1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Konnaliini
Touringmonot parkissa

Moro, kyselisin, että mitä mieltä jengi on toimiiko touringmonot myös parkissa/normi rinteissä? Off-pistelasku kiinnostelis ja vähän touringkin, mutta kuitenkin rinteissä ja parkissa tulee laskettua enemmän. Nykysiin siteisiin sopis touringkenkä.

Zedu

Jonkun kokeilleen kaverin vastaus kiinnostais kyllä minuakin. Lasken offarit, rinteet ja vähäiset parkit ihan "normi monolla" ja uskallankin suositella tuollaista "freeride monoa" missä perus varren vapautus. Tietysti se on kompromissi, mutta luulisin että parempi kompromissi kuin suora touring monoon meno.
tarkoitan siis salomon qst, lange xt, K2 pinnacle tai jotain saman tyyppistä. Touring monona pidän esim salomon mtn, dynafitit, scarpat yms muut pinneille ja erityisesti ylämäkeen suunniteltuja monoja.

Olen melko varma että tuollainen freeride mono kestää paremmin parkkikäyttöä kuin touring mono, se kuitenkin on eritavalla kuluttavaa ja varmasti ainakin soljet on kovilla ja varmaan kävelymekanismit myös. Vastaavasti vasittu parkkimono lienee vielä kestävämpi, mutta sellaisia kun en koskan ole omistanut niin en osaa oikein sanoa mitään.

Olettaisin että parkkimonoissa taas istuvuus vois olla hieman parempi (ainakin koska kevellessä/hiihtäessä pikkuhiljaa syntyy sen vaatimaa tilaa lineriiin) ja kai niissä jotain spessu iskunvaimennusta on hyppyjä varten.
Mielenkiinnolla jonkun parkki spesialistin kommentteja odottelen.

Lobsteri

Näin entisenä parkkirottana sanoisin joidenki ”touring” monojen jopa voittavan parkkimonot. Esim. Salomonin s/lab mtn ja shiftit on paljon paremmat ja tukevammat omaan jalkaan myös parkissa kuin vaikka spk:t (laskin myös joskus fulltilteillä ja pesee nekin) ja painoakin monoissa on reilu kilon verran vähemmän, joka eduksi myös parkkilaskussa.