1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Reissuruuna
Kokemukset aurinkokennoilla toimivista varavirtalähteistä

Terve!

Onko foorumilaisilla suosituksia markkinoilla tällä hetkellä olevista aurinkokennolla toimivista sähkölaitteiden latureista/varavirtalähteistä? USB-liitäntä nyt vähintään pitäisi olla, ja vielä parempi, jos sillä saisi jopa läppärin ladattua, mutta taitaa nuo läppäreiden lataukseen soveltuvat olla sitä koko luokkaa, ettei niitä rinkkaan halua työntää...

Kiinnostaisi siis noista tietää kokemuksia.

  • merkki ja malli
  • hintaluokka tai linkki tuotteeseen
  • kokemuksia: lataako niin kuin lupaa, latautuuko puhelin tai vaikkapa GoPro kohtuullisessa ajassa? Entä onko itse virtalähteen lataaminen aurinkoenergialla käytännössä toimiva ratkaisu, vai pitäisikö virtalähteen olla auringossa päiväkausia latautuakseen täyteen? Onko ollut ongelmia?

Kiitos!

mk94

Itselläni on ollut käytössä halvempi 50e neljällä paneelilla oleva matka aurinkokenno. Toiminut yllättävän hyvin ja nopea lataamaan hyvässä auringonvalossa. Puhelimeen sai noin parissa tunnissa virtaa jo puolet. Paneelien määrä on ratkaiseva ja niitä olisi hyvä olla neljä. Teho pienemmissä menee jo ehkä liian pieneksi. Nyt jos lähtisin ostamaan niin panostaisin vedenpitävään aurinkopaneeliin. Sen voisi sitten, vaikka teltasta ulos jättää huoletta ja vetää pidemmän usb johdon laitteelle.
Laitteeni on teknikmagasinetilta ostettu Solar pack 24W