1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Zac
Freetouring-sukset 15/16 kaudelle

Herättelisin keskustelua yleistyvästä suksityypistä, joita käsittääkseni taitaa aika monella merkillä olla ensikaudella tarjolla. Leveyden puolesta suksilla pärjäilee puuterilla ja painoa on parilla alle 4kg. Kokemuksiakin jo varmaan löytyy esim. BD:n carbon megawatista yms. Itseä kiinnostaa erityisesti jos joku valmistaja lykkäisi 190+ cm sivakat markkinoille.

laivakoira

Factionilta löytyis tuommoiset, http://www.factionskis.com/gear/skis/ski-1415-ct30 menee paino hiukan yli,

Fischeriltä löytyy tämä 190cm pitkänä http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Skis/Tour/7064-Hannibal-100   ,melkoisen kevyt kokoisekseen speksien mukaan.

 http://theskimonster.com/store/ski-gear/skis/fischer-ranger-98-2016/

Tuommoiset tilasin itselleni dynafit  radical 2.0 sitein ja osaan kertoa niistä kokemuksia kunhan ne ensin saapuvat. Mutta on kyllä aika monella valmistajalla näköjään sukset viellä tossa 190+ mitassa helposti yli 4kg/pari,

Dynafitiltä löytyy melkosen keveitä isoja suksia.

 

Soul7

Suosittelen myös tutustumaan Völklin BMT sarjaan, suksien leveyedet 94,109 tai 122 ja painoa noilla on 186cm pituudessa 1570g/1740g/1940g. 

Maco

Kannattaa tutustua myös Blizzardin ZeroG sarjaan. Levein on 108mm ja pituutta pisimmillään 185cm. Pari kertaa oon niitä päässyt hypistelemään, mutta en valitettavasti laskemaan. Taivuttelun perusteella yllättävän jäykkä niin kevyeksi sukseksi. 

Tossa linkki http://www.blizzard-ski.com/zerog/

Maco

[quote=Maco]

Kannattaa tutustua myös Blizzardin ZeroG sarjaan. Levein on 108mm, pituutta valitettavasti pisimmillään vain 185cm. Pari kertaa oon niitä päässyt hypistelemään, mutta en valitettavasti laskemaan. Taivuttelun perusteella yllättävän jäykkä niin kevyeksi sukseksi.

Tossa linkki http://www.blizzard-ski.com/zerog/

[/quote]

JHS

Laskin taman kauden Volkl V-Werks BMT 94:lla ja noin 20 touringpaivan perusteella suosittelen vakavasti harkitsemaan sarjaa. Laskin useita vuosia aiemmin Dynafitin Manasluilla ja minka nama painossa haviavat, laskuominaisuudet kuittaavat helposti. Aivan pieni miinus on taysrokkerisuksen pito skinnatessa jaisella alustalla, koska pienempi pinta-ala nayttaisi koskevan alustaan kuin ei-rokkereissa.

Zac

Onkos DPS wailer 112, loistanut muulla kuin hinnalla? http://backcountryskiingcanada.com/index.php?p=page&page_id=DPS-Wailer-1...

mattikoo

Nostetaas tätä vähän. Mulla olis myös hakusessa freetouring/all mountain touring-sukset tellukäyttöön. Pituutta sais olla ainakin lähemmäs 190 cm ja leveyttä +/-100 mm. Ainakin jonkinlainen sopivuus myös yleissukseksi olisi iso plussa ja on tullut mietittyä myös jotenkin randokäyttöön sopivia all mountain-suksia, koska tykkään jämäköistä suksista.

Onko kellään kokemusta mistään seuraavista:

-Armada Kufo
-Armada Declivity
-Armada TST
-K2 Pinnacle 95
-Fischer Ranger 98 Ti
-Black Diamond Carbon Convert

Leveimpiä en edes harkitse, koska Japaniin tai Jenkkeihin en ole lähdössä ja tolla leveydellä pärjännee mainiosti Alpeilla ja Lyngenissä.

Stilgar

Miten olis nämä: http://www.dpsskis.com/en/skis/all-mountain-mixed-snow/wailer-99.html

Pure3:nen 192 senttisenä.

Keine problem.

mattikoo

Kiitti vinkistä! Luulin aiemmin kaikkien DPS:n suksien olevan täysrockereita, mutta eihän ne ollukaan. Blistergearreviewssä oli vielä kehuttu suksea tellunakin.. Ainut miinuspuoli tossa on suht suolanen hinta.

laihomx

Mites tuo Black crows Corvus freebird? 183.3 13.9/10.9/12.2 21 radius 3850g keularockeri ja toimii telluna varpisti. Tai sama suksi inan painavampana 193.1 14.1/10.9/12.5 hinnat siedettävät

Maco

Mites Blizzard ZeroG:t? Valitettavasti yli 190 malli tulee tietojeni mukaan vasta kaudelle 2016-2017 myyntiin, joten pisin malli on vain 185cm. On mukavan kevyt tourattava, mutta kuitenkin tehty nimenomaan laskettavaksi sukseksi.

T:Marko

z9956

Mites ois kotimaiset Puuppolan Sukset mallia Narvik? 188cm 151-117-137 r=26m. Painoa on sen karvan alle 4kg/pari. Omat grafiikat eli vapaavalintainen pintaviilu. Jäykkyyskin on tarvittaessa räätälöitävissä laskijalle. https://www.facebook.com/PuuppolanSuksi

Kuvat: 
Maco

Sori Spämmäyksestä en huomannu enkä muistanu, että olin jo vastannu tähän. Miten näitä viestejä voi muuten poistaa täältä?

z9956

Menipäs upeasti tuo kuva :/

mattikoo

Ootko Marko laskenu noilla Blisuilla? Hypistelin noita ja tuntu jotenkin pelottavan kevyiltä ison miehen laskettaviksi, mutta vaikuttavat kyllä kaiken lukemani perusteella hyviltä. Pitäis päästä testaamaan vaikka sitten alppisiteillä, niin sais tietää miltä noi kevyemmät sukset tuntuu.

Maco

[quote=mattikoo]Ootko Marko laskenu noilla Blisuilla? Hypistelin noita ja tuntu jotenkin pelottavan kevyiltä ison miehen laskettaviksi, mutta vaikuttavat kyllä kaiken lukemani perusteella hyviltä. Pitäis päästä testaamaan vaikka sitten alppisiteillä, niin sais tietää miltä noi kevyemmät sukset tuntuu.[/quote]

Valitettavasti en, meni polvi keväällä ennen sitä, mutta pyysin kommentteja laskeneelta henkilöltä, etten puhu ihan mitä sattuu, kun kuitenkin Blizzardia edustan. Tammikuuhun saakka joutuvat vielä odottamaan ulos pääsyä.

Keveys ja pituuden puute totta kai vie aina vähän suunta vakautta ja stabiiliutta, oli suksi mimmonen tahansa ja sen puutetta voi vain tietyssä määrin korvata muilla ominaisuuksilla. Aina jotain kompromissejä joutuu tekemään lasku ominaisuuksiin, jos haluaa ylämäkiominaisuuksia parantaa.

Puhoksen Intterissä pitäs olla testisuksena Marker Kingpin rental siteellä, mistä noi voi testiin vuokrata, jos on tech monot.

juusojänkä

Tässä mun oman kylän sukset...
Noi 190cm Pionerit
http://www.powderequipment.de/pages/ski/typ-pionier-ski.php
on ollu nyt kauden käytössä. Vipec 12 siteet niissä kiinni. Toi on mukava suksi laskee ja levysekseen ketterä kantilta kantille ton future camberinsa ansiosta. Suksee en vaihtas pois laittasin vaan toisen siteen...

Tietty randolla mä kyllä käytän enemmän 100mm leveetä Typ B:tä (180cm, dynafit radical)
http://www.powderequipment.de/pages/ski/typ-b-ski.php
Todellinen "Working Horse" - Lyngen-, Alpit-, Patagoniasuksi mulle.

Juho

mattikoo

[quote=Maco][quote=mattikoo]Ootko Marko laskenu noilla Blisuilla? Hypistelin noita ja tuntu jotenkin pelottavan kevyiltä ison miehen laskettaviksi, mutta vaikuttavat kyllä kaiken lukemani perusteella hyviltä. Pitäis päästä testaamaan vaikka sitten alppisiteillä, niin sais tietää miltä noi kevyemmät sukset tuntuu.[/quote]

Valitettavasti en, meni polvi keväällä ennen sitä, mutta pyysin kommentteja laskeneelta henkilöltä, etten puhu ihan mitä sattuu, kun kuitenkin Blizzardia edustan. Tammikuuhun saakka joutuvat vielä odottamaan ulos pääsyä.

Keveys ja pituuden puute totta kai vie aina vähän suunta vakautta ja stabiiliutta, oli suksi mimmonen tahansa ja sen puutetta voi vain tietyssä määrin korvata muilla ominaisuuksilla. Aina jotain kompromissejä joutuu tekemään lasku ominaisuuksiin, jos haluaa ylämäkiominaisuuksia parantaa.

Puhoksen Intterissä pitäs olla testisuksena Marker Kingpin rental siteellä, mistä noi voi testiin vuokrata, jos on tech monot.[/quote]
Sitä just pelkään, että noi Zero G:t menee niin kevyiksi, että laskuominaisuudet kärsii liikaa, kuten kevyempien suksien tapauksessa käy. Pitänee käydä vuokraamassa tommoset vaikka sitten alppisiteillä ellei esim. Ski Servicessä ole telluina.

Taitaa meikäläisen valinta kallistua ainakin tässä vaiheessa noiden sekä metallia että hiilikuitua sisältävien hybridilaminaattien (esim. Fischer Ranger 98 Ti, Armada Declivity) suuntaan. Kevyempien randosuksien aika on varmaan sitten, kun meidjot saadaan toimiviksi...

Hyde

Voilelta löytyy useampikin 190cm/4kg sivakka. Lisäksi BC suksissa pitopohja eli skinnaa johonkin jyrkkyyteen saakka ilman skinejä. (noista ei ole kokemusta miten pelittää) Kun merkkiä ei ilmeisesti vieläkään tuoda maahan niin lähimmät Voile-kauppiaat löytyy Ruåtsista ja Norskeista ja tietty Nettilästä.