1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
OskuK
Uusista monoista puuttuu pohjalliset

Otsikko kertookin oleellisimman ongelman aiheen.

Tuli ostettua tänä talvena ensimmäiset omat välineet. Sukset ja monot. Itse asiassa monot ovat jo toiset, ensimmäisiä monoja ostaessa en aikasemmin vuokrvälineitä käyttäneenä osannut kiinnittää flexiin ollenkaan huomiota. Kaupasta mukaan lähteneet monot olivat kyllä oikein hyvin istuvat mutta aivan liian jäykät itselle.

Sain vaihdettua nuo jäykät monot sopivampiin. Kaupasta löytyi samalta valmistajalta (fischer) saman kokoiset, mutta löysemmät monot, jotka sovittaessa tuntuivat hyvältä. Samoin olivat hyvät myös rinteessä, tosin solkia sai laittaa entistä kireämmälle laskupäivien lisääntyessä.

Nyt loppukaudesta, kelien lämmettyä reippaasti plussan puolelle, loppui soljista säätövara kesken, tuntuu kuin laskisi liian isoilla monoilla, vaikka lukemien mukaan pitäisi olla sopivat. Kotona tutkiskelin monoja tarkemmin ja yllätyin: eihän sisäkengissä ole ollenkaan pohjallisia.

Ajattelin kysästä täältä mielipiteitä ennen kun menen kauppaan kyselemään. Eikös kaikissa monoissa kuuluisi olla edes jonkinlaiset pohjalliset? Vai onko sisäkenkiä jotka on tarkoitettu käytettäväksi ilman pohjallisia? Monot olivat kaupan esittelymalli, tiedä vaikka pohjalliset olisivat hukkuneet johonkin.

Pahoittelut tyhmästä kysymyksestä, mutta yksinään lajia opetellessa olen netistä löytyvän tiedon varassa.

OskuK

Ja tässä se oma tietämättömyys tulee taas esille.

Onhan siellä monossa pohjallinen kuitenkin. Se on vaan paljon onnettomampi kuin niissä edellisissä liian jäykissä monoissa, en keksinyt edes sen olemassaoloa. Sellainen pelkkä tasainen läpyskä.

Pitänee varmaan käydä ostamassa paremmat pohjalliset, tai vaikka useammat päällekkäin.

Zedu

Aika usein kalliimmissa (usein korkea flex) malleissa on ladukkaamman tuntuista pohjallista. Tuon hyöty kuiten vähän kyseenalainen koska enemmän muotoillut ei kuitenkaan käy kaikille, joten tuo lättänä on tavallaan turvallinen vaihtoehto. Toisaalta ainaki lange rs ja xt sekä fisherin rc:t tuli mielestäni ainaki ennen ihan semmosella tasaisella läpyskällä. Racing tyyppisessä lienee ajatuksena et käyttäjä tod näk vaihtaa sen kuitenkin.
Itse oon laskenu "läpysköillä" joissan monoissa ja homma on toiminut hyvin, toisissa olen sitten jostain syystä (jalka kipeytyy väsyy tms) vaihtanu valmis malliin. Sidas ja bootdoc on ainaki vähän tunnetumpia merkkejä, mut ei kai siinä sinänsä ole väliä vaikka ois joku kengänpohjallis valmistaja jos ne vaan passa.