1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Sepe
Lasten kanssa kalliolle pääkaupunkiseudulla - vinkkejä?

Olisko hyviä vinkkejä mihin lähteä tutustumaan kalliokiipeilyyn 8-vuotiaan kanssa pääkaupunkiseudulla. Ainakin näin alkuun reitit saisi olla helppoja, helpompia mitä topoista löytyy tai enintään 4-luokkaa. Viime kesänä oltiin Solvallassa, mutta sieltä löytyi kovin vähän kiivettävää aloittelevalle lapselle.

HeMa

Vantaan Käärmekallio taitaa olla tuollaiseen tarkoitukseen soveltuvin.

Raid

Käärmekallio juu, ja sit kun ne taittuu, niin muutaman kilsan päästä Rollareilta löytyy muutama helppo nelonen ja Guru 5b, joka on ehkä helpompikin kuin greidi antaisi ymmärtää.

hvi

Samanikäinen tyttäreni aloitteli lajin Ruoholahdesta (ensin kiipeilysynttäreiltä ja sittemmin kavereiden ja vanhempien kanssa) ja ainakin sitä kautta löytyi kipinä lajiin. Vielä emme ole kuitenkaan päässeet ulkokalliolle.

Sepe

Kiitokset vinkeistä. Käärmekallio tosiaan vaikuttaisi tarkoitukseen loistavalta paikalta, sieltä aloitetaan.

Hyde

Käärmekallio on suosittu koulutuskallio. Kannattaa ennen lähtöä varmistua ettei samaan aikaan ole kiipeilykurssi käynnissä. Tommoset nyt ainakin löytyi. Kiipeilykerhot ja alan yrittäjät järjestävät myös tuolla kursseja ja lisäksi on n. määrä polttari-, tapahtuma- ja firmaporukoita.

http://www.kiipeilyurheilijat.fi/ajankohtaista/junnujen-ulkokiipeilytree...

http://www.adventurepartners.fi/

Tietääkseni kallioista ei löydy ajantasaista "varauskalenteria". Ehkä semmoisen tekeminen palvelisi monia, varsinkin kun vähien kiipeilypaikkojen käyttö on näemmä jatkuvasti lisääntymässä.