1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Sarekretkeilijä
Helikopterifirmojen vakiolennot Sarekissa

Tuli mieleen vaeltaa Staloluoktaan ja lentää pois kopterilla Kvikkjokkiin. Onko tietoa, kun siellä on kummallakin firmalla vakiolennot, pääsevätkö kaikki ilmoittautuneet Staloluoktasta samana päivänä pois vai onko tuo poislento tilattava päiväkausia aiemmin? Tietenkin toinen vaihtoehto on lentää sinne ja kävellä pois. Tällöin ainakin on syytä tilailla lentoa. Onkohan siihen vaihtoehtoon kenelläkään tietoa, kuinka kauan aiemmin on syytä olla liikkeellä? Fiskeflyg taitaa olla laajemmalla volyymillä kuin Arctic Air? Vai onko pienemmät kopterit.

Sarekretkeilijä

No asia selvinnee soittamalla. Ilmeisesti latomalla muutama tuhat kruunua lisää pääsee lentämään lyhyelläkin varoitusajalla. Tilasin viime vuonna 4000 kruunun lennon kolme päivää aiemmin (Ahaa, tästä on tullut epäselvyyttä. Siis tilasin ihan oman lennon Rautåaiven eteläpuolelle viime vuonna. Kyllä se vakiolento oli edelleen 1150 kr tänä vuonna ja tilasin senkin siis maanantaina perjantain lennon ja maksoin vasta paikan päällä.). Pelkkä puhelinsoitto riitti (Fiskflyg) eli rahat käteen vasta lähtiessä.

Tässä muuten vinkki Miellädnon ylitykseen Alkajavren luona:

http://www.utsidan.se/blogs/fowwe/genom-padjelanta-och-sarek-2011-dag.htm

En ole kokeillut.

Sarekretkeilijä

Firmasta sanottiin, että etukäteen voidaan taata, jos varaa ja on pakkaus alle 20 kg. Isommalla kuormalla isompi maksu, ainakin 500 kr lisää. Ja ei siis takuita. Siis vakioreitille. Käsitin niin, että Stalosta takaisinpäinkin voi olla tiukkaa yksikseen. Jos tilaa oman lennon, niin Kvikkjokkista Staloon on ainakin 6500 kr.

cob

Itselläkin reissu suunnitteilla samaan suuntaan, tosin nyt vielä on suunnitelmissa kävellä sinne ja pois, mutta voi toki olla että reissua joutuu lyhentämään ja lennähtämään kopterilla Staloluoktasta pois. Tai ainakin tällaista mahdollisuutta olen mielessäni pitänyt...

Ymmärsinkö oikein, eli jos kantamukset on alle tuon 20 kiloa ja on aikaa odotella esim. seuraavaan päivään niin reittilennolla pääsee pois ennemmin tai myöhemmin, mutta tietyn/saman päivän lennolle mahtumisesta ei ole takeita jos ei ennakkovaraa?

Staloluoktassahan voi köllötellä ja kasailla itseään joten ~päivän odottelu ei sinällään haittaa, mutta jos poispääsy menee pidemmälle tai maksaa kauhean kasan lisäkruunuja niin sitten vähän tympeää.

Sarekretkeilijä

Nimenomaan siellä on ns. reittilennot ja silloin sieltä on päästävä pois. Uskon, että jos on alle 20 kg, niin melko varmaan ei tarvi odottaa edes seuraavaa päivää. Tai aika tylystihän tuo puhui ja oliko sen Arctic Airin sivuilla, että pitäisi varata ajoissa ja että ei ole takuuta muuten ym.

Olisiko Ritsemistä helpompi tulla? Tai olisiko juttu muuttunut. V. 2007 minut heitettiin kyllä ihan yksin Staloluoktaan reittihinnalla. En tiedä, oliko takaiisn tulossa ketään. Joka tapauksessa silloin olin soittanut viikkoa aiemmin mutta lentäjä ei ollut saanut kuitenkana nimeäni listaan. Antoi vielä alennusta odottelusta.

Minusta käsityksesi on oikea. Stalossahan käsittääkseni voi ostaa vielä kalaa ym. paikallisila. Minusta sieltä ei edellytetä välttämättä ennakkovarausta, mutta pitää vain ilmoittautua ennen lentoa hyvissä ajoin. Uskon, että pääsee hyvin pois nyt, kun alkaa sesonki ja lentoja Kvikkjokkistakin on kahdesti päivässä jo ensi viikolla sivujen mukaan Fiskflygillä ja sitten on ainakin viime vuonna ollut se toinnekin firma Kvikkjokkista Staloluoktaan.

Matwe

Olemme lentäneet useastikin: Ritsemistä Staloluoktaan ja Abiskosta Alesjaurelle jne. Aina olemme varanneet hyvissä ajoin menolennon ja kävelleet sitten pois autolle. Hinta on ollu luokkaa 1000 kr per naama. Viimeisimmästä lennosta tosin aikaa 4 vuotta, mutta kyllä tuo 4000 kr kuulostaa aika suolaiselta. Monelleko hengelle tuo oli? Onko paikan päältä ostettu lento tosiaan noin arvokas? No, pyrimme itse varaamaan ja sunnittelemaan lähtöpäivän hyvissä ajoin ennakkoon. Maksun suoritin etukäteen verkkopankissa kruunuina. Toisella kerralla (Abiskossa 2012) taisin maksaa kortilla paikan päällä. Mutta jos ei pysty lyömään lukkoon tunturiin menopäivää, niin sittehän se kai on otetava noita ad hoc lentoja, jotka maksaa ja joista ei tiedä onko tilaa vai ei.
Hämärä muistikuva on, että kertaakaan ei le kyllä rinkkoja punnittu. Joka tapauksessa olisivat kyllä menneet joka kerta alle tuon 20 kg:n, mutta muistaakseni ei ole kyllä punninneet niitä, vaikka puntarit löytyy ainakin lähtöasemilta. Stalossa ja muuallahan ei kyllä vaakoja ole mielestäni.

cob

Itse olen menossa suoraviivaisesti Padjelantaledenille startaten Kvikkjokkista (bussiaikataulut ovat hieman käytännöllisemmät tähän suuntaan). Tarkoitus on mennä Ritsemiin asti, mutta varsinkin yksin kulkevana on ihan hyvä jos puolessavälissä eli Staloluoktasta on poistumismahdollisuus jos paikat alkaa krempata liikaa tai muuten ynnykkä iskee. Eli mitään ennakkovarausta ei kykene tekemään ellei sitten reissun päältä.

Tosin jos hinnat on viimetipan lähdölle noin kovat niin koivet saavat olla melko muusina Smile Listahinta näyttää olevan Fiskflyg Ab:lla 1150 kruunua Stalo-Kvikkjokk -välille jonka vielä sulattaa, mutta sivuilla on juurikin maininta siitä että lento pitäisi varata etukäteen (ei mainintaa kuinka hyvissä ajoin).

Sarekretkeilijä

Sairastuin ja pudottauduin Tarraluopalin tuvalle tänä aamuna tai siis edellisen vuorokauden aamuna. Kysyin tupavahdilta, voiko soittaa hulihopperin. Satu olemaan kahden tunnin päästä tilaa Kvikkjokkiin ihan tavallisena reittilentona 1150 kr. Toinnekin tyyppi sattui olemaan Staalosta asti.Tämä pilotti ei edes punninnut kamaa, vaikka sitä kai olikin yli 30 kg. Lähtiessä 43 kg!

Jotta kyllä siellä tuntuu aika hyvin pääsevän kulkemaan ilman varoitusta. Nyt siis kaksi vakiolentoa päivässä. Fiskflygillä muuten voi tilata myös välipudotuksen muutenkin Tarraluopaliin. Siitä on esim. Sarvesvaggeen aika lyhyt matka eli esim. Rapadaleniin Sarekin sydämeen tms. Lyhyempi kuin Staloluoktasta. Itse halusin kokea Itä-padjelantaa ja kävin Alatshokkalla ja Tshatsalla, mutta Tarrekaise jäi nyt sitten elokuulle tai ensi vuoteen.

Sarekretkeilijä

Kvikkjokkin helikopteriaseman parkkipaikka on aika pieni. Molemmat parkit olivat täynnä kun menin ja yksi auto tien varressa sinne. Onneksi yksi 2 tunnin paikka vapautui ja lupasivat sen kestokäyttöön. Kun tulin takaisin, oli koko tien varsi paikalle autoja jonossa eli tien sivussa siis. Viisaammat olivat menneet hyvissä ajoin ja kävelleet varsinaiselta retkiparkilta kakis km helikopteriasemalle. Ei kanata mennä viime tingassa (säädetty aika väh. puoli tuntia ennen lähtöä ilmoittautuminen)

Sarekretkeilijä

Vakiolennot siis ovat vakiolentoja. Eivät olleet kovin täyteen buukanneet aikataulujaan muiden lentojen suhteen. Olin lähes hajoamispisteessä, kun en ollut vielä kunnossa peräpukaman poiston jälkeen ja kelit pohjoisessa alkoivat olla kesän parhaat tai kahden kesän. Mutta olihan sinne lähdettävä riskillä. Sain vielä aatteen soittaa Fiskflygiin j akysyä, olisiko mahdollista saada lentoa Vaimok-järven itäpäähän seuraavaksi päiväksi. Näin ei tarvitsiis rinkan kanssa heti kävellä ja pääsisi vielä Staikalle hyvällä kelillä. Ja vastaus oli, että kaksikin aikaa olivat vielä mahdollisia. Ei muuta kuin klo 8 lento tilaukseen aamulla. Puhelimessa sanottiin hinnaksi 4700 kr, kun nainen luuli, että matka oli tuvalle. Järven itäpäästä kuski veloitti ennen lentoa kuitenkin vain 4200 kruunua. Sitten vain Staikalle ja sieltä tultua teltta pystyyn. Kirkautta oli ollut tätä ennen jo 3 päivää, mutta vielä oli kaksi päivää hellettä ja sitten vaihtelevampaa, mutta melko lämmintä ja hyvääkin keliä monta päivää. Vasta eilen ip oli Kvikkjokkin itäpuolinen taivas aivan tummansininen ja kun lähdin autolla pois, oli 100 km matkalla silkkaa ukkosta ja sadetta ja kaikki tulossa Kvikkjokkia kohti. Sääli ryhmää, joka samalla venekyydillä oli juuri menossa Padjelanta-reitille vaeltamaan. Sellaisen käsityksen ainakin sain. Onneksi oli juuri ylimääräinen venekyyti menossa ja myös Vallevaren puolen rannassa toinenkin kyyditettävä.

Sarekretkeilijä

Siis vakiolennot ovat aina sillä halvalla hinnalla. En oile huomannut Matwen kommenttia tuossa välissä. Vai on Abiskossakin noin halpaa. Luulin, että vain Kebnen aseman lennot.Onkohan Abiskossa muuten vakiolentoa esim. Alesjaurelle? Kiinnostaisi joskus lentää sieltä Kebnen alueelle ja kävellä pois (Sielma lähinnä kohteena). Siellä ilmeisesti lentää Kallax tai on ainakin joskus lentänyt

Edit:

http://kallaxflyg.se/travel/the-travel-business/abisko-base/?lang=en

Jaahah. Näiltä sivuilta ei selviä oikein mitään. Vakiolennot siis Kebnellä. Abiskossakin näkyi koko ajan koptereita lennossa kuitenkin. Pitänee ottaa yhteyttä firmaan, kun asia on ajankohtainen. Jos on. Ehkä parin kolmen vuoden päästä.

Sarekretkeilijä

Vakiolennot on syytä varata etukäteen. Sesonkina ovat buukattu varmaan lähes aina täyteen. Nyt oli vain muutama auto parkissa, kun lensin 29.7. Tarraluopalille. Vain yksi saksalainen oli mukana, mutta saamelaisille kuljetettiin Staloon kamaa perämoottoreita myöten samalla lennolla. Takaisinkin oli Stalosta tulossa 14.7. vain yksi ruotsalainen, mutta lisäksi koukattiin hakemassa yksi kesäasukas ja poromieskoululainen lähistöltä. Kopteri tuli jo puoli tuntia aiemmin, minkä vuoksi paikalla on oltava puolta tuntia aiemmin. Takaisinpäin varanneiden ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan mennä vain siis puolta tuntia ennemmin lähtöpaikalle Stalossa. Henkilökuntaa tietenkin on siellä, esim. Staloluoktastugornalla, josta voi soittaa satelliittipuhelimella firmaan. Epäilen kyllä, että ilman ennakkovarausta ei pääse, kuin hätätapauksissa. Kiva juttu kuitenkin, että lupasivat yksittäiselle varaajalle varman paluumatkan. Onneksi aamusumukin hälveni. Helikopterilennot saavat kuitenkin minun puolestani joksikin aikaa jäädä.

Ainiin, olen saanut kuulla, että retkeilijöitä voi tiputtaa myös Goabrekille. Firman ilmon mukaan myös Njoatsosvaggeen. Pitäis kai kysyä, että mihin päin Noatsosvaggea saavat tiputtaa. Olisiko siihen puistojen rajalle? Jos pohjoisimpaan pääähän saavat viedä, niin pääsee päivässä kävelemään esim. Sarvesvaggen loppupäähän.

Lefa
Käyttäjän Lefa kuva

Kiitän varoituksesta.

Vasta karvaista kokemuksista oivalsin, ettei Kilpisjärven/Yliperän maisemiin ole luonnonystävällä menemistä. Moottorivoimin tuotetaan siellä melua, häirintää ja roskaamista. Olin suunnitellut Ruotsiin retkeä muuallekin kuin vain tuttuun pohjoisimpaan kolkkaan, koska olin kuvitellut Ruotsista jotain parempaa. Nyt tiedän siinä maassa paikan, jota ainakin sietää karttaa.

Kiitos tiedosta.

Sarekretkeilijä

Heh. Kun etenin Nasavaggen suulta Mahtoaivin ohi kohti Allakkia, oli saamelaisilla poromieskoululeiri Padjelantareitin varrella. Siellä ilmeisesti oli lentokoulutustakin tai ainakin kopteri lensi koko ajan leirin yllä. Pojat ajelivat paksupyörisillä poromiesten moottoripyörillään siinä reitillä. Kun sain leirin pystyyn järven 1078 länsipuolelle, niin moottoripyöräpoikia ajoi kolme siitä ohitse. Padjelantahan on oikeastaan maaseutua, koska kesäasukaskyliä on isojen järvien rannoilla reitin varrella.

Ei silti, joskushan siellä tai melko usein törmää poroajossa tai muissa porohommissa lentäviin koptereihin. Kerran lensi Guhkesvaggessa tuntikausia kopteri. Olen myös nähnyt poroajoa kahdella kopterilla Arjeplog-tuntureilla Fierrastenitäpuolisella ylängöllä.