1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
herra nylppy
Helicoil inserttinä - kestävyys?

Onko kellään kokemuksia helicoilien käytöstä insertteinä vaellus / tellusuksissa? Kierrehän noissa on vähemmän aggressiivinen kuin virallisesti myydyissä inserttiruuveissa tai yleensäkään missään puuruuvissa, mutta toisaalta jos tuon kierteistää tarkasti sukseen ja varmistaa epoksilla, niin jotenkin luulisi toimivan (?). - Siis jos esim. alkuperäinen sideruuvi on M6 ja tilalle asennettava helicoil-insertin halkaisija 8 mm (johon sitten sisälle 6 mm koneruuvi), niin lisääntyneen pinta-alan luulisi kompensoivan mahdollista eroa korkkauskestävyydessä - oletuksena tietysti, että asennussyvyys on sama. Toimiiko, vai olenko ihan ulapalla mietteissäni? Helpottaisi elämää huomattavasti, kun ei tarvitsisi joka suksiparille hankkia erikseen siteitä... Lisäksi helicoilia löytyy A2 teräksestä valmistettuna naurettavan helposti ja halvalla, kun taas oikeiden inserttiruuvien saatavuuskin on heikohkoa.

APy

En lähtisi kokeilemaan -ainakaan omiin suksiini. Itselläni on insertit kolmissa suksissa, joista yksissä jopa kahdelle eri siteelle. Kolmet inserteistä on Skiservicen Quiver Killereitä ja yhdet Intersportista löytyneet vähän erilaiset. Kaikki ovat pysyneet kiinni kuin tauti. Helicoilien kierteen "kynsi" on niin olematon, että epoksista huolimatta korkannee kovassa menossa ennemmin tai myöhemmin. Kannattaa kysellä paikallisesta urheiluliikkeestä, josko ihan oikeita inserttejä sattuisi löytymään ja jos ei, niin Heka myy Quiver Killereitä hintaan 2,5 eur/kpl ja 4 eur/kpl asennettuna.

jaakko

ainakin mun näkemäni helicoilit on pohjasta auki. miten ajattelit varmistaa ettei suksen rakenteeseen pääse vettä? luotatko että sinne pohjalle jää tarpeeksi epoksia?

jaakko

jenkeistä tilattuna BF:n insertit maksaa muistaakseni jotain reilun €/kpl. mäkin voin kattoo tallista onko ylimääräisiä, tilasin joskus 100kpl + työkalut

herra nylppy

Jep, juurikin epoksia ajattelin noihin helicoileihin laittaa, ja kierteistää tietty ensin huolellisesti. Toki, jos sulta irtoaisi kahteen suksipariin (kolmen ruuvin kiinnitys / suksi) riittävä määrä valmiita kierreholkkeja tolkulliseen hintaan, niin voit tarjota yv:n kautta. Luulisin pystyväni asentamaan nuokin riittävällä tarkkuudella pylväsporakoneen avulla kikkaillen.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

JM

Kuulostaa aika hasardilta ratkasulta, helicoilit on metalleille tarkotettu, unohtasin kyl tän ihan kättelyssä. Omaa kokemusta ei oo..

herra nylppy

BF:t kilahti lodjuun pari päivää sitten, ja nyt aloittelen asennusta. Vaikuttaa ihan fiksulta systeemiltä, asennus vaatii vaan pientä kikkailua, kun en viitsinyt maksaa sinänsä (mielestäni) turhasta kierteistystyökalusta, asennusporanteristä ym. tykötarpeista. Luulisin saavani nuo asennettua parin ruuvipuristimen ja pylväsporan avulla täsmälleen oikeille kohdille.

Toisaalta, aika paljon tuolta netistä löytyy myös kommentteja helicoilin puolesta ja vastaan. Jotkut väittävät niiden toimivan vaativassakin käytössä. Pitää joskus testata, jos sopivat lankut osuu kohdalle. Oma käyttöni ei ole kovin vaativaa, lähinnä ajatuksena vaihdella EA-siteitä ristiin nykyaikaisten vaellustellujen ja hupikäyttöön hankittujen ikivanhojen rinnetellujen välillä.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!