1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Tehtäiskö listaa?

Siis josko tekisimme tänne listaa nettikaupoista jotka myy retki ja vaellus sälää?

Ja jos on omakohtaisia kokemuksia kaupoista niin kommentit toimituksista olisi ihan hyviä kuulla.

Miten olis vai olisko mitenkään?

zorro

Suosittelen tässä vaiheessa suosimaan kotimaisia jälleenmyyjiä mahdollisimman pitkälle! Jos ei hyllystä löydy haluamaasi tuotetta, pyydä tilaamaan! Olis ihan kiva jos edes joskus hamassa tulevaisuudessa saatais meillekin kunnon putiikkeja laajoine valikoimineen!

Ainakin Camussa tämä käytäntö toimii mainiosti, joten Camun staffille terveiset Zermattista! Wink

Anonyymi

Tuolta löytyy jonkun keräämä lista:http://www.geocities.com/webbikaupat/

Anonyymi

Tässä kokemukseni Barrabesilta tilaamisesta:18.9. Lähettelin pari kysymystä maksutavasta ja tuotteesta asiakaspalveluun.19.9. Vastaus kyselyyn maksutavasta tuli. Viesti erittäin ystävällinen ja hyvällä englannin kielellä. Samalla kerrottiin tuotteesta tekemäni kysymyksen viipyvän vielä jonkin aikaa.22.9. Vastaus kyselyyn tuotteesta tuli. Kyseessä on 01/02 -kauden Scarpa T2:t.22.9. Tein tilauksen. Välillä tilaussysteemin kieli muuttui ihmeellisesti espanjaksi, mutta onneksi kielen pystyi vaihtamaan takaisin englanniksi. Maksutavaksi valitsin pankkisiirron. Maksutiedot tulivat sähköpostiin samantien. Hintaa 205,16 e + 16% alv 32,83 e + lähetyskulut 30,86 e = 268,84 e22.9. Tein maksutoimeksiannon OP:n nettipankin kautta ns. EU-maksuna, jonka kulut ovat 0,13 e. Rahat lähtivät tililtä parin tunnin kuluttua. Kaappasin tietsikan ruudulta kuitin, jonka lähetin sähköpostin liitteenä gif-tiedostona Barrabeksen asiakaspalveluun. Ohjeen mukaan kuitti pitäisi lähettää faxilla, mutta sähköpostikin kuulemma käy.25.9. Lähetysilmoitus tuli espanjankielisenä, mutta onneksi siitä sai sen verran selvää, että kuljetusfirmana toimi DHL ja että lähetykselle oli seurantanumero. Tässä saurantaa:Syyskuu 25, 2003 11:05 Zaragoza - Spain Lähetys noudettu

Syyskuu 25, 2003 18:46 Zaragoza - Spain Lähtöprosessointi tehty

Syyskuu 25, 2003 19:35 Zaragoza - Spain Lähtenyt DHL:n Zaragoza - Spain:n toimipisteestä

Syyskuu 25, 2003 21:04 Vitoria - Spain Saapunut DHL:n toimipisteeseen (Vitoria - Spain)

Syyskuu 25, 2003 23:27 Vitoria - Spain Lähtenyt DHL:n Vitoria - Spain:n toimipisteestä

Syyskuu 26, 2003 01:19 Cologne - Germany Saapunut DHL:n toimipisteeseen (Cologne - Germany)

Syyskuu 29, 2003 09:54 Helsinki - Finland Luovutettu kuriirille perille toimitettavaksi30.9. Kuriiri toi monot kotiovelle tänne Itä-Suomeen (soitti ensin ollaanko kotona). Monot oli pakattu kuplamuoviin ja pariin DHL-muovipussiin. Laatikkoa ei tullut. Leimojen perusteella monot oli valmistettu 01, joten vastaus kyselyyni oli rehellinen.

Anonyymi

Itsekin olen ulkomailta tilannut, mutta sittemmin vähän hävennyt sitä, että käyn sovittamassa ensin vaatetta suomalaisessa kaupassa ja sitten kuitenkin ostan sen ulkomailta. Jos nettikaupankäynti yleistyy ja aina ostaa niin halvalla kuin mahdollista, niin käytännössä se tarkoittaa sitä, että kohta ei Suomessa ole enää mitään harvinaisempaa sovitettavaa ja työpaikkojakin menee.Joku voi tietenkin sanoa, että ulkomaiset nettikaupat alentavat kotimaan hintoja, mutta minä taas uskon, että Suomessakin kilpailu on sen verran kovaa, etteivät useimmat kaupat millään aivan kohtuuttomilla katteilla myy. Jos myyvät, niin taidan ryhtyä retkeilyvälinekauppiaaksi.

Anonyymi

Yhtä asiaa en suomalaisessa jälleenmyynnissä ymmärrä. Aina puhutaan, että volyymit on pienet ja ollaan niin kaukana ja blaa blaa. Posion rosvo kuitenkin on aina myynyt kamaansa erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Aina.No sitten eräänä päivänä La Sportiva ja Nortti tekivät keskenään kauppaa ja tämän vaikutuksesta La Sportiva poistui vuorikaupan valikoimista. Tuli toiseen putiikiin myyntiin ja hinnat oli tällä matkalla pompsahtanut aivan eri lukemiin. Siis aivan järkyttävän paljon kalliimiksi.Sitten tuli Terra Novan vuoro. Leksa myi Terra Novaa sellaiseen hintaan, että ei ollut mitään järkeä hakea muualta. No sekin sitten vedettiin pois ja pistettiin myyntiin jonkun hienon organisaation kautta ja taas hinnat pompsahtivat aivan helvetisti.Eli joku ottaa Suomessa aivan helvetisti välistä, kun Leksa kuitenkin pystyi samaa kamaa myymään euroopan hinnoilla!Toivoa sopii, että edes Lowe Alpine pysyisi Leksalla.Ne kamat mitä ei Leksalta löydy, niin tilaan aivan surutta ulkomailta. Minä en ala jollekin "välittäjäorganisaatiolle" maksamaan ekstraa.

Anonyymi

En minäkään välittäjälle halua maksaa. Mieluummin maksan vaikka sitten sille kauppiaalle, mutta en sillekään liikaa.

Anonyymi

Listasin omat reippailuosaston nettikauppaostokseni 2002-2003 aikana, lähetyskulut mukaanlukien. Kokonaissumma oli 3180 euroa. Jos säästö on ollut esim. 20%, niin euroissa se tekee noin 800 eur, eli noin 4800 mummonmarkkaa. Yritin etsiä roippeita aina ensin kotimaan putiikeista. Tietysti hankintoja tuli tehtyä myös ulkomaanreissuilla. Mieluusti vaan olisin kantanut nuokin rahani suoraan kotimaiseen alan liikkeeseen, jos vaan palvelu ja valikoimat ja hinnat (tässä järjestyksessä) olisivat tyydyttäneet. Nettikaupoissa, kumma kyllä, nimenomaan toi palvelupuoli toimii yllättävän hyvin. E-mailia, puhelua ja kaikenlaista yhteydenottoa pukkaa pian kun on tilauksesta kysymys.www.telemark-pyrenees.com, 680 euroa

(jääruuveja, deadmaneja, hakkuja, jäärautoja, ym)www.cheaptents.com, 270 euroa

(housut)www.sport-conrad.de, 970 euroa

(randosukset + siteet, piippareita)www.telemark-pyrenees.com, 1260 euroa

(2 paria randosuksia + siteet, ym. sälää)

Anonyymi

Leksan ideahan on myydä tehtaan tavaraa suoraan, ilman maahantuojia ja itse asiassa ottaa siitä itselle jopa pikkuisen parempi kate. Toimii pienten valmistajien kanssa, jotka eivät Suomeen haluakaan laajempaa jakelua kuin Leksan oma kauppa. Mutta, yleensä ennemmin tai myöhemmin valmistaja haluaa, pään auki saatuansa, myydä tänne Suomeen enemmän kuin mitä yksi pieni myymälä pystyy myymään. Tarvitaan sitten joku taho joka kiertää useammassa kaupungissa ja useammassa kaupassa tukkurina / agenttina. Kukaanhan ei tätä työtä ilmaiseksi tee ja näin hinta nousee tällä "välittäjän" palkkiolla.Valmistajan kysymys tällaisessa tilanteessa on arvioida, onko maan markkinat jo kypsät valloitukselle. Samalla tietysti joskus on tilanteita, että tällaiset pienet yritykset myyvät edullisemmin kuin esim Ruotsissa, jossa tukkuri on välissä ja valmistajalle tulee paine tukkurin laittamisesta maahan.Kauppa politiikka ei ole aina niin helppoa, enkä nyt puhu "retkeilytarvikkeista" pelkästään. Tilanne on sama muillakin kaupan aloilla.Kaiken kaikkiaan olisi kiva jos Suomesta saisi jatkossakin erikoistavaroita!