1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Lumisokea
Hyviä nnn bc monoja sisähuovalla

Morjensta vaan,

Eli hakusessa olisi etsiä nahkaisia tms. hyviä ja lämpimiä nnn bc tai vastaavia monoja, joissa olisi irroitettavat sisähuovat/kengät.

Monoja tulen käyttämään pääasiassa kelkkaurilla, umpisessa ahkiota vetäen, järin paljon en laskettele rinteitä alas,hyvin harvoin ja silloinkin on joko ahkio tai haulikko selässä.....

Nyt kun olen alkanut etsiä kyseisiä monoja netin ihmeellisestä maailmasta, niin tuntuu että ei ole järin paljoakaan kyseisiä monoja kaupoissa ?

No en ole kyllä vielä edes suksiakaan valinnut....

 

Eli ideoita noihin monoihin.

 

Kiitos

 

5480

Erä-lehden monotestissä sisäkenkiä sai vain kenkiin NN75-siteillä, ei NNN-siteillä.

Lumisokea

joo,taitaa olla aika kiven takana löytää noita sisäkengällisiä/huovalla nnn bc monoja, olen meinaan löytänyt vasta yhdet ja ne olis Lundhags Guide BC merkkiset.

Eli jos vaan on tietoa muista, niin saa ilmoitella.

mk94

Taitaa olla että lundhagsilla ja alfalla ainakin on. Lundhagsin monot on aika kapeat toki saa mittatilauksesta vähän kalliimmalla olikohan 350€ noin modattuna omalle jalalle. Jos tilaa lundhagsin monot niin itsellä sai kokotaulukon suositukseen lisätä kaksi numeroa ei vissiin huopaa siinä ole huomioitu. Lundhagsille voi olla yhteydessä niin osaavat neuvoa. Alfan expedition mallin monot vaikuttavat päteviltä kylmiin olosuhteisiin mutta hintaa niillä on sitten sen noin 700€ toki eipähän pitäisi sitten palella kun huovan lisäksi kengät on eristetty ja huopa sisäkenkä.

Korpijaakko

Itse tiedän vain nuo kaksi jo mainittua vaihtoehtoa (ja sitten ainakin aiemmin oli jokin kolmas suutarityönä tehty Eurooppalainen, mutta se ei ollut nahkaa):

1) Lundhags Guide BC: Nahkamono, jossa ohut (olisiko 3mm?) huopa. Asiakkaat ovat hiihdelleet noilla ihan tyytyväisenä, mutta en pidä kovin lämpimänä. Vaatii koviin pakkasiin mononsuojat ellei jalat ole tosi tarkenevaa mallia. Jos saa tilattua mittatilauksena, niin voisi tilauttaa ne lestitettynä Sorelin 9mm tai 11mm huovalle. Sitten tarkenisi ja olisi laadukas huopa, joita saisi myös "varaosina".
2) Alfa Polar A/P/S (Huom! Samannäköiseen BC A/P/S:ään ei sovi huopaa). Mono on nahkaa, mutta päällä keinokuituinen kiinteä säärystin. Sisäkenkä/huopa ei kuulu hintaan*, mutta mono on riittävän tilava sille (Norjalainen ohje taisi olla ostaa kaksi numeroa liian iso ja käyttää käsinhuovutettau huopaa ja päällä HH:n teddysukkaa). Tuollaisiakin on ollut asiakkailla ja kyllä tarkenee! Ovat myös laadukkaat ja kestävät. Ovat vaan sitten leutoon keliin ehkä liain kylmät.

Yksi vaihtoehto on hankkia hyvät yksikerrosmonot (Itsellä Alfa Quest Advanced ja olen ollut pirun tyytyväinen. Nyt n. 3000km hiihdon jälkeen ovat vaan niin löysät ja kuluneet, että ostin uudet.) ja niiden päälle pakkasille mononsuojat. Sukkapuolelle taas VBL-sukka eli höyrysulku, jolloin mono ei kostu hikoilusta eikä siis vaadi kuivaamistakaan. Kämppä/teltta/leirijalkineeksi sitten tarpeen mukaan erilliset töppöset.

Ja sitten tietysti 75mm NN -normiin on saatavilla muutamia sisäkengällisiä vaihtoehtoja (ja kaikki kovat muoviset sisäkengälliset).

* Edit: Alfalla näyttää olevan nykyään myynnissä monoon tarkoitettua Intuitionin sisäkenkää. Aiemmin norjalaiset suosittelivat sisäkenkää jos kaipaa enemmän tukevuutta ja kontrollia.