1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
lastu
Lyngen

Onkos kokemuksia Lyngenin seudusta pääsiäisajalta, kuinka paljon porukkaa pyörii tuolla skinnailemassa? Ens viikolla pitäis lähteä johonkin pohjois-Norjaan mutta en haluais mihinkään ihmisvilinään vaan luonnon rauhaan. Lyngen on muuten houkuttelevan tuntuinen alue.

Mitkäs paikat on ne pahimmat turistirysät tuolla Lyngenissä ja mitkä taas rauhallisia? Vai onko se niin että suurin osa porukasta skinnaa autotieltä lähimmille huipuille ja takaisin. Ite oon menossa vaellusmeiningillä rinkan kanssa, eli saako vähän kauempana tiestä olla omassa rauhassa?

Myös muita rauhallisia paikkoja voisi ehdotella...Minkäslainen lumitilanne alueella on? Pääseekö ihan alhaalta asti suksilla vai joutuuko tarpoon alkumatkan?

Mistä Lyngenissä saa kartan ostettua alueelle?

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Varmaan kaikkiin kysymyksiisi on tällä foorumilla vastattu jo ainakin kertaalleen. kokeile hakutoiminnolla.

pakkasukkoMukaan vaan! Kyllä sinne joukkoon sopii

viikko-ohjelma:
http://www.lyngenvinterfestival.com/index.php?option=com_events&task=view_month&catids=35&Itemid=57&year=2009&month=04&day=05

viikon vinkit:
---------------------------------------------------
Ski:Goalsevarre – ekstremsport i Lyngsalpene, 4. April 2009, kl. 09.00 - 14.00

Deltakerne blir flydd opp på Goalsevarre (ca. 1300 m) og kjører fra toppen ned mot Skihytta (400 moh.) Der vil det bli premiering i forskjellige kategorier og tilstelninger.

Deltakeravgift: 1600,-
----------------------------------------------------
Skitur til Lyngsdalhytta 

Søndag, 5. April 2009, 11:00 - 16:00 Treff : 42
Lyngsdalhytta AL og Furuflaten IL Inviterer til hyggelig skitur til Lyngsdalhytta.

Du ankommer varm hytte etter en fin skitur opp dalen.

Vi har salg av: kaffe, kakao, boller og pøser.
----------------------------------------------------

Lisäksi tanssia ja tarjoilua kunnantalolla. Sateen sattuessa tapahtuma siirretään sisätiloihin...

pauliina

Just tultiin, puolitoista viikkoa oltiin. Pitää vähän oikoa käsityksiä vaikka vastaus tuleekin myöhään pääsiäisen kannalta. Tosi hiljaista, ei todellakaan voida puhua ihmisvilinästä eikä turistirysästä. Osasyynä varmaan että kun pääsiäispyhät alkoi niin keli meni huonoksi (lämmintä, sadettakin). Norskithan tykkää viettää pääsiäistä istumalla lumikuopassa poltellen notskia ja heitellen roskia... tai jotain.  Suomalaisia autojakaan ei pahemmin näkynyt mäkin alla parkissa, paitsi Kjostindin alla, jossa jotkut telttailivatkin lumivyöryaukolla. Mutta se suunta ei varmaan rinkkavaeltajaa kiinnosta muutenkaan ollen liian jyrkkä rinkan kanssa könyämiseen.

Eniten minun luonnonrauhaa häiritsee ylös tuntureille pörräävät moottorikelkat kun ääni kuuluu kauas, ei niinkään toiset skinnailijat tai tunturihiihtäjät. Kelkkoja pörrää eniten pohjoisosassa. Jotkut ajelevat aika ylöskin jyrkkiin seiniin "highmarkkeja". Mutta eipä niitäkään kovin paljoa nyt näkynyt, muutama kelkka Sörlenangenissa kun käytiin paikallisella Stetindillä.

Vaellusmeiningillä rinkan kanssa Lyngenissä kauempana tieltä.... hmm. Pohjois-osassa siihen olis varmaan eniten mahdollisuuksia hiihdellä laaksoja pitkin jos ei ole tarkoitus niellä kovin paljoa kilometrejä. Hommaa se koko Lyngenin kattava 1:50 000 kartta, siihen on merkitty kaikki avoimet hiihtomajat, ja punaisella katkoviivalla polut. Eniten paikallisia painelee noita karttaan merkattuja kohtuu tasaisia reittejä pitkin tunturisukset jalkoissa niille mökeille. (Reitit eivät ole maastossa kovin hyvin merkittyjä.) Eli jos haluat löytää valmiin ladun, niin mene niitä pitkin, ja jos haluat vältellä ihmisten kohtaamista niin pysy poissa. Mistään ihmisvilinästä ei voi puhua, jos vertaat vaikka suomi-hiihtokeskusten latuihin tai kilpisjärveen. Avoimia mökkejä on kyllä tosi paljon kaikilla vähänkään tasaisilla paikoilla. Suosittelisin seurailemaan niitä polkuja, koska ne menee usein fiksuimmista kohdista ylös ohitellen hankalat paikat.

Lunta on tielle asti, vaikka olikin vähän lämmintä muutaman päivän. Toivottavasti pakastuu.

Lyngenin kartan saa ainakin tromssan turisti-infosta ja varmaan paikallisista ruokakaupoista ja kioskeista, huoltsikoilta kannattaa katella myös. Tilata voi varmaan statkart:lta. Mutta osta ennemmin se iso yhtenäinen 1:50 000 kartta kuin niitä erillisiä pienemmän alueen karttoja, koska isossa kartassa on noi tuvat ja reitit merkittynä paremmin. Huom norjalaisissa kartoissa ei ole jyrkänteitä merkitty ollenkaan eikä tuo mittakaava muutenkaan kerro maaston yksityiskohdista.

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Morjens,

Haluaisin mennä Lyngeniin 23.3. -> La 1.4. viikolla. Kyselin Mountain Lodgesta (www.magicmountainlodge.no) majoitusta, mutta siellä ei ole yhtään tilaa tuolla viikolla.

Onko jollain heittää vinkkejä mitä kautta kandeisi kysellä huonetta Lyngseidetin kylästä ko. viikolle?

Tänks!

toippa

AirBnB:ssä on ollu aika hyvin tarjolla majotuspaikkoja. Vähemmän pelkkiä huoneita, mut taloja / mökkejä saa. Kannattaa tutustua.

Henkka

Hatteng grill och camping siinä vuonon pohjassa. Pikku mökkejä campingtyyliin ja huoltorakennus, jossa yhteiskeittiö jne. Budget-tason hinnat ja hyvilla tönkille lyhyt ajo.

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Moi,

Onko jollain lainata/vuokrata/myydä topokarttoja Lyngenfrodin itäpuolelle?

Meillä on kotipääsiäsviikolle (7.-16.4.) täällä -> https://goo.gl/maps/rSsq1ruJGDK2 (https://www.airbnb.fi/rooms/12476742) ja metsästän topokarttoja ja parhaita laskureittejä alueelta.

Tänks vinkeistä!

Tonppa

Ei kait tuolla tarvi kuin Espen Nordahlin kirjan 'Ski Touring in Troms'.
Siinä on kaikki laskut ja nousut kuvattuna ja jonkinlainen kartta. Se kirja näyttää jokaisen suomen rekkareilla olevan auton kojelaudalla nököttävän tuolla Lyngenin alueella. Smile

Sademaa
Käyttäjän Sademaa kuva

http://kugo.no/toppene/
Jos ymmärtää norjaa niin tossa hyvä sivu tutustua alueen tömpäreisiin. Löytyy siitä muutenkin reittejä.

http://www.norgeskart.no
ja tosta ihan kartta, niin pääsee vähän hypistelemään.

Tonpan suosittelemaa kirja on kyllä hyvä. taitaa tosiaan olla pari eri kirjaa en nyt muista mikä niistä oli se paras. varmaan jostain näistä keskusteluista sekin tieto jo löytyisi.

Hyviä laskuja, lunta on viissiin ainakin tullut viime aikoina paljon.

VIKA ON HARVOIN VÄLINEISSÄ

Advanced

Ski Touring In Troms -kirja ja kännykkään:
https://play.google.com/store/apps/details?id=no.avinet.norgeskart&hl=fi
Softa 4,50e per vuosi.

Piirtelee kirjan reitit kännykkäsoftalla ja Appsin nettipalvelusta tulostaa reitit/kartat mukaan, niin pääsee aika pitkälle.

Juha_74
Käyttäjän Juha_74 kuva

Lyngenissä on satanut kuluvan viikon kaatamalla lunta ja vyöryvaaran vuoksi pysyteltiin paljon metsissä laskemassa. Tässä klippi Rottenvikfjelletin puskista, jonne pääsee haikkaamaan kätevästi suoraan Lyngseidetistä -> https://www.facebook.com/juhahaanpera/videos/10155039096152574 .

Muistakaahan tsekata vyöririski ennen vuorille nousua -> http://www.varsom.no/en/avalanche-bulletins/forecast/Lyngen .