1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
saako eläkeläinen lainaa

Hei, jos hakee lainaa niin siellä on ehtona säännöllisiä tuloja nauttiva..kuinkas eläkeläiset?? He eivät ole ansiotyössä mutta saavat kuitenkin kerran kuussa eläkkeensä eli voivatko he saada lainaa pankilta ym. luottolaitoksilta?

Anonyymi

make oli jo varattu! wrote:
Hei, jos hakee lainaa niin siellä on ehtona säännöllisiä tuloja nauttiva..kuinkas eläkeläiset?? He eivät ole ansiotyössä mutta saavat kuitenkin kerran kuussa eläkkeensä eli voivatko he saada lainaa pankilta ym. luottolaitoksilta?
me mitään manneille lainata ! :shock:

Safir

I get it. it eivät ole ansiotyössä mutta saavat kuitenkin kerran kuussa eläkkeensä eli voivatko he saada lainaa pankilta ym.

Anonyymi

Safir wrote:
I get it. it eivät ole ansiotyössä mutta saavat kuitenkin kerran kuussa eläkkeensä eli voivatko he saada lainaa pankilta ym.
Ei taida safiirilla olla pilkut hallussa. Oletko nussinut ne loppuun?

Hei safiiri, missä teräs? Anuksessasiko? :shock:

Anonyymi

No, I am in Ur-anus...

Anonyymi

Teräs wrote:
No, I am in Ur-anus...
Gettö fak autteer! Känt ju see: Exit onli ?

Sakke

ite oon eläkeläinen ja mulle myönnettiin isompi laina nopsalaina nimisestä yrityksestä.. ennen tuota oon hakenut useita vippejä, jotka nyt sitten maksan tuolla nopsalainan kulutusluotolla.. tulee halvemmaksi..

nilakka

Pikavipit lailla kiellettävä!

Ainii,lainaa saa jos on säännölliset tulot.
Jotkin lainanantajat vaativat tiettyä minimituloa ja selvitystä muista menoista jotta tietävät saavansa omansa takaisin.

Mutta on aikas monta firmaa jotka myöntävät lainoja ilman takaajia ja vakuuksia.

ecky
Käyttäjän ecky kuva

:shock:

Antakaa nyt ketjun kuolla rauhassa.

-- 

"The stars obtuse emit a shivered ray"  James Thomson

 

Make77

Jos lainaa aikoo netin kautta hakea niin kannattaa vertailla hieman eri lainapalveluiden hintaeroja. Vertailuun kannattaa käyttää luotettavaa lainavertailu sivustoa.

Laamanni

2003 sai varmasti lainaa mistä vaan, olit eläkkeellä tahikka et, sillä niin saa nytkin vielä. Pankissa ovat tiukkoja kun on asuntolainaa tai oikeastaan mökin velkaa vielä jäljellä niin eivät järjestä pienellä eläkkeellä lisään. Manneilta :shock: ei tarviinnu lainata ja nyt kun pelataan eri säännöilllä kiristysten takia niin saa pienellä korollakin. Selvennyksenä että oon pieneläkkeellä mutta hoitanut kaikki velat aina paria maksumuistutusta (ei häiriömerkintöjä) vaille säntillisesti ainakin muistaakseni. Nyt oon kattonu pientä velan lisäystä, jota en saanut omasta pankista niin alle 75 vuotiaalle riittää vielä vaihtoehtoja ja mähän olen vasta 61 joka on uusi 50 !

Täältä oon kattellu ja tärppää jos vaan ottaa: https://www.talouteen.com/lainaa-elakelaiselle/
Ja sinä joka tuut sanoon että korko on kallis niin ei 5% ole paha jos pankki antaisi 4%:llä ja pankista joutuisin ottamaan ylimääräistä kun niin pientä ei ole tarjolla enkä tarkoita nyt pikavippiä pyh pahistelijoille siis!

Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muisteleepi

Kivaa

Vaikka jostain voisikin saada lainaa eläkeläisenä, niin olisin erittäin varovainen sen hakemisen kanssa. Olen valitettavasti saanut nähdä, miten nämä kaikkialla tarjottavat lainat voivat aiheuttaa suurta vahinkoa eläkevuosiin. Ja tuskin oli läheskään ainoa tapaus tämä.

Tilannetta ei tietenkään helpota se, että sen lisäksi, että näitä lainoja mainostetaan kaikkialla, niin monessa tapauksessa on vielä niin, että lainaa saa ilman liitteitä eli mitään tulotositteita ei tarvitse lähettää. Arvatenkin tämä on osaltaan sen seurausta, että näistä lainoista pyydetään niin korkeita korkoja, ettei ole lainaa antavan tahon näkökulmasta niin tarkkaa, että selviääkö ihan jokainen lainastaan.

No ilmeisesti nyt on kuitenkin tulossa lainoille uusi korkokatto (todennäköisesti edelleen liian iso) ja sitten myös jotain markkinointikieltoa ollaan puuhaamassa. Joskin vielä tuonkin jälkeen kaiketi lainoja tullaan edelleen tarjoamaan.

Vertti Mäkinen

Tässä on tullut kommentteja puolin ja toisin, mutta riittävän tyhjentävää vastausta ketjun aloittajan kysymykseen ei mielestäni vielä ole tullut. Koitan nyt itse antaa vastauksen mahdollisimman selkeästi.

Minkä tahansa lainan myöntämiseksi (myös eläkeläiselle) täytyy yleensä täyttää seuraavat reunaehdot: ikä vähintään 18-25 vuotta, omat tulot riittäviä suhteessa lainan kokoon, puhtaat luottotiedot sekä vakituinen asuminen Suomessa. Jokainen rahoitusyhtiö tekee itse päätöksen lainan myöntämisestä oman harkintansa mukaan, joten toisilta rahoituslaitoksilta voi saada lainaa helpommin kuin toisilta.

Koskien eläkeläisten tuloja, rahoitusyhtiöt eivät yleensä välitä siitä mistä lopulliset tulot tulevat, olivatpa ne sitten eläkkeestä tai vaikkapa sijoituksista. Varsinaisia tulonlähteitä tärkeämpää onkin usein tulojen säännöllisyys.

Liittyen erilaisiin lainapalveluihin ja -vertailuihin: On totta, että niitä löytyy nykypäivänä kuin sieniä sateella, minkä vuoksi voi olla erityisen vaikea nähdä niiden eroja. Kuitenkin olen esimerkiksi huomannut sen, että https://www.vertaaensin.fi/laina lainavertailusta löytyy lähes kaikki lainantarjoajat riippumatta siitä, tarjoaako yritys heidän lainojaan sivuillaan. Tämä on mielestäni iso plussa, sillä se osoittaa sen, että vertailu on riippumaton.

Julkku

Kyllä eläkeläinen saa lainaa kunhan tulot ovat riittävät. Eläkeläisen tuloilla ei kannata mitään kummempia lainasummia ottaa, vaan esimerkiksi jos tarvitsee vaikka rahaa silloin tällöin on järkevämpää avata joustoluotto jossa maksat vain nostamastasi määrästä.

Pikavipeissä tietysti lainaehdot ovat jossain määrin hieman löyhemmät sillä lainasummat ovat tyypillisesti muita lainatuotteita pienempiä.

Ennen lainan hakemista on kuitenkin järkevää vertailla eri luotonantajat ja heidän lainatuotteet, voit aloittaa vaikka https://www.nopeelaina.fi lainavertailusta. Säästöä kertyy parhaimmillaan jopa satoja euroja. Kaikkein järkevin tietysti olisi säästää tarvittava summa.

Eli vastaus keskustelun avaajalle ja muillekkin jotka sattuvat tämän artikkelin lukemaan. Kyllä eläkeläinen voi saada lainaa.

JHT61

Ei eläkeläisenä minun lainansaanti ole pelkästään tuloista kiinni. Mikäli ikä on yli 70 vuotta, niin lainansaanti vaikeutuu oleellisesti. Pienen muutaman tuhannen euron kulutusluoton saa varmasti vielä, mutta isommat lainat voivat jäädä saamati. Syynä tähän on kuulemma takaisinmaksuajan pitiuus. Laina-aika on yli 5 vuotta isommissa lainoissa. Hain itse 7000 euron lainaa, jolla olisin maksanut vanhan autoluoton ja laituriremontin pois, mutta sanoivat että mikäli ikä + laina-aika menee yhteensä yli 75 vuoden, niin lainaa ei voi saada. Hain lainaa https://www.rahamarkkinat.fi/ tuolta. Itselläni on pysyvä valtioneläke ja leskeneläke ja pieniä pääomatuloja osakkeesta, mutta tuloilla ei varsinaisesti ollut päätökseen kuulemma vaikutusta. Tarjosivat kolmea tonnia, eikä siitä ollut minulle apua. Maanantaiksi on varattu aika omaan pankkiin, tuntuu vain kestävän mutta mikäs hoppu tässä on.