1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kaitsu
Morzine/Avoriaz, La Clusaz vai mikä?

Millaisia paikkoja ovat La Clusaz ja Mozine/Avoriaz? Joululomaksi on lennot Geneveen, ja jotain uutta kohdetta voisi kokeilla. Aluksi oli ideana Italia, Courmayeur, La Thuile tai jokin, mutta löysin nyt nuo kaksi Ranskan kohdetta. Tai minne muualla kannattaisi joululomalla mennä? Noin niin kuin lumivarmuuden puolesta? Sveitsi ei hintojen takia kiinnosta.

RK 10

Ne on aika matalia keskuksia. Jos huono lumi talvi niin ei noissa ole välttämättä lunta kunnolla. Ranskassa ei tykitellä lunta niin hyvin kuin kuin esim itävallassa tai Dolomiiteillä. Jos hyvää lumivarmuutta haluaa niin suosittelen Paradiski, 3 Laaksoa jossa varsinkin Val Thorence joka on lumivarma. Muita lumi varmoja niin Les Deux Alpes ja Italian puolella Cervinia/Zermatt. Ja Ranskassa vielä tietysti Val di Isere/ Tignes todella lumivarmoja. Cervinia varmaan halvin ja rauhallisin noista, varsinkin jos asuu Valtournenchessa. Italia on halvempi kuin Ranska. Hienoja laskuja noissa kaikissa saa. Zermattiin on nyt tullut lunta aivan hitosti ja lisää luvataan.
La Clusazin vieressä on Espace Diamant josta puhutaan että se on Ranskan piilotettu helmi. Aika matala keskus vaan.
Onhan tuossa lähellä vielä Grand Massif ja Megeve.
Jos on lunta niin suuntaisin Mauriennen laaksoon joka on täynnä rauhallisia tuntemattomia keskuksia. Ei jonoja ja pyydaan saat piirtää viivoja rauhassa jos lunta. Kannattaa googlata. Esim Les Sybelles. Ranskan neljänneksi suurin keskus eikä jonoja.

Kaitsu

Takkar!
Kohteeksi vaihtui kuitenkin Courmayeur-La Thuile-Chamonix. Vaikuttais nimittäin olevan sangen hankalaa löytää järkihintaista ja -laatuista majoitusta noista Ranskan keskuksista, kun on tottunut Itävallan ja Italiankin tarjontaan. Chamoniksissa näkyy olevan runsaasti airbeeänbeetä, mutta hotellinläävistä pyydetään kauhuhintoja - ainakin meidän köyhien suomalaisten vinkkelistä katsottuna.