveri ja niinkuin AnttiT sanoi edellistä numeroa kuivahkoksi, tämä uusi julkaisu tuntuu jopa mielekkäämmältä sen rinnalla.

Artturi Kröger

Tähän uutuuteen tutustuminen vielä vähän kesken, mutta yhtä kaikki, hieno homma ja merkittävä lisä suomalaiselle kiipeilyskenelle, etenkin (meille) ei kasiaalaisille. Biggrin

Kiipeily-lehdelle nousee hattu päästä. On ollut keskeinen julkaisu kiipeilylehdettömässä maassa. Monissa sen numeroissa on ollut tuhdisti luettavaa, vaikka lehteä on SKIL:n lähipiirissä puskettu aika nollaresursseilla.

Toivottavasti Rock Sport ottaa ilmaa ja sutinaa siipiensä alle, ja pääsee painokoneeseen saakka!