Yli sata kuvauspäivää myöhemmin

Olemme saaneet Pilkkeen materiaalit kasaan. Pääkuvaajat Arttu Muukkonen ja Matti Möttönen ovat tallentaneet yli sadalta kuvauspäivältä suomalaisten vapaalaskijoiden elämää rinteistä ja niiden ulkopuolelta.

Kiitos kaikille laskijoille sitoutumisesta projektiin. Samoin kiitos yhteistyökumppaneille valtavasta tuesta, jota ilman ei elokuvaa syntyisi.

Kiitos myös kaikille meitä eri kanavissa seuranneille. Tuntuu siltä, että leffaa kannatti tehdä.

Seuraavassa videossa tuottaja-kuvaaja-mikälie Arttu Muukkonen käy talvea läpi.

Pilke on nyt kuvattu from Pilke on Vimeo.

 

Seuraavaksi pidämme hieman taukoa ja siirrymme editointiohjelmien äärelle. Edessä on pitkiä iltoja.

- Arttu ja Matti

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=45496.0

Arttu Muukkonen

Kohto
Re: Yli sata kuvauspäivää myöhemmin

Ensinnäkin onnittelut Muukkoselle ja kumppaneille leffan kuvausten purkituksesta. Tuli mieleen kaksi kysymystä:
1. Ihan uteliaisuudesta, montako tuntia teillä on materiaalia kuvattuna.
2. Olen ymmärtänyt, että materiaalia on melkoisen paljon noin 20 - 30 minuutin laskuleffaa varten. Riittäisikö tästä materiaalista kenties johonkin muuhunkin produktioon kamaa kuin vain Pilkkeeseen.

Arttu Muukkonen
Re: Yli sata kuvauspäivää myöhemmin

Kiitos!

Meillä taitaa olla yhteensä noin 20-30 tuntia materiaalia. Emme ole arvioineet sitä vielä tarkemmin. Toisaalta ollaan reissun päällä jo tehty jaottelua, eli tiedämme (onneksi) suht hyvin mitkä klipit ja tarinat ovat niitä, joita haluamme käyttää.

Juttelin Matin kanssa juuri, ja on aika vaikea arvioida vielä, onko materiaalia paljon. Ainahan voisi siis olla enemmän valinnanvaraa ja parempilaatuista kamaa sekä kuvauksen että laskemisen kannalta.

Mutta toiveissamme on jatkaa leffojen tekemistä ja toivon mukaan jo ensi talvena, mutta hieman eri näkökulmasta. Siinä mielessä arkistomateriaalin määrästä ei ole haittaa, se on totta.

Mutta toisaalta tuoreus ja haluttu tyyli ja lookki on syy, miksi vanha materiaali ei välttämättä ole enää niin käyttökelpoista.