1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pöö

UKK:n kävijät!
Suunnitelmissa olisi päästä ensikuussa lähtemään ennen juhannusta suunnilleen viikon mittaiselle reissulle UKK puistoon, Itäkairassa on tullut käytyä, puiston muissa osissa ei.
Tällähetkellä olen saanut suunnitelmakseni erilaisia palstoja lukiessa, että jos jättäisi auton Aittajärvelle, ja sieltä käveleisi (mahdollisia polkuja?) pitkin Lumikurun ja Paratiisikurun kautta Sokostille. Siitä Luirolle ja kävely takaisin Aittajärvelle. Päivämatkoina n. 10km tai hieman reilu, hitaasti mutta varmasti.
Onko alueella valmiit polut tai kuinka ruuhkaista mahtaa olla kesäkuussa ennen juhannusta? Onko muita hyvi reittiehdotuksia, mitään kestoja tms ei ole lukkoon lyötynä, joten suunnitelma on hyvin venyvää sorttia..

samij

moi!!
Aittajärvi-Luirojärvi-Sokosti kulkee aika hyvin reittejä/polkuja, mutta Aittajärvi -Paratiisikuru-Lumikuru-Sokosti ei kovin paljoa ole polkuja. Reitti vaihto ehtoja toki löytyy ja vaellus matka pitenee, päivämatkaa joutuis pidentää huomattavasti, jos meinaa nauttia maisemista ja istuskella "kannon nokassa" kuten minä ite. Ei välttämättä ole kovaa ruuhkaa tuohon aikaa, mutta sitte syksymmällä on enempi vaeltajia.

Neitinapsakka

Hei eräilijät, ens viikolle suunnitteilla 4pvn vaellus ja lähtö aittajärveltä tuttuun tapaan. Viimeksi oltiin suomujoen molemmin puolin kevyt 2 yön vaellus. Nyt olis tarkotus suunnata aittajärveltä luirolle ekaksi yöksi. Onkohan liian kova urakka yhdelle päivälle (kun käveleen päästään n.klo 15,eli pimeä ehtii tulla jo). Luirolta ajattelin hammaskurun kautta muorravaarakanruoktulle yöksi siitä johonki suomujoen lähettyville viimenen yö ja sitten autolle. Mielipiteitä? Reittiehdotuksia? Yhtenä vaihtoehtona mietin että ensin pälkkimäojalle yöksi siitä aamulla luiro-sokosti - paratiisikurun kautta muorravaarakanruoktulle ja loppu sama ku ekassa. Huolettaa vaan osittain ilman polkua mennä ku mukana myös koira ja mies joka vähempi vaeltanut. Saa myös vinkata parhaimmat mestat missä kantsii käydä.

samoaja

Onkos alueesta muuten netin puolella jotain hyvää karttaa? Tai ei edes niin hyvääkään tarvitsisi olla, tässä vasta alustavasti mietin ensi kesän ja syksyn vaelluskohteita.

akallio
herra nylppy

Ja paperikartta ehdottomasti kaveriksi. Toki noista voi tulostella liuskoja, mutta laajemman kokonaisuuden hahmottaminen on vaelluksilla joskus ihan kiva. Vesillä juttu on toinen, silloin sähköiset kartat ja vedenkestävät tulosteliuskat toimivat.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

Sivut