1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Vilperi
Californian kiipeilyalueet

Moikka,

 

sanokaas mistä päin Californiasta löytyy parhaat sportti/trädikalliot (Yosemiteä ei tarvi listata (: ) Olen puolison kanssa menossa Californiaan kahden viikon päästä ja jotain kiipeilyä siellä kai pitäisi tehdä. Sportti-kalliot kiinnostaa erityisesti, onko mitään San Franciscon lähellä?

Kiitos avusta

-Ville

anaconda

 Terve!

  En rupee kertoon mistä löytyy parhaat kun en oo kiipeilijä. Mut SF:n lähellä heti kaupungin pohjoispuolella on Golden Gate State Park. Mt.Tamalpais´in suunnalla pyöräillessäni näin jotain kiipeily aktiviteettia. Tää on tosi lähellä, kukkuloilta näkyy kaupunkiin.

  Ehkä noista linkeistä on jotain hyötyä:

http://www.rockclimbing.com/routes/North_America/United_States/Californi...

http://www.mountainproject.com/v/mount-tamalpais/105733923

http://www.rockclimbing.com/routes/North_America/United_States/Californi...

-antti

HKarla

Moi

Muutama vuosi takaperin pyörittiin noilla nurkilla vuokra-auton kanssa ja mieleen jäi parhaiten Castle rock state park(San Jose:sta 20km lounaaseen).Paikan kivi oli kummallista hiekkakiveä ja paikallisen topon mukaan bouldermahikset vertautuvat fontsuun. Itse en osaa vertailua tehdä mutta paljon myös hehkutettiin Sharman pyörineen paikassa junnuna. Paikassa oli hyvää sporttia ja tosi kummallista trädiä(placementit hiekkaisiin poketteihin).

Toinen mesta missä vietettiin muutamia päiviä oli noin 20km san franciscosta pohjoiseen, Stinson beach:n lähellä. paikka oli rannalla ja suurin osa reiteistä keskittyi kahdelle älyttömän kokoiselle boulderille.Paikka oli jees mutta vuorovesi piti ottaa huomioon ja kivi tietenkin oli myös suolan ja pärskeiden peittämää.

Paikallisesta toposta sen verran että siinä reitit katsottiin tehdyiksi ja ensinoustuiksi myös yläköyden kanssa. tästä syystä osa pulteista oli aika oudoissa paikoissa ja klipit mahdottoman vaikean tuntuisia. Topon kuvat olivat myös suurimmaksi osaksi yläköysittelyä.

Alueen kiipeilystä oli myös rock&ice-lehdessä juttu (http://www.rockandice.com/lates-news/cragging-in-the-bay-area?A=SearchRe...)

Mikäli linkki ei toimi niin löytyy hakusanalla "bay area", lehden etusivun hausta. Toinen lehtijuttu ilmestyi suomen "kiipeily"-lehdessä meidän reissun jäljiltä. Jos muuttokuormasta löydän ko. numeron niin voin kokeilla skannata, ei lupauksia kuitenkaan.

-Heikki

oheen vielä kaksi kuvalinkkiä castle rock:sta

https://www.flickr.com/photos/heikki_karla/13648136385/in/set-7215764347...

https://www.flickr.com/photos/heikki_karla/13648164163/in/set-7215764347...