1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
nieida
Offline
Viimeksi kirjautunut: Ei koskaan sitten
Liittyi: 27.04.2006 - 21:33
Rinkan vuokraus

Ystäväni haluaa kokeilla vaellusta ja ei vielä haluaisi investoida omaan rinkkaan... siis tietäisikö kukaan, mistä saisi rinkan vuokrattua?

JiPPo
Offline
Viimeksi kirjautunut: 3 vuotta 3 kuukautta sitten
Liittyi: 04.08.2005 - 15:06


Ainakin Suomen ladun Töölön ulkoilukeskuksesta saa vuokrattua retkeilyvälineitä. Lisäksi Suomen ladun paikallisjärjestöillä on jonkin verran välinevuokrausta pitkin Suomea. Jos oikein muistan niin välineitä saanee vuokrattua myös mm. Saariselältä Kiilopään retkeilykeskuksesta. Rinkkoja kannattanee kysellä myös vaelluskohteen lähellä toimivilta ohjelmapalveluyrittäjiltä...

teesaa
Offline
Viimeksi kirjautunut: 4 kuukautta 5 päivää sitten
Liittyi: 26.09.2011 - 15:11

Laitapa googleen sanan "Rinkan vuokraus" ja simsalabim...useampikin paikka ja info löytyy. Usein kyllä vain ko. instanssien jäsenille, joten liittymismaksu ja jäsenmaksu kasvattavat kokonaishintaa + varaustilanne saattaa olla kireä.

Ehkä paree ostaa käytetty rinkka, käyttää sitä parilla reissulla, ja myydä eteenpäin jos ei tykkääkään. Väliraha on aika pieni.

Toimii myös lastentarvikkeissa. Kun ostaa hyväkuntoisen käytetyn minkä vaan tavaran, saa sen aina myytyä melkein samaan hintaan kuin ostaessakin - ja jos nyt 10 € jää tappiolle, niin muutaman vuoden käytöstä on tosi halpa vuokra. Ja jos kus pääsee tekemään tiliäkin.

Wannabe mies monessa lajissa!

dabomba
Käyttäjän dabomba kuva
Offline
Viimeksi kirjautunut: 4 vuotta 4 kuukautta sitten
Liittyi: 27.06.2005 - 08:41

Useissa kaupungeissa voi myös nuorisoasiainkeskuksilta tai vastaavilta saada retkeilyvälineitä (ja vaikka mitä muutakin) lainaksi. Kannattaa selvitellä.

-T

Mikapj
Offline
Viimeksi kirjautunut: Ei koskaan sitten
Liittyi: 12.01.2007 - 12:29

[quote author=teesaa link=topic=17641.msg116134#msg116134 date=1173693518]
...
Ehkä paree ostaa käytetty rinkka, käyttää sitä parilla reissulla, ja myydä eteenpäin jos ei tykkääkään. Väliraha on aika pieni.
...Lisäksi kannattaa huomata, että uudenkin rinkan saa 20-30 eurolla esim. biltemasta tai erätukusta.  Tietenkään nämä eivät ole ikuisia ja ergonomiakin voi olla vähän sinneppäin, mutta kyllä niillä säädettynä viikonloppuretkiä tekee.

Halvin ja paras tapa on tietysti lainata joltain tutulta kunnon rinkka.

nuska
Offline
Viimeksi kirjautunut: Ei koskaan sitten
Liittyi: 03.06.2006 - 20:28

Halu kokeilla vaeltamista ja laitetaan selkään esim. bilteman rinkka.... hmm... Toivoa sopii, että rinkka istuu hyvin ja muutenkin on toimivat välineet. Epämukavat kelit, liian raskas vaellus ja epämukavat/huonot välineet voivat hukuttaa sen vaelluskärpäsen alkupureman. Yrittäkää lainata joltain hyvät  varusteet, niin ei ainakaan niiden vuoksi jää hyvä harrastus pois vaihtoehdoista.

an55
Offline
Viimeksi kirjautunut: 5 vuotta 9 kuukautta sitten
Liittyi: 11.08.2003 - 13:12

Ei tuollainen Bilteman tai muun vastaavan rinkka välttämättä huono ajatus ole, varsinkin jos ei saa sitä lainarinkkaa. Jos ei halua ostaa kallista pelkästään kokeilua varten, niin silloin halpa jää jäljelle. Kannattaa kyllä sitten ennen matkaa pakata se reissupainoon, tai vähän ylikin, ja tehdä vähän kesto- ja tuntumakokeita.

Itse olen aloittanut retkeilyn armeijan satularepulla, sen jälkeen itsetehdyllä rinkalla. Kun itsetehty hävi pieneksi, ostin Halpahallista isomman, jolla tein reissuja kymmenen vuotta. Siinä oli puutteena selän tuuletusominaisuudet, muuten aivan kelpo peli, Loppuajoillaan alkoivat kantoremmit vähän rispaantua mutta koskaan se ei reissussa hajonnut. Pussiosaan tuli yksi reikä kun hiiri oli haistanut taskussa suklaalevyn ja jyrsinyt taskun kulmaan reiän.

Väsy
Offline
Viimeksi kirjautunut: 2 vuotta 7 kuukautta sitten
Liittyi: 28.06.2005 - 16:07

Juu olisin Nuskan kanssa samoilla linjoilla että kannattaa lainata mielummin kunnollinen rinkka, kun äkkinäisellä tuppaa niska menemään jumiin kunnollisellakin rinkalla noin alkupäivinä.
Ja säädöt on hyvä olla sellaiset että saa omalle selälle sopivaksi. Muuten reissusta tulee taatusti "ikimuistoinen" mutta väärällä tavalla.

Kipu aamulla herätessä tarkoittaa että olet hengissä!

Musikka
Offline
Viimeksi kirjautunut: Ei koskaan sitten
Liittyi: 28.10.2003 - 18:40

Partioaittakin vuokraa.

seikkailukutsuu
Offline
Viimeksi kirjautunut: 9 kuukautta 3 päivää sitten
Liittyi: 19.10.2017 - 11:37

Tältä sivustolta: https://www.jakokulma.fi/
Siellä on rinkkoja ja muuta tavaraa vuokrattavaksi! Testattu on, turvallinen ja nopea palvelu. Smile

matti
Offline
Viimeksi kirjautunut: 4 kuukautta 2 viikkoa sitten
Liittyi: 18.12.2002 - 22:00
tub
Offline
Viimeksi kirjautunut: 3 kuukautta 2 viikkoa sitten
Liittyi: 17.01.2012 - 20:46

Kuinoma on itselle tuttu, mutta toi jakokulma on uusi tuttavuus. Osaako joku sanoa heti kylmiltään miten nuo eroavat toisistaan? Pikavilkaisun perusteella ainakin ulkoasu on Jakokulmassa nykyaikaisen freesi kun taas Kuinoma on kuin aikamatka historiaan.

Hercules
Offline
Viimeksi kirjautunut: Yksi kuukausi 1 päivä sitten
Liittyi: 05.04.2005 - 18:04

Kuinomassa 55 rinkkaa tarjolla, jakokulmassa 3. Ja toisekseen "seikkailukutsuu" voisi lopettaa tuon typerän vanhojen topiccien nostamisen ja laittaa vaikka sonta -osastolle lyhyen koosteen mikä tässä jakokulmassa on nyt se juttu.

Porcus se movet