1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
pronto
Laskettelumonosta homeen haju pois?

Ostin "varamonot", vähän käytetyt, kolme-viis kertaa päiväreissussa olleet ja sitten jääneeet vintille säilytykseen.
Kaikki hyvin, sopii jalkaan, ovat siisti ja olivat edulliset. Mutta sitten kotona kun tarkastin "oikein läheltä" hyviä pohjallisten kuntoa,
huomasin erikoisen lievän tuoksun leijailevan monon sisältä. Home.... vinttisäilys... . Voi ei. Tuoksu ei mitenkään "lyö" silmille, 
mutta sen huomaa. 

Onko mitään tehtävissä, kuin kaatiksen jätepuristin? Kuulisin mielellään asiasta jotain tietävien vinkkejä. 

[Edit: 19.1.2019]  Monot testattu, ei olekkaan hometta. Vaan ilmeisesti raju jalkahien pinttynyt haju (kumma, 3-5kertaa reissussa???) 
on saatu hävitettyä kellarissa tai vintillä säilytyksen antamassa ominaishajussa. 
Sisätossut nyt pesukoneeessa, mutta monon kuorissakin sama ikävä katku. Alkaa näyttää siltä, että kohta päätyvät kaatiksen
jätepuristimeen. Mielipiteenä vaan sanon, ettei olisi itsellä kuuna päivänä tullut mieleen pistää myyntiin tuollaista p****aa.
En edes olisi lähtenyt lahjoitamaan noita kenellekkään, ainakaan tutulle : ) 

Mutta, jos nyt löytyisi vinkkejä monon kuorien puhdistamiseen? Tuli mieleen yksi juttu. Auton sisätilojen otsonointi. Jos semmonen
sattuisi omaan autoon tulemaan tarpeelliseksi, niin monot sinne penkille. Mahtaisiko olla puhdistava vaikutus myös monoille?
Painepesuri-pesu vaikka autojen pesuhallissa?  Muuta? 

t.a.

 

 

 

t.a.

 

 

kipN
Käyttäjän kipN kuva

Otsonointi kannattaa kokeilla. Voi tehdä myös riittävän isossa laatikossa jos saat otsonointilaitteen jostain lainaan..? Eli laite ja monot boksiin tunniksi tai kahdeksi.

Kimmo

Kaitsu

Ensin etikkaan, vaikka kolmasosapullollinen etikkaa saavilliseen vettä ja sisäkengät siihen vuorokaudeksi. Sitten huuhtelu ja monot pesukoneeseen johkii kolmenkympin ohjelmaan. Ehkä vielä ylimääräinen huuhtelu, ettei monot haise etikkakurkuille.

Noin pesin edellisten lautamonojen sisäkenkiä, kun alkoivat haista. Nuo monot kesti käytössä yli kymmenen vuotta, sitten ulkokenkä alkoi pettää.