1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
LS |Õ_Õ|
Käyttäjän LS |Õ_Õ| kuva
Missä turinaa, täällä hiljaista?

Täällä on hiljaista, eikä vain Koronan vuoksi. Missä keskustelut?
2022 tammi-helmikuu zuumailu Saalbachin seudulle muuttuu pian todeksi.

Sarekretkeilijä

Facebook ilmeisesti hiljentää foorumeita

Zedu

Häätyy itse aloittaa jotain Smile

teha
Käyttäjän teha kuva

Hiljasta on..

Kesäkuussa aloitus, Heinäkuussa 2 ihmettelyä ja kohta jo lumet sulaa..

Saalbach on oman raapaisun mukaan "ihan" kiva ja nykyisin jo varsin linkittynyt, kun pääsee TirolS hissillä Fieberbrunniin ja lyhyellä bussiretkellä myös Zell am Seen mäkiin. Lyhyellä visiitillä ehdin poiketa vain "Saalbachin" mäissä, eli auto Schönleitenbahnin parkkikselle ja siitä ylös. Schönleiten 6er, Polten8er, Sportbahn6er, Muldenbahn8er, Azitzgipfelbahn8er ja sitten takaisin päin. Macig6er, Panorama6er, Kohlmaisbahn (oli aiemmin pulssi 6 gondoli, nyt 12 normi gondoli) ja lopuksi vielä Schatteberg express ja schatterberg sprinter (gondoli) sekä Limberg4er, minkä jälkeen retkimäki takaisin P-alueelle.

Näkyvyys oli lähinnä arvailua, joten fiilis laskemisessa oli lähellä nollaa. Zell am See oli kuitenkin jo kierretty, niin hinku edes jonkinsortin tutustumiseen oli kova. Schönleiten6er sekä Macig6er ja Panorama6er oli parhaassa kunnossa ja vähäväkisintä seutua yhdessä Schattebergin jyrkän kanssa.

Scahtteberg oli kuitenkin ns. "surkeassa" kunnossa, niin huonolla sumusäällä omilla taidoilla kaukana nautinnosta.

Limberg4er oli ja vielä toistaiseksi on perinteinen 4 hlön hidas, niin siitäkään ei mitenkään iloiseksi tullut. Schönleitenbahnin koko mäkeä en tullut laskeneeksi alas asti ja Kohlmaisbahnin alueella oli porukkaa aivan ruuhkaksi saakka, niin makeahkosta punaisesta ei oikein kunnolla päässyt nauttimaan.

Mutta jos/KUN aikaa reissussa on, niin varmasti kannattaa suhata kaikki mäet, vaikka tuo Limberg4er onkin hidas. Melkeinpä kaikki muut on jo "uusittu" ja vaihdettu nopeiksi tuoleiksi. Toki Fieberbrunnin puolella keskuksen omat nostohissit on vielä pulssigondoleita, joten jos ei huvita, niin tuskin suuria menettää, vaikka jättäisi väliinkin?

https://www.skiresort.info/ski-resort/saalbach-hinterglemm-leogang-fiebe...

Tuosta löytää "ajantasaista" ja hyvää tietoa näin digitoituna, kun paperille painettuja esitteitä ei enää kannata tehdä.

Kaprunin puolella oleva Kitzsteinhorn on lähin jäätikkö, joten jos lumitilanne heikko tai lämmintä säätä, niin lämpimästi voi suositella raahautumista jäätikölle, jossa kaikki on aina paremmin.

Pääasia, että on hauskaa.. =)