1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
BoBo
Stryn

Uusi vuosi ... 2014 ja jälleen keskus konkassa !  "Liha-Muoti rätti- Kunta" yhtymä heitti kehään pyyhkeen,... "jokavuotinen" jännäri siis jatkuu myös tänä vuonna. Sad

f-setä

On käynyt jo ensi kesä mielessä, loman aluksi luminautintoa...

Toivottavasti saavat paikan toimimaan. Lycka till Smile

On sen verran hyviä muistoja em. paikasta.

mtb-lohja.com

anaconda

  nooh, tuo läski-rätti-kuntayhtymä ei sinänsä ole pyyhettä kehään heittänyt. Hanskat on lyöty naulaan operatiivisesta toiminnasta vastaavan yhtiön osalta, jota omistajilla ei ollut enää halua rahoittaa.

  Nyt on vaihtoehtoina joko uuden "vuokralaisen" löytäminen tai sitten omistajat ottavat myös käytännön toiminnan vastuulleen. Toki koko paikka voidaan myös myydä, kokonaan tai osina , mutta tuohon mie en ikuisena optimistina halua uskoa.

 Paljon puhutaan ja huhutaan, mutta rättifirman osalta on annettu ymmärtää että toiminta jatkuu. Kunnalla ei myöskään luulisi olevan varaa siihen että kesähiihto loppuu, makkarafirmasta en tiedä.

  ...jatkuu

hjalonen

Onkos kellään uusia tietoja Strynistä? Keskuksen sivuilla kovasti väitetään avajaisten olevan 29.5.2014

anaconda

   Luulen että huonon lumitilanteen takia on ollut varsin hiljaista. Avajaispäivähän tosiaan on jo jonkin aikaa sivulla ollut ja nyt on usko sen paikkansa pitävyyteen myös vahvistunut. Viimeiset pari viikkoa on olleet parhaat Strynissä tänä talvena ja nyt on ainakin puurajan yläpuolella lunta enemmän kuin todella surkeana viime talvena. Alempanakin lunta on, mutta se tuskin kovin hyvin pysyy kun maassa ei ole routaa.

  Ilmeisesti myös Strynin kunnanisät uskovat että ens kesänä hiihellään kun tänään myönsivät avustuksen Friflytin, Folvenin ja Sommerskin järjestämälle Strynefestivalille 6.-9. kesäkuuta. Ohjelmassa tulee olemaan lumi, pyörä, kiipeily, melonta ja retki aktiviteettejä.

  Myös vanhaa Stryn Freeline Jam tapahtumaa herätellään henkiin, ehkäpä samassa yhteydessä.

  p.s. Te maanmiehet joiden kans tavattiin eilen näköalapaikalla panoramavegenin tunnelin päässä. Tiedoksi, että Stryn Vinterskissä onkin hissit auki tällä viikolla iltamäkien lisäksi ti-to klo. 10-14.30.

 

anaconda

  ...nyt kertovat että avaaminen on edelleen epävarmaa ja jos avataan niin mennään ehkä pelkällä tuolihissillä. Lunta ei vaan ole tullut tarpeeksi, liekö pääomaakaan? Ylätunturissa lunta on kyllä vähintään saman verran kuin viime vuonna, mutta esim. Videseterin laaksossa ei juuri mitään. Lisätietoa luvassa lähiaikioina.

http://www.fjordingen.no/nyhende/article9468815.ece

Corri

Kannattaako sinne kesäkuun alussa ajella? Ylähissiin en ole luottanut vuosiin, mutta tuolihissikö aukeaa? Entä mites noi lumet? Viime vuonna ei päässy edes Backsidania laskemaan - näyttääkö yhtä pahalta? Vai pitääkö jäädä jonnekin muualla skinnailemaan? Jotunheimen? Folgefonnan tienoilla näyttäisi olevan perkeleesti lunta, mutta offit on ilmeisen vaisuja?

blumi

Norjan uutiset kertoivat seuraavaa: a) Folgefonnassa on ennätyslumet. b) Jotunheimenissa eli Juvashyttallakin on hyvin lunta. c) Strynissä on todella huonosti lunta ja ylähissiä ei pystytetä.

tmurto

Tässä viimeisimmät uutiset Strynistä: http://www.friflyt.no/Ski/Hva-skjer-paa-Stryn

Lunta siis ainakin alhaalla hieman enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan.

Lähimmässä mittauspisteessä lunta näyttäisi olevan15cm enemmän (81cm 29.4) kuin vuosi sitten samaan aikaan: http://www.yr.no/place/Norway/Sogn_og_Fjordane/Stryn/Strynefjellet_Somma...

 

 

Korppari

Onko nyt noin, että Strynin huippuhissiä ei olla pystyttämässä. 28.5 ois tarkoitus suunnata keskinojaan. Stryn näköjään avaa samana päivänä, mutta nettisivuilla ei löydy mitään oikeaa tietoa tilanteesta. Myöskään keskuksen email osoitteisiin ei ole liiemmin vastattu. Taitaa reissu kääntyä Fonnaan jos ei infoa löydy mistään..

Pyyda
Käyttäjän Pyyda kuva

Löytyskö vinkkejä leirintäalueen valintaan Strynin tuntumassa?

Corri

Aukeaa ilman yläankkuria. Käyttävät Facebookkia tiedotuskanavana. Mm. Folven ja Nygård camping lähellä, Strynsvatn camping vähän kauempana. Jos haluaa parkkia hinkata niin Folgefonna lienee tämän kesän valinta. Mutta mites ne Folgefonnan alueen offit?

Maco

Valitettavasti Fonnan offeista en osaa sanoa, mutta Røldalin alueella on vielä niin paljon lunta, että siellä hyvin todennäköisesti lasketaan vielä kesäkuun puolella, hissit tosin meni jo kiinni. 

anaconda

  Joo, näyttää tulevan Strynissä "ylimenokausi". On budjetoitu lyhyt rupeama joka mennään tuolihissillä, parkin aikovat kyhätä niin että siihen tuolilta pääsee. Lunta on tonnista ylöspäin edelleen jonkin verran enemmän kuin nihkeänä viime kesänä, alempana ei.

  Todennäköisesti tämän kauden jälkeen tapahtuu omistajan vaihdos. Ostajakanditaattikin, jolla kokemusta hiihtokeskusbisneksestä, on olemassa. Jos tuo toteutuu niin omistaja vastaisi sitten myös operatiivisesta toiminnasta. Mennään tämä kesä nyt näin ja toivotaan parempaa tulevaisuutta, -taas kerran*sad*

_Henkka_

Folgefonna täysin erityyppinen keskus kuin Stryn ja ja voipi olla hiljaista/olematonta offarilaskujen suhteen. 1 ankkurihissi, 2 rinnettä mutta hauska ja monipuolinen parkki jota kyllä sahaa muutaman päivän ihan mielellään.

BoBo

.. Te SnowDiggarit jotka olette lähdössä 2014 Norjan kesä lumille,... Yhdistäkää tänä vuonna mahdollinen  retki niin että käytte Strynissä fiilistelemässä... kesäkuussa on varmasti tarpeeksi koettavaa.. ehkä ei niitä ala-osan extreem "kuluaari rännejä" ym mutta kyllä haikkaamalla ylempää löytyy ihan "Kicks paikkoja" ja tuolihississä on muka lekotella ja siitäkin ales löytyy kelpo laskettavaa laiskalle... Folgefonna tarjoaa myös paljon koettavaa. Kun kerran olette päättäneet Sinne Norjan maille lähteä lumille niin ennenkuin Stryniin menette POIKEaTKAAA Galdhöpiggen:llä... haikatkaa Glittertindille!! ..Eli matkalla Ottasta Stryniin poikkeatte Lom kohalla "vasemmalle"... kohti Juvashyttaa... "joo tie tullit matkalla"... mut ei niin paha hinta että ei sitä kannattaisi maksaa... nautitkaa matkasta ..

BoBo

...Sorry folks, unohtui sanoa,,, ÄLKÄÄ AJAKO YLINOPEUTTA tai "***:ssä" Politi on siinä maassa todella valppaana...... Säästyy paljon vaivaa ja rahaa.*wink*

Pyyda
Käyttäjän Pyyda kuva

Onko muuten kokemuksia Galhöpiggenistä ja lähimaastoista? Juvashyttaa tuossa jo lumien puolesta peukutettiin mut mites noin muuten? Stryn vaikuttaa nyt hitusen heikommalta arvalta kun oli alkuasetelmat..

anaconda

  Moi, Galdhøpiggenille hiihtelee aika kevyesti Juvasshyttalta. On siinä toki se jäätikön ylitys, josta oppaat aina varoittelee... korkeseroa tulee kuutisensataa metriä. Paremman laskun saa Spiterstulenille eikä tarvitse jäätikköä ylittää ja vertitkin tuplaantuu jos vain lunta on alas asti.

  Juvaksella ei kauheasti offimahkuja ole. Hissiltä oikealle poistuessa löytyy jotain, ainakin jos haikkailee siihen takana olevale kumpareelle. Korkeuseroa Juvaksen hissillä on suunnilleen sama kuin Strynin puolikkaalla.

  Puolentunnin ajelun päässä on sitten Sognefjell, josta pääsee hyvin esim. Smørstabbstindaneille tai Fanaråkenille. Ja niiden takana on sitten Hurrunganet, joissa riittääkin sitten haastetta useimmille meistä.

anaconda

  Omistajanvaihdos sai sinetin tänään kun kunta hyväksyi sopimuksen. Ehtona oli että paikan nimessä säilyy Stryn, ymmärrettävästi. Tulevaisuudesta on tämän kauden jälkeen vastuussa sama mies, joka oli puikoissa myös 90-luvun "kulta-aikana". Ainakin vanhat kolleegansa sanovat että hän on oikea mies hommaan.

  BoBo tuossa jo varoittelikin kaahareita ja ihan aiheesta. Nyt on keskinopeusmittaukset yleistyneet Norjan teillä. Älkää kauheesti painako kaasua kun Ottasta lähdette Stryniin päin...

anaconda

  ...vielä kaiveltiin luurankoja kaapista ja ehdittiin tehdä yksi konkurssi ja huutokauppaan Stryn lopulta meni. Tällä viikolla varmistui, että paikan uusi isäntä on sama mies jolla tuo keväällä tehty sopimus asiasta oli. Kisassa oli mukana muutama muukin, mutta uskon että oikea mies voitti.

  Ylähissin toimintakuntoon saaminen ensi kesäksi voi olla erittäin vaikeaa. Jotta se tulisi hyväksyttävään kuntoon niin ainakin pari pysyvää mastoa pitäisi saada pystytetyksi. On vaan nuo työkelit jo tältä kesältä menneet, eli varsin mahdotonta että tuolla rintamalla jotain tapahtuisi ennen ensi kesää. Harmi, että konkurssin takia homman varmistuminen venyi näin myöhään. Uusi omistaja kyllä ymmärtää ylähissin merkityksen ja on sanonut että pysyvä ratkaisu täytyy saada aikaan.

  Tärkeintä kuitenkin että Strynissä hiihdellään tuleva/inakin kesinä. Hyvää talvihiihtokautta kaikille!*smile*

  -antti

BoBo

Kiitos infosta Anaconda,

Juu, on tuo touhu laaksossa kovin "****",... no nyt sit  Idar. A nimettömän kanssa jatkaa, toivon parasta koska helppoa se ei tule olemaan...... Itse pidän kovasti peukkuja ja toivon että sääjumalat suosivat aluetta tulevina vuosina. Strynin kesähiihtoa ympäristöineen kun ei mikään voita ! Smile

anaconda

Ollos tervehditty te kaikki kesäiset hiihtäjät!

Avajaispäivä on sitten 21.5. Lunta on nyt paremmin kuin kertaakaan tällä vuosikymmenellä, etenkin laaksoissa.*smile* Toivotaan että paikallinen tvh saa tien ajoissa auki.

Testing

Moro Kaikki Stryn- tietäjät.

Standardi kysymyksiä lumitilanteesta ja hissien toiminnasta paikanpäältä kaipailen? Topo tietoja offi-reiteistä olisi hienoa saada. Näyttää olevan hakusessa kaikki tietävässä Googlessa tuo reitti tietous.

Kesäkuun alun viikolla laskeminen offarilla suunnitteilla.

anaconda

Terve,

 Ei ole lumitilanne helmikuusta ainakaan huonontunut. Koleaa on ollut ja sateet tulleet poikkeuksetta edelleen lumena sommerskissä. Rutikuivia lumia on saanut jatkuvasti pöllytellä ainakin n.500m:n asti, joka on Strynissä kyllä aika harvinaista näin myöhään keväällä.

 Kausi mennään tuolihissillä, harmi kyllä kun eivät kerenneet saada ylähissiä kuntoon.

 En muista varsinaisia topotietoja reiteistä missään nähneeni. Toppturer i Norge kirjassa on Nuken ja pari muuta kukkulaa hiukka alueen ulkopuolelta. Ja sitten on olemassa kirja, Bergtatt Stryn, jossa on reittikuvaukset useimmista alueen offeista.

 Kartat hankkimalla selviää tietty paljon, alueen ydin löytyy Norjan 1:50 000 peruskartoista nro 1418 IV (Lodalskåpa) ja nro 1418 I (Skridulaupen). Koko alue löytyy Turkart sarjan kartasta nimeltä Breheimen, mutta 1 : 100 000 mittakaava ei oikein laskulinjojen etsimiseen sovi.

jariarkko

Siis mikäs tuon keskuksen tilanne nyt noin ylipäätään on? Onko se ollut auki? En tiennyt, että se olisi auki myös talvisin, vai aukesiko se vasta nyt keväällä? Ja eikös se alahissi ole riittämätön kesäkauteen...

anaconda

[quote=anaconda]

Avajaispäivä on sitten 21.5. Lunta on nyt paremmin kuin kertaakaan tällä vuosikymmenellä, etenkin laaksoissa.*smile* Toivotaan että paikallinen tvh saa tien ajoissa auki.

[/quote] Tuo pitää edelleen paikkansa, samoin kuin tiedot hissistä. Eli ei ole vielä auki, jotkut vaan hiihtelee mestoilla muulloinkin.

 Parempi toki olisi jos ylähissi toimisi, mutta kuten ylempänä todettu, tilanne on nyt tämä. Viime kesä mentiin myös pelkällä tuolilla ja onhan se 300 metriä verttiä kuitenkin parempi kuin ei mitään. Skineillä pääsee siitä ylöspäin ja eipähän offit ole niin äkkiä laskettu loppuun, jos jotain positiivista haetaan.*smile*

 

anaconda

  ...Ei ole auraushommat ihan menneet nappiin, lumi on kovaa ja sitä on paljon. Avajaiset aikaisintaan ylihuomenna perjantaina. Eli jos joku on jo tulossa niin kevyemmälläkin kaasulla kerkeää.

 Juvass aukeaa myös 22.5. eli jos Strynissä avajaiset enemmän viivästyy niin tuonne voi matkalla poiketa.

anaconda

[quote

Juvass aukeaa myös 22.5. eli jos Strynissä avajaiset enemmän viivästyy niin tuonne voi matkalla poiketa.[/quote]

  Tuolla kerkeää käydä, Stryn aukeaa lauantaina, toivottavasti.

hjalonen

Onkos Dalsnibbasta tietoo? Siis onko tie ylös auki jo?

anaconda

  Yleensä auraavat tien Dalsnibballe ennenkuin aloittavat lingota kohti sommerskitä, uskoisin näin myös tänä vuonna olevan. Varsinainen Geirangerin tie on ainakin jo auki.

  Sommerskin auraushommat eivät sitten tulleet maaliin asti ennen viikonloppua. Nyt kun on vielä pitkät pyhät niin tvh jatkaa hommaa vasta tiistaina, eli aikaisin avajaispäivä on sitten keskiviikkona...

Sivut