1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Thumpstara
Käyttäjän Thumpstara kuva
Vinkkejä kaivataan Cortina d'ampezzo/dolomiitit

Eli 4 hengen äijäporukalla oltaisiin lähdössä dolomiiteille viikolla 8.
Lennot on nyt varattu venetsiaan ja kohteeksi mietitty alustavasti cortinaa, mutta tällä hetkellä kaikki muu auki. Kaipailisinkin vinkkejä, rinteistä, majoituksista, yöelämästä, hintatasosta yms.

Sana on vapaa, kiitos! Smile

LS |Õ_Õ|
Käyttäjän LS |Õ_Õ| kuva

Olimme Dolomiiteillä 2012, Sella Ronda -reitin varrella majoitus (Campitello di Fassa), teimme sieltä päiväkeikan Cortinaan, suosittelen näin päin. Sella Ronda on kiertämisen arvoinen päivän reissu, muutenkin alue tarpeeksi laaja. Majoitus oli gondolivedon verran reunalla pikkukylässä (edullisempaa), enemmän elämää löytyy isommista kylistä. Meno illalla rauhallisen puoleista.
Tänne hahmottelin aikoinaan omia rinnebongauksia - https://bit.ly/LeVihti2012
Cortinasta jäi mieleen makea veto La Forcella Rossa -rinteessä.

Kuvat: 
RK 10

Moro. Kolmatta kertaa menossa Dolomiiteille. Cortina on yksi Alppien hienoimmista kylistä kyllä. Tosin, majoitukset ehkä jonkin verran kalliimpia kuin muualla Dolojen alueella. Kylässä on rutkasti hyviä ruokakuppiloita, kahviloita ja baareja, joten hyvää ruokaa saa varmasti. Yöelämä ei ole mitään Itävallan monotanssi meininkiä. Itse en kyllä edes kaipaa sitä. Viikonloppuisin Cortinassa on Italialaisia turkkeineen. Cortinan rinteet on kylän molemmin puolin. Leveitä ja vähän väkeä. Varsinkin lounaan jälkeen Italialaiset lähtee usein menemään. Mukavan ruuhkattomia. Jos haastetta kaipaa niin löytyy maailman cupin syöksymäki. Jos teillä on auto käytössä niin, autolla 20 min lagazuoille tai bussilla. Siitä kabiilla päälle ja pääsee Hidden Valleyn kautta Sella Rondan reitille. Hidden Valleyn reitti on maisemiltaan yksi parhaista. Ja Sella Ronda eli kiven kierto, se kannattaa hiihtää. Voi vetää molempiin suuntiin. Hidden Valleyn pohjalla on hauska hevoskyyti. Lagazuoita pääsee myös ensimmäisen maailmansodan reitille. Senkin voi hiihtää molempiin suuntiin. Sella Rondaan ja Maailmansodan reitille kannattaa lähteä ekalla hissillä. Ne vie aikaa. Kyllä Cortinan alueella viikon saa komeasti kulumaan.

Omat suosikki alueet on just Corttina, Alta Badia ja Fassan laakso. Fassa on täynnä rauhallisia alueita ja ruuhkattomia rinteitä. Mitä lähempänä Sella Rondaa hiihtää niin eniten on väkeä. Itse olen majoittunut Corttinassa, La Villassa, Ortiseissa, Soragassa. Fassan laaksosta tykkään eniten kun saa hiihtää rauhassa. Corttina kans helmi mut vähän kalliimpi. Kaikista 4 laaksosta pääsee Sella Rondan reitille. Viikossa ei saa Doloista mitään juuri irti. Se on niin valtava alue. Siellä vois hyvin hiihtää vaikka koko talven eikä kyllästy. Mun mielestä Dolomiitit on paras alue Alpeilla jos miettii kokonaisuutta. Fassasta ainakin löytää kohtuu hintaista majoitusta. Tänä talvena on mukava lumitilanne. Joka kylästä saa loistavaa ruokaa ja rinnebusseilla pääsee jos ei halua ajaa.

skywise

Moro. Ite olen töissä täällä Selva di Val Gardenassa. Sella Rondalle pääsee näppärästi ja St. Christinan rinne alue Secedalle pääsee kans kun laskee yhden mäen ja menee junalla pari minuuttia. Periaatteessa mille vaan laskettelukeskukselle Sella Rondan ympärillä pääsee vajaassa tunnissa mutta kannattaa kelejä seurata täällä kyllä huolella, ikävä kun menee tuulien takia hissit kiinni ja olet Sella Rondan väärällä puolen.
Cortinassa on kyllä kivoi rinteitä mutta hissit ja systeemit on hieman vanhempia jo mutta kyllä niillä ylös pääsee.
Kylät on täynnä eritasoisia hotelleja ja viikot 7-9 on melko kiireistä aikaa täällä niin kannattaa se majapaikka katella jo ajoissa.
Instagramissa @jarisoy niin voi tsekkailla vähä miltä maisemat on viime aikoina näyttäny ja siellä voi vaikka privaviestii nakata jos on jotain mielessä.

DaKing

Cortinaa ei voi kuin suositella. Todella monipuolinen hiihtopaikka ja Itävaltaan verrattuna rauhallista mäessä. Hienot maisemat, hyvää ruokaa ja juomaa. Toisaalta, niin on muuallakin Dolomiiteilla.
Jonkilaista after-skitä löytyy mm. La Suite Barista (lähinnä viiniä) Hacker-Pschorrista (lähinnä olutta) ja Sport Cafesta (kaikkea). Välimatkat on suht pieniä ja ski-bussit kulkee, joten majoituksen paikka ei ole kovin kriittinen. Joku yökerho löytyy Hackeria vastapäätä, en nyt muista nimeä. Jos opasta tarviitte laskuhommiin, niin voin suositella (hoitaa myös afterin :D)
Tätä paikallista punajuuritäytteistä raviolia pitää kokeilla: http://www.thehungrychook.com/blog/2016/casunziei-allampezza
Jos haluatte syödä paremmin, niin Tivoli on kohtuuhintainen Michelin -ravintola.
Alla pari kuvaa/videota toissa viikonlopulta Cortinasta ja Instasta löytyy myös jotain @ihmehiihtelija

Kuvat: 

It's good to be DaKing!

Janika

Jos kiinnostaa, niin noista löytyy ainakin jotain meidän ajatuksista Cortinasta ja lähiseudusta. Jutut viime vuodelta viikolta 8.

https://www.lumipallo.fi/elamaatyylilla/2017/03/14/olympialaisten-henges...

https://www.lumipallo.fi/elamaatyylilla/2017/03/07/the-italian-job/