1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
poudi
Offline
Viimeksi kirjautunut: 2 viikkoa 4 päivää sitten
Liittyi: 13.02.2018 - 11:17
Vinkkejä All-Mountain/Rando - kamoihin

Moi!

Olen hankkimassa uutta settiä. Aikaisemmin ollut 90mm leveä Icelantic Pilgrim Marker Griffon siteellä, lähinnä rinnelaskuun ja satunnaisiin offareihin. Nyt kiinnostaa tuo offi enemmän, mutta varmaan isompi osa laskuista on kuitenkin rinteessä, tai rinteiden viereisissä offeissa. Haluiaisin kuitenkin setin, jossa olisi randoside, jotta siihenkin olisi sitten tsäänssi. Itsellä pituutta 183cm ja painoa joku 85. Monot nyt toistaseksi vielä varmaan alppimonot, eli siteiden tulisi käydä niihin.

Sukseki olen ajatellut jotain about 100mm jokapaikan höylää. Völkl90eight 184cm, kun saisi mukavaan hintaan nyt. Sitten olisi myös Armada Invictus 99ti. Kokemuksia näistä?

Siteissä olen pyöritellyt paljon eri vaihtoehtoja. Marker Tour12/Baron/Duke, Salomon Guardian13, Tyrolia Adrenalin 13 ja nyt myös Marker Kingpin13. Onko kokemuksia Kingpinistä? Miten toimii kovemmassa vauhdissa, rinnelaskussa, satunnaisissa pienemmissä hypyissä?

Monoista voi myös heittää vinkkiä tuleivaisuutta ajatellen.

Asun Itävallassa vielä ainakin toistaiseksi, joten nyt ainakin laskut tapahtuu täällä alpeilla.

Tänks!

skywise
Offline
Viimeksi kirjautunut: 5 päivää 12 tuntia sitten
Liittyi: 25.10.2015 - 16:35

Moro

Ite ainakin olen katellu tässä noita Salomon/Atomic Shift siteitä jotka tulee ens syksynä myyntiin. Kannattaa varmasti niihinkin tutustua vaihtoehtona. Suksissa ite oon Black Crows fanipoika niin voin suositella Navis Freebirdejä tourihommiin, 102mm. Ei ne kyllä kovalla rinteellä ihan mittään mahotonta herkkua ole mutta offareilla kyllä lystit.

poudi
Offline
Viimeksi kirjautunut: 2 viikkoa 4 päivää sitten
Liittyi: 13.02.2018 - 11:17

Tänks! Noista Shifteistä en ollut tietoinenkaan. Vaikuttavat kyllä mielenkiintoiselta uutuudelta ja sopivilta omaan käyttöön (toki melko hintavat), toki joutuisi oottelemaan noita sitten syksyyn, ja kova hinku olisi saada uusi setti jo nyt hommattua. Viikon Ischgl reissukin tuossa kohta tuloillaan Smile

tfl
Offline
Viimeksi kirjautunut: 1 viikko 4 päivää sitten
Liittyi: 20.09.2004 - 15:55

Mulla on pari kautta ollut volkl 98 + kingpin yhtenä suksena, leveämmän ja raskaamman offarisuksen kaverina. Yleisesti ottaen hyvä ja helpohko suksi, ja toimii kaikessa tasaisessa lumessa hyvin, puree leveyteensä nähden jäällä erinomaisesti ja kestää vauhtia ihan kohtuullisesti. Jos lasket paljon jotain epätasaista ja jäistä tai kovin tuulen pakkaamaan tms huonoa lunta niin ei ehkä ole keveytensä vuoksi siihen ihan parhaimmillaan. Luulen että sun koolla toi ehdottamasi pituus on just oikea.

Kingpin ja shift on molemmat tech siteitä ja ei käy normaaliin monoon, ne kannattaa unohtaa. Muutenkin jos hiihdät enimmäkseen rinteessä tai sen lähellä ja touraus ei ole pääjuttu, suosittelisin miettimään Barona tai Guardiania, tyroliasta ei ole omaa kokemusta. Kaikki kevyemmät siteet mitä itsellä on ollut nyt vaan on huonompia peruslaskemiseen. Oma valinta on noista ollut Guardian, koska duken etunivel löystyy isommalla määrällä hiihtopäiviä ja tourausta, mutta jos arvelet suksen eliniän aikana olevan alle 30 päivää tourausta niin tuolla on tuskin yhtään mitään merkitystä.

JuusoJaaskis
Online
Viimeksi kirjautunut: 15 s sitten
Liittyi: 17.01.2018 - 10:01

Mulla on suksena Atomicin Backland 102. Erittäin kiva suksi kyllä laskea monenlaista. Mutta myös aika kevyt joten ainakin tänään alkuillasta, koko päivän satanut lunta, kun rinteet oli täynnä jäätä ja lumikasoja niin laskeminen ei ehkä ollut kaikista mukavinta.

Itse olen 181cm ja pituudeksi valitsin 188 ja kovaa laskiessa toivoisi ehkä vielä vähän enemmän pituutta.