1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Teuwo =;)

Nopea veikkaus että (glide) crack on kääntynyt railoksi.

Tree welliin tai glide crackiin jos sukeltaa ja lyö naamansa vastapattiin tai pohjalle niin varmasti voi käydä pahastikkin.

Jos köy lämpöisellä ja lumipakka nytkähtää pohjaa myöten, niin tuleehan niitä crackejä, itekkin olen erinäisiä kappaleita kiertänyt tai hyppinyt yli Cortinan metässä.

Coroico

Jep, glide crack on ymmärtääkseni kyseessä ja niistä vyöryraportissa edellisenä pvänä varoiteltiin. Huipun lähellä on lunta yli neljä metriä, joten voidaan puhua aika syvistä kuiluista ja jos päälle humpsahtaa vielä lunta niin ei sieltä ainakaan ilman vuoristokamoja tai ulkopuolista apua päästä vaikkei vammoja olisikaan.

Donner

Olimme hiihtelemässä Hanazonossa onnettomuuden tapahtuman aikoihin. Epäilen, että onnettomuuspaikka on cat-trackin alapuolella oleva jyrkempi paikka minkä jälkeen lähtee pitkä siirtymä Hanazonon ala-asemalle. Aukaisimme siirtymän noiden crackien alapuolelta nähtävästi juuri ennen onnettomuuden tapahtumista. Seuraavalla nousulla patrollit lähti kelkoilla liikkeelle 3-hissin ala-asemalta. Kun olimme 3-hissin yläasemalla, niin patrolli kiiruhti nähtävästi sulkemaan porttia 5, koska sinne menevä porukka kääntyi takaisin. Laskimme hissin alta cat-trackille, ja näimme patrollit kelkkoineen juuri tuolla alussa mainitsemani jyrkänteen päällä. Yksi heistä ajeli meidän luokse ja kertoi, että oli tapahtunut onnettomuus.
Tuota kohtaa hiihdetään jatkuvasti. Kun olin Nisekossa viimeksi 2009, niin silloin samassa paikassa ei crackejä näkynyt. Kannattaapi siis varoa ko. paikkaa, nuo crackit ei näy ylhäältä.
Mahtaakohan missään olla faktatietoa, että kyseessä oli Suomalainen? 

SamuelVäsy

Mitään varmaa tietoa en asiasta omaa, mutta ainakin Snowjapanin ja aussien ski foorumilla asiaa on spekuleerattu, ja molemmissa mainittu että toinen uhri olisi ollut suomalainen...

Tuollakin oli spekuloitu, että pelkkä kräkkiin tippuminen ei välttämättä oo niin paha, mutta jos moiseen sopivasti täräyttää niin yläpuolelta saattaa tulla perässä niskaan huomattava määrä lunta ja/tai suksista saattaa olla hankala päästä irti jne...

Vielä viimeviikolla paikalla olleena tuolla näytti kyllä olevan jonkinverran noita repeemiä, jotkut näytti todella syviltä kun lunta oli varsin reippaasti, ja männä vloppuna oli ilmeisesti tullu vielä reippaasti lisääkin...

Juge
Käyttäjän Juge kuva

Hakubassa syytä tsekkailla myös kurujen loppuja. Lämpöset välit ilmoissa +aurinko on saaneet viissiin veden virtaamaan yllättävänkin korkeella ja se on tehnyt vahvankin näköseen kinokseen syviä ja isojakin reikiä. Viime päivinä ollut joitakin lukkojarruja...
-> Hakuba is no place to ski alone !!!

hanna.kouri

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288537199803.html

Valitettavasti tieto suomalaislaskijan hengen vaatineesta turmasta Nisekossa pitää sekä Suomen että Japanin viranomaisten mukaan paikkansa. Yllä IS:n artikkeli, jonka faktat tarkistettu. Onnettomuus tapahtui 27.1 ja johtui nk. "glide crack"iin tippumisesta. Muissa Suomen medioissa (ja STT:lla) väärää tietoa onnettomuudesta, koska niihin lainattu IS:n juttua ja lisätty spekulaatiota asiasta.

Osanottoni omaisille. Hanna Kouri

beisik

Kurja juttu tosiaan tuo suomalaisen tapaturma. Osanottoni.

Oltiin viime viikko hakubassa hiihtämässä ensimmäistä kertaa, ja aattelin laittaa plussat, miinukset ja huomiot mitä jäi paikasta mieleen:

+ Hienot metsä- sekä alppilaskut
+ Kohtuullinen hintataso, osta liput päivä kerrallaan, muista keskuskohtaiset alennuskupongit! (Hotlilta löytyy+netistäkin niitä voi tulostaa)
+ Lumivarma-alue
+ Japanilaiset ovat kohteliaita ja hirveän ystävällisiä.
+ Vähän erilainen reissu jos vertaa perusalppimatkaan.
+ Happo-onen rinteetkin oli tosi hyvät rinnekurvailuun. (Tosin ehkä ei pelkkää rinnettä tuonne asti kannata mennä hinkkaamaan.)

Miinuksia:
- Ihan sikana suomalaisia ja skandeja, tullimieskin kyseli että eikö teillä Suomessa ole lunta vai miksi tänne tungette, eli hirveän rauhassa ei tuolla saa hiihtää.
- Onko tää liian kuuma peruna, mutta suhtautuisin varauksella hehkutuksiin uskomattomasta lumenlaadusta, onhan se hyvää, mutta ainakaan mitenkään uskomattomana en sitä kokenut, samanlaista kuin alpeilla joulu-tammikuussa kun lunta sataa kunnolla. Ehkä meillä kävi huono tuuri, tai alpeilla ollut poikkeuksellinen tuuri, en tiedä? Kun tultiin paikalle, oli lunta satanut 3 päivää putkeen, eli n.1metri oli uutta lunta. Lumen määrä oli siis ok, mutta ei mitenkään ihmeellisen kevyttä. Kuinka paljon sitä lunta pitää sataa että tulee faceshottia? Ehkä pitää kokeilla British Columbiaa seuraavaksi jos joskus rahat ja ajan saisi kasaan, niin olisi vertailukohtaa.

Huomioita:
- Kannattaa opetella syömään tikuilla ennen matkaa, jos joku ei ole tätä tajunnut Smile
- Jos uutta lunta ei tule jatkuvalla syötöllä ja haluat laskea syvää lunta tehden omaa jälkeä, kannattaa ehdottomasti olla vaelluskamat (skinit/lumikengät) mukana. Tämä tuli ainakin itselleni ehkä hienoisena yllätyksenä, sallittua, sopivan väljää metsää ei ihan hulluna ole suhteessa väkimäärään. Esim. kellotin että cortinan hiihtokeskus laskettiin aika puhki noin neljässä tunnissa hissien avautumisesta. Happo-Onessa tuntui olevan huonosti metikköä. Tosin nousukarvoilla voi siis hiihtää uutta linjaa vaikka viikko lumisateen jälkeen! Ja hapon harjanteen voi patikoida sukset selässäkin.

- Meillä oli majoitus wadanosta, mutta jos majoitusta valitsee, itse ehdottomasti majoittuisin mahdollisimman lähelle Hapon bussiasemaa. Nykyisin sisäisten bussien aikataulut ovat muuttuneet tälle kaudelle niin että ensimmäinen bussi lähtee cortinaan/norikuraan jne klo 7.40, mihin ei käsittääkseni voi ehtiä muuten kuin taksilla tai kävellen. Seuraava bussi taas lähti vasta 9:25 joka on aika myöhään. Myöskin eniten ravintoloita tuntui löytyvän bussiaseman läheltä, jossa oli ns. keskusta.

Eli jos summataan loppuun niin tosi hieno reissu, ehdottomasti voisin mennä uudelleen. Ja luultavasti joku kerta mennään, pitää päästä tuplatsekkaamaan lumitilanne.

Stilgar

Summa summarum:

Hakuba on huono paikka, eikä sinne kannata mennä ikinä.

-Näppishiihtäjä

Keine problem.

haisuli

Mites tuo japani yleensä, oliko se sellainen mitä intternet siitä kertoo, vai tuottiko pettymyksen silläkin saralla?

Ruoskaaja
Käyttäjän Ruoskaaja kuva

[quote author=beisik link=topic=16212.msg213983#msg213983 date=1360182640]

+ Kohtuullinen hintataso, osta liput päivä kerrallaan, muista keskuskohtaiset alennuskupongit! (Hotlilta löytyy+netistäkin niitä voi tulostaa)Pisteliput myös kova, kun ei ikuna tiedä josko harrastaa hissiputikkaa, alkaa vettä satamaan tai skinnailu kiinnostaa. Päivälipulla vähän korpasee, jos nousut jää pariin varviin.

"Stilgun" kanssa muuten samoilla linjoilla. Kannattaa mennä Nisekoon?

beisik

Ja jatketaan nyt vielä että ei ollut tarkoitus antaa hirveän negatiivista kuvaa reissusta, tosi hyvät fiilikset jäi kaiken kaikkiaan, ja meillä oli tietenkin nousukarvat mukana, ekan päivän jälkeen muuta ei tehtykään.

Pyrin vain nostamaan hieman objektiivisen näkökulman paikkaan, koska tietenkin jonkin uuden paikan odotukset muodostetaan kirjoitusten ja kuulopuheiden pohjalta, mitenkäs muuten? Ja yleensä kirjoittelu netissäkin tuppaa olemaan pelkkää hehkuttamista.

Ja Japani on hieno maa, olin käynyt jo aikaisemmin turistoimassa siellä muualla, suosittelen!

p.s. ruoskaaja, törmättiin siihen teidän vuokraisäntään norikurassa kun oli testaamassa splitboardia, mukava heppu.

Mikko Piironen

Mä vähän luulen että Stilu tarkoitti ennemminkin Uuperia. Siellä puuteri pöllyää! Ja ei sitten etuilla hissijonossa tai Stilu nostaa seinälle! (nosturilla) Ite ajattelin pysyä Söllin lastenrinteissä, siellä hiihtää skidien lisäksi lähinnä rakka.netin extreme-gurkoja.

Beisik: Ei se lumi siellä BC:ssäkään aina luksusta ole. En ole tosin käynyt kuin kerran, mutta eipä ihan mahdottomasti puuteria tarvinnut laskea ja sekin mitä laskettiin, oli ihan sitä samaa kamaa mitä voi laskea toisinaan Suomessakin. Joka paikassa sama juttu, vähän vaatii tuuria että saa luksuslunta. Japanissa ja BC:ssä toki todennäköisyys on suurempi, mutta silti omalle kohdalle ns. elämän parhaat lumet on osuneet alpeilla. Suurin syy tähän on tietysti se, että siellä on tullut käytyä aika monta kertaa enemmän kuin Japanissa tai BC:ssä. Nisekosta jäi mieleen se, että lumi tosiaan voi sataa kovalla pakkasella höyhenen kevyenä, mutta kova tuuli pakkaa sitä nopeasti tiiviimmäksi, mutta ei kuitenkaan liian tiiviiksi. Fantastinen paikka mun mielestä silti. Niinkuin Japani muutenkin.

Torben Korben

[quote author=Ruoskaaja link=topic=16212.msg213998#msg213998 date=1360221637]

"Stilgun" kanssa muuten samoilla linjoilla. Kannattaa mennä Nisekoon?Jossa zijoona aussia  :lol: ? Ainakin pari vuotta sitten Hakubassa oli vähemmän länkkäreitä kuin vastaavana aikana Nisekossa viimevuonna...jos tuo väkimäärä pusikossa ylipäätänsä jotain häiritsee. 8)

Juge
Käyttäjän Juge kuva

Olihan siellä Hakubassa tosiaan Ausseja, mutta ei niitä juurikaan offeilla näe -> ei siis haittaa.

Positiivista: Ei juurikaan Svenssoneita !!!

pe-la dumpin jälkeen omia linjoja vielä seuraavanakin perjantaina. Ei välttämättä vaadi skinnausta, mutta exitit sitten patojen yli jne...

Huippuhyvää ruokaa !!!

Mietteliääksi vetää pitkä matka ja lotto dumpin kanssa. Skinnattavaa kun löytyy lähempääkin. Huippubyyda vaatii kunnon dumpin ja se kestää vain sen pari päivää...

uudestaan? ehkäpä...

Carlos
Käyttäjän Carlos kuva

Jos te näättä kettään täällä Niseko alueella mäessä ja se jopa häirittee teitä,,, kysyn vaan: ei en kysy, MENKÄÄ MUUALLE.
Älkää tulko ainakaan tänne ko täällä on vaan niiiiiiin hyväääää laskua. hyi. pysykää kaikki valiattajat pois täältä.
Ihmetyttää muutenki se: mitä vituin mäkiä te (valitusporukka) lasketta???
Mahtava maa on Japan ja pyyyyyyyyyyyyyydaaa tulee ja arska paistaa. On niin Faktaa. Kato hARIKIRI, HAAAA-HAAA

kATO TÄÄ: http://360niseko.com/blog/niseko-snow-report-9-february-2013/

Carlos
Käyttäjän Carlos kuva

Joo on niitä räkkejä.
Muutamia hgräkkejä on kyllä. Kattokkaa map. Noproplem.
Jos zero näkyyvyys ja ei tuttu rani niin joku on oikeesti hyvä. että tarkkaa sen seinän.
Ne on jo 5m pisiä ja 1-3m syviä. Ja näkyvyys on zero.

Ruoskaaja
Käyttäjän Ruoskaaja kuva

Oho, Carlos on vauhdissa.  Biggrin Mutta juu - tuossa pieni videopätkä meikäläisen kahden viikon reissusta Hakubaan tänä talvena. Mukana muutakin kuin hiihtoa;

[url=]Big-D & 8 Midgets in Hakuba, Japan. on Vimeo[/url]

jaksu

[quote author=Ruoskaaja link=topic=16212.msg214175#msg214175 date=1360515661]
Mutta juu - tuossa pieni videopätkä meikäläisen kahden viikon reissusta Hakubaan tänä talvena. Mukana muutakin kuin hiihtoa;Ruoskaajalta ihan huippupätkää! No parit slowmo panoroinnit liikaa Biggrin Diggailin kun oli muutakin kuin iänikuista pov matskua.

Ruoskaaja
Käyttäjän Ruoskaaja kuva

[quote author=jaksu link=topic=16212.msg214199#msg214199 date=1360533267]
[quote author=Ruoskaaja link=topic=16212.msg214175#msg214175 date=1360515661]
Mutta juu - tuossa pieni videopätkä meikäläisen kahden viikon reissusta Hakubaan tänä talvena. Mukana muutakin kuin hiihtoa;Ruoskaajalta ihan huippupätkää! No parit slowmo panoroinnit liikaa Biggrin Diggailin kun oli muutakin kuin iänikuista pov matskua.


Juu, tänks - myönnän että lähti vähän lapasesta Smile