1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Wide
Kolmen hengen kolmen vuodenajan teltta hankinnassa

Tarvetta olisi teltta hankkia mutta hillen hankintaan ainakaan toistaiseksi ei ole varaan. Tarkoitus olisi hankkia kolmen hengen kolmen vuodenajan kevyt tunneliteltta hintaluokasta 200-400euroa. Painon pitäisi jäädä pakkauksine kaikkineen alle 3,3 kilon. Onkos näillä ehdoilla löydettävissä millaisia telttoja vai pitääkö jostain ehdoista ruveta tinkimään?

Pekka

Anonyymi

Kovat ovat vaatimukset, jos tuohon painoon haluat puhdasverisen kolmen hengen teltan. Miten olisi laavu?

Wide

Hilleltähän löytyisi Nalloja, jotka nämä vaatimukset täyttävät, mutta 550-700 euron hinta ei houkuttele nykyisellä tarpeella ja muutenkaan sellaista summaa ei ole nyt telttaan laittaa. Siksi tiedustelenkin löytyykö muita vastaavia, muilta valmistajilta, mutta edullisempaan hintaan, kuin mitä Nallot maksavat. Hille on aina Hille, se on kyllä tiedossa. Samaa laatua en odotakkaan löytäväni, mutta muuten kiinnostaisi onko tuollaisia olemassa?

J_Susiraja

Mulla on Fjällräven Akka Shape ja siitä kokemusta vasta muutaman yön verran. Valmistajan mukaan kokonaispaino on 3.15 kg. En ole vielä puntarissa käyttänyt.

Ainakin Lassin Retkiaitassa taisi olla teltoista tarjous menossa ja sieltä pitäisi kyseistä telttaa löytyä.

Anonyymi

[quote author=Wide link=topic=11002.msg79266#msg79266 date=1124962763]
Hilleltähän löytyisi Nalloja, jotka nämä vaatimukset täyttävät, mutta 550-700 euron hinta ei houkuttele nykyisellä tarpeella ja muutenkaan sellaista summaa ei ole nyt telttaan laittaa. Siksi tiedustelenkin löytyykö muita vastaavia, muilta valmistajilta, mutta edullisempaan hintaan, kuin mitä Nallot maksavat.Tuo painovaatimuksesi on varsin kova, jos haluat kolmen hengen teltan edullisesti. Kahden hengen keveähköjä telttoja on, mutta kolmelle hengelle...

Jaa, mitenkäs perinteinen Fjällräven Akka tai uudempi Akka Shape? Nuo taitavatkin sattua aika lähelle, jos löydät hyvän tarjouksen.

http://www.kieppi.fi/teltat.html

Kas, joku ehti ennen mua.

J_Susiraja

Ja Kiepissä näyttää olevan tarjoushinta näkyvissä.

pikku pete

Tossa näytti oleva ulkoilukauppa. comissa tarjouksessa Halti XPD Alfa III  hintaan 299.- (419.-). itellä ois samat tarpeet... oisko kellään kokemuksia teltasta? hinta/laatu suhde?

suppilovahvero

Tä? Ulkoilukauppa comissa tuohon hintaan??? Missä??? :shock:

Kuka nyt kertoisi kyseisen Halti Alfa xpd III mallin todellisen painon...... halti itse ilmoittaa, kokonaispaino kolmoselle 2,85kg.

Es. tuo ulkoilukauppa taas väittää 3,25kg........johan on kummallista, kukas tämän todellisen sitten tietää?
Liian kaukana lähtee punnitsemaan :lol:

suppilovahvero

Niin, ja Kieppi ilmoittaa 3,1kg........ että silleen :?

Hirvenmetsästäjä

Partiovarusteen retkeilypäivillä tavallinen Alfa III maksoi poistokorista 100e  :shock: Vaikka vähän painavampi kuin edellinen telttani McKinleyn moonlite, niin laatu ja pystytyksen helppous omaa luokkaa. Tossa moonlitessä muuten kaikki kohdallaan, mutta suunnittelussa unohtunut että kaaret olisi voinut laittaa ulkotelttaan. Mielestäni tuo 100 euroa kohtuu laadukkaasta teltasta ei ollut ollenkaan paha, vaikka nyt joutuukin kantamaan huimat puoli kiloa enemmän painoa Smile

Jaanus

Onko Fjällräven Akka R/S 3 teltassa sisällä sellaisia säilytys taskuja? Entä kuivatusnarujen paikkoja?

vaivero

Itelläni on muutaman vuoden vanha Akka R/S Light 3. Onkohan samanlainen, mitä tarkoitat?

Siinä on kaksi säilytystaskua sisäteltassa, vähän isompia kuin A4-paperin puolikas:). Taskut ovat aika alhaalla ja kun niihin laittaa jotain isompaa, niin ne roikkuvat melkoisesti, mutta pienemmän tavaran (="sälän") yösäilytykseen ne ovat kelvollisia. Sekä sisäteltassa, että ulkoteltan absidissa on korkeimmassa kohdassa kuivatusnaru. Sisäteltassa naru on kiinni päistä (ei keskeltä), joten jos siihen laittaa runsaasti kampetta kuivumaan, niin ne roikkuvat keskimmäisen nukkujan päällä. Tosin narussa on kiristysmekanismi, joka auttaa vähän asiaa.

Pystytys on erittäin nopea ja kätevä, kun pitää sisä- ja ulkotelttaa kiinni toisissaan. Optimiolosuhteissa otimme kerran aikaa huumorimielessä kun pystytimme sen kahteen pekkaan, niin muistaakseni alle kahdin minuutin... Kovalla tuulella saa olla tarkkana, että kiinnittää hyvin toisen pään ja toimii ripeästi muutenkin.

Jaanus

Paljonko teltalla painoa?  Katsomallani mallilla on 3.4kg. ¨
Varmaankin sama teltta.

vaivero

Punnitsin sen äsken huojuvalla keittiövaa-alla ja sain 3,7 kg kaikkine kamppeineen ja korjausosineen.

Erälepakko

Aloittelija vastaa/kysyy: Mites tuo Retki-lehden testivoittaja Marmot Twilight 3P. Siinä on ainakin hinta kohdallaan ja sai kiitosta monesta asiasta.

Wide

Marmottia kattelin itsekkin ensin, olis ollu edullinen, mutta eipä tunnu oikein Suomesta löytyvän ainakaan pienellä vaivalla tällä hetkellä. Fjällräven Akka Shapen päädyin itsellekkin tilaamaan. Päästään reissulla vertaamaan, kun toisena telttana on Hillebergin Nallo 3GT. Ainakin kuvastojen peruteella ovat todella samanlaisia. Mielenkiintoista nähdä, mikä on tilanne käytännössä.

J_Susiraja

Kertoilehan sitten vertailun tulos täällä.

nikohak

[quote author=Wide link=topic=11002.msg79684#msg79684 date=1125561380]
Marmottia kattelin itsekkin ensin, olis ollu edullinen, mutta eipä tunnu oikein Suomesta löytyvän ainakaan pienellä vaivalla tällä hetkellä. Fjällräven Akka Shapen päädyin itsellekkin tilaamaan. Päästään reissulla vertaamaan, kun toisena telttana on Hillebergin Nallo 3GT. Ainakin kuvastojen peruteella ovat todella samanlaisia. Mielenkiintoista nähdä, mikä on tilanne käytännössä.Twilight 3P:tä saattaa löytyä pari kipaletta Aleksanterinkadun intersportista (Hki) hintaan 140 tai 160e. Niitä saa myös tilattua esim. Partioaitan kautta, mutta hinta on varmaan rapiat 200e ja toimitus joskus parin kuukauden päästä, eli tuskin maksaa vaivaa. Itsellä on 2P, jota en ole vielää päässyt tositoimissa koittamaan, mutta vaikuttaa oikein lupaavalle.

Stryder

[quote author=suppilovahvero]
Kuka nyt kertoisi kyseisen Halti Alfa xpd III mallin todellisen painon...... halti itse ilmoittaa, kokonaispaino kolmoselle 2,85kg.

Es. tuo ulkoilukauppa taas väittää 3,25kg........johan on kummallista, kukas tämän todellisen sitten tietää?Omalla vaa'alla (digitaalinen kalavaaka, sellainen roikutettava malli) punnittuani oman XPD Alfa III:n (teltta, kaaret, vaarnat ja kuljetussäkki) niin vaaka näytti 3,25 kg. Haltin ilmoittama kokonaispaino ei pitäne sisällään säkkiä - tosin mielestäni säkin paino on lähempänä 250 g kuin 400 g, mutta säkkiä yksikseen en ole punninnut. Haltin minimipaino lienee sitten pelkän teltan ja kaarien paino, ilman naruja, kiiloja tai muuta hässäkkää. Saatan olla kyllä siinäkin väärässä. Tentattuani myyjiä asiasta aikanaan sain niin monta mielipidettä kuin oli myyjiäkin... Wink

No joo, Ivalon kone lähtee 50 tunnin kuluttua ja XPD lähtee mukaan!!!

Kyy puri Stryderiä aikanaan.<br />5 päivää kärsittyään kauheasti kyy kuoli.<br />On se kova.

Riippakivi

Uusimmassa Erä-lehden "vaellus" numerossa on 3-vuodenajan 3 hengen teltta testi.

Hilleberg Nallo GT3 voitti - Fjällraven Akka Light r/s 3 toinen - Wolfskin Tundra 3 "hyvä ostos"

metsawalker

Täältä löytyy kaikille teltoista kiinnostuneille infoa: www.findmeatent.com
Kyseisellä saitilla on sellainen kohta kuin FMAT tent database ja sinne saa iskeä speksit (monenko vuodenajan, paino, hlö määrä ja valmistaja) Kaikkia markkinoilla olevia telttoja ei sieltä löydy, mutta aika kattavasti kuitenkin. Kannattaa kokeilla.
T:metsawalker

Haasteet on tehty voitettaviksi.

Wide

Kävin viikonloppuna koepystyttämässä tuon Fjällrävenin teltan ja huomasin, että kaarikeppien värikoodaus ei täsmännyt teltan kaaritunnelien värikoodien kanssa. Tein reklamaation asiasta ja sain seuraavan vastauksen:

-----------------------------------
Huomaamasi virhe on ollut varsin yleinen. Kyseinen värikoodi virhe on ollut kaikissa tämän vuoden Akka Shape -teltoissa. Kyseessä on siis ollut tehtaalla tapahtunut ompelu virhe. Värikoodien sekaannus ei tietenkään tee teltasta mitenkään käyttökelvotonta, mutta pieni mokahan tässä on kyseessä. Teltta ei siis mitenkään muuten ole mitään kakkoslaatua, vaan kyseessä on vain ollut inhimillinen virhe.
-----------------------------------

Muuten kyllä vaikutti asialliselle kapistukselle tuo Fjällräven Akka Shape R/S 3. Pieni epäluottamus kyllä jäi Fjällrävenin laadunvarmistuksesta. Onkos kukaan muu huomannut vastaavaa tuon Shape mallin kanssa?

jaanah

Tuossa kolmisen viikkoa kun olimme telttaa ostamassa niin Lassin retkiaitassa koepystytimme Akka Shapen ja siinä oli kaaret väärin päin. Muuten näytti ihan hyvältä. Myyjät sanoivat tekevänsä reklamaation maahantuojalle. Olisin ostanut jos olisivat hieman tippauttaneet hintaa "virheen" takia. Siihen eivät suostuneet, kumma juttu ;-).

Oma valinta kohdistui sittenn R/S 3 hinnan takia.

J_Susiraja

Sama viallinen värikoodaus on mullakin Shapessa. Ensimmäisen pystytyksen jälkeen aioin palauttaa kauppaan, mutta sitten huomasin tuon saman virheen olevan kaikissa muissakin yksilöissä. Toivottavasti on ainoa suunnittelu/tekovika.

Hirvenmetsästäjä

Ihmettelin tuota partiovarusteen poistokorista ostamaani telttaa (halti alfa III). Eroja tavalliseen haltin alfa kolmoseen löytyy. MM paino oli 3,1 kiloa paketissa, tuuletusaukot samat kuin xpd alfassa, materiaali ei kuitenkaan niin ohutta kuin xpd:ssä? Oviaukkoja löytyy vain yksi kuten xpd:ssä. Todennäköisesti jokin xpd:n proto? Kuitenkin erittäin helppo pystyttää, kaaret liukuu hyvin paikoilleen. Kestää sadettakin, oli pakko jättää pihalle kokeeksi Smile Miinuksena tällä hetkellä ainoastaan väri joka on huomiopunainen ja istuu huonosti suomen luontoon. Hinta oli kyllä aika naurettava 100 euroa. Kannattaa kierrellä alennusmyynneissä Blum 3

Anonyymi

[quote author=Erälepakko link=topic=11002.msg79605#msg79605 date=1125444563]
Mites tuo Retki-lehden testivoittaja Marmot Twilight 3P. Siinä on ainakin hinta kohdallaan ja sai kiitosta monesta asiasta.Kävin kurkkaamassa ko. telttaa valmistajan sivuilla: http://www.marmot.com/ ja kuvan perusteella se vaikutti aika hankalalta koota, kun kaaret näytti suht sekavilta. Voihan se olla että kuva ei ihan kerro kaikkea, jos on testissäkin pärjännyt.  :D  Onko joku päässyt henk. kohtaisesti tutustumaan tuommoisen pystytykseen?

Oli näköjään mahdollisuus voittaa teltta tuolta Marmotin sivuilta, jos antaa email osoitteensa ja vastaanottaa mainoksia....

nikohak

[quote author=makro link=topic=11002.msg81065#msg81065 date=1127645563]
[quote author=Erälepakko link=topic=11002.msg79605#msg79605 date=1125444563]
Mites tuo Retki-lehden testivoittaja Marmot Twilight 3P. Siinä on ainakin hinta kohdallaan ja sai kiitosta monesta asiasta.Kävin kurkkaamassa ko. telttaa valmistajan sivuilla: http://www.marmot.com/ ja kuvan perusteella se vaikutti aika hankalalta koota, kun kaaret näytti suht sekavilta. Voihan se olla että kuva ei ihan kerro kaikkea, jos on testissäkin pärjännyt.  Biggrin  Onko joku päässyt henk. kohtaisesti tutustumaan tuommoisen pystytykseen?

Oli näköjään mahdollisuus voittaa teltta tuolta Marmotin sivuilta, jos antaa email osoitteensa ja vastaanottaa mainoksia....


No se ei ole maailman nopeimmin pystytettävä teltta, mutta jos nyt puoli minuuttia enemmän menee aikaa niin ei pitäis olla ongelma. Kun kaikki kaaret on kiinni toisissaan, niin niitä ei voi kasata väärin. Vaikeampaa on purkaa kaaret nättiin nippuun, eli ne mukana tulevat kuminauhat kannattaa säilyttää. Mulla on se 2P ja tyytyväinen olen ollut, tosin kokemusta ei ole kertynyt paljoa ja sadekelin testausta sitäkin vähemmän. Ainakin siinä on painoonsa nähden kohtalaisesti huonekorkeutta ja eriliset ovet ja absidit helpottaa elämää kummasti. Joku sanoi, ettei isompaa rinkkaa saa absidiin, mutta sanoisin että alle 100 litraiset menee helposti.