1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Zedu
Lumenpysymät suomessa

Onkos kellään vinkkejä mistä löytyy hyviä lumenpysymiä Suomessa. Toki oikein hyvät viipymäpaikatkin kiinnostelee. Oma intressi on löytää joku kesälasku paikka jos/kun tämä matkustelu pysyy näin hankala, mutta arvelin et Retki puolella on paremmin porukkaa jotka on noita Käsivarressa käyny ihastelemassa. Muualla ei taida olla, mutta toki yllätyn iloisesti jos joku tietää olevan.

 

teha
Käyttäjän teha kuva

En enää aikohin ole pohjoisessa asustellut, mutta "pohjoinen-koillis" ilmansuuntaan antavat mäet sulaa viimeisenä..

Edellyttää tietty hyvää lumitalvea ja kylmää kevättä, että sitä "riittää" myöhemmällekin.. Ja luonnon lumi kyllä häviää räväkästi, kun terminen talvi (plussan puolella yötä/päivää) päättyy.

Kemijärvellä kun asustelin, muutamana keväänä Suomulla oli hauska laskea vielä pitkälle toukokuussa, vaikka hissit olikin suljettu jo vapulta. Varmasti myös Levin Taalo lienee pidemmälle laskettavissa kuin keskus auki, koska on tykkilumipohjainen. Jäkälaen hissin mäessä ei ole kuin luonnonlunta, niin häipynee nopsemmin. Pyhän pohjoisrinteet säilynee myös piirun pidempään?

Mutta ihan offipohjalta ja luonnon mäkiin suunnistaessa tarvii samaa laskusuuntaa ja runsasta lunta, mikä puhuu Pallaksen pyhääkurun puolesta, joka lienee myös se tunnetuin pätkä. Muista ei ole mitään hajua, viisaammat varmasti kertoo, jos näkevät tarpeelliseksi.

Itse olen pohdiskellut Levin lähistöllä sijaitsevan Kumputunturin mahdollisuuksia. Jos vaikka kävisi jossain välissä nahkojen kanssa siellä seikkailemassa.

Pääasia, että on hauskaa.. =)