1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Amir
Käyttäjän Amir kuva
Vakuutus vuorikiipeilyyn

Sivulta löytyy jonkun verran tietoa = vanhaa tietoa vakuutuksista vuorikiipeilyyn joten aloitetaan uusi keskustelu tästä aiheesta.
Millaisia vakuutuksia ja mistä teillä on vuorikiipeilyyn?
Unohdetaan nyt mahdolliset "seurojen" kautta saatavat vakuutukset. Olemme lähdössä ensi kesänä vuorille Kazakstaniin ja olen tehnyt alustavan tiedustelun vakuutuksista kahteen yhtiöön.

IF: Löytyy mutta yhtiöön pitää siirtää minimissään kotivakuutus-, autonliikennevakuutus ja kaskovakuutus. Siinäpä lyhyet ehdot heidän vakuutukselle.

OP Pohjola:
Olen ko. paikan etuasiakas ja heiltä löytyy vakuutus vuorikiipeilyyn ainoastaan sillä ehdolla että vakuutus lakkaa heti kun siirrytään jäätikölle. Tästä siis saisin vakuutuksen kuivanmaan ja lumisenmaan osuudelle. Hinnaksi kerrottiin tämänhetken tietojen mukaan noin 90euroa / 10päivää.

ps. koetan itsekkin ottaa osaa tähän keskusteluun mutta en pääse koskaan kirjautumaan sisään, käyn läpi aina saman moneekertaan kirjautumisen protokollan ja taas seuraavalla kerralla sama juttu...kyllä ketuttaa. Pitää varmaan ottaa toinen sähköposti + nimi ja koettaa joskus ihan alusta. :shock:

Juha Viitala

Kotimaisten yhtiöiden vakuutukset menee koko ajan huonompaan suuntaan. Käytännössä IF lienee ainoa, jolta saa jonkinlaisen ilman sen kummempia reunaehtoja.

Gouda ja Ihi Bupa ovat hyviä ja kattavia. Helppo ostaa. Gouda ei sovi hiihtoreissuille, mutta kiipeilyyn ok. Verkosta voi siis ostaa molemmat.

Juha Viitala

Itse itseäni korjaten. Ihi Bupan vakuutusehdot muuttuneet, eikä käy enää vuorikiipeilyyn. Tänks Noora!

mattikivi

Fennialta löytyy kiipeilyn kattava urheilulaajennus vakuutukseen...Joka kerta reissuun lähtiessä oon tarkistanut kattavuuden kiipeilyn osalta eikä rajoituksia ole. Muistaakseni laskupuolella on jotain rajoitteita. Korvaa myös kilpailut

matti-kivinen.blogspot.com

Korpijaakko

Kun en kiipeä, niin menee ulkomuistista, mutta viime kevään Islannin reissua (kiivettiin mäelle köysistönä jäätiköllä raudat jalassa ja hakut kädessä) varten selvittelin tarvetta ottaa laajennusta (entisen) Lähivakuutus-firman matkavakuutukseen, mutta virkailijan tulkinnan mukaan toiminta kuului suurin piirtein normaalin matkavakuutuksen piiriin, joka pätee jäätikölläkin, mutta ei kata varsinaista kiipeilyä. Ilmeisesti köydessä oleminen on vähän rajatapaus, vaikka olikin lähinnä railojen varalle.

Kiipeilyyn oli ainakin silloin saatavilla laajennus, mutta en kokenut tarpeelliseksi kun riskit oli hyvin pienet.

anttioksanen

Ranskan alppikerho tarjoaa jäsenilleen vakuutuksen joka kattaa kaiken monoskistä base-hyppäämiseen.

Jäsenenä saa lisäksi Montagnes -lehden ja alennukset vuoristomajoilta.

http://www.ffcam.fr/assurance.html#.ULUJwrRq_88

T: Antti

Amir
Käyttäjän Amir kuva

Kiitos paljon jo näistä tiedoista, kiireisessä elämäntilanteessa helpottaa kummasti etsintää.
Kysyinkin jo tarjouksen Fennialta ja esim. hinta 10vrk oli noin 60e + päälle matkatavaravakuutus joka oli esim.hinnan mukaan 500e tavaroille 28e.
Mutta tuo 500e riittää juuri teltan korvaukseen Biggrin
Mutta tämä antaa jo hyvin suuntaa vakuutukselle.

Tosin täytyy tutkia nyt tuo Ranskan vaihtoehto tarkemmin.

Tarinoita metsästä ja vuorilta: http://www.anaveri.blogspot.fi/

Berg Baron

Niin, ensin ei sais olla seurojen vakuutuksia, mutta sitten kuitenkin kiinnostaa tuo ranskan vaihtoehto?


Jos omatoimi matka, niin DAV vakuuttaa perus hommat varsin hyvin.


Jos harrastaa mitään alppi toimintaa Euroopassa ja (muualla: vain omatoimimatkat ja DAV matkat), yksinkertaisinta olisi liittyä siihen kaikkein suurimpaan alppikerhoon eli DAV:iin. Itse olin ensin Itävallan kerhon jäsen, mutta muistan verranneeni vakuutuksia ja DAV:lla tais olla himpun kattavampi. Myös jäseniä on niin älyttömästi, että on paremmat mahikset saada yksi pieni vakuutusjuttu läpi, jos nyt käy niin huonosti että sitä tarvii.

Täytyypä nyt kuitenkin kerrata nuo ehdot. Siitä on jo muutama vuosi...

http://www.alpenverein.de/footer-navigation/versicherungen/bergungskosten-unfall-bergunfall-versicherung_aid_10256.html

Vähän on heikentyneet sitten viimenäkemän. Kattaa koko euroopan ja on voimassa myös muualla, mutta rajoituksin.

HUOM. vakuutusehdoissa lukee, että kommunikointi kieli on pääasiassa Deutsch !!


Jedes Mitglied im DAV genießt über die DAV-Mitgliedschaft den Schutz folgender Versicherungen bei Unfällen während alpinistischer Aktivitäten (inkl. Skilauf, Langlauf, Snowboard):

Leistungen im Überblick:

1.
Such-, Bergungs- und Rettungskosten bis € 25.000,-- je Person und Ereignis: Erstattet die Kosten bis € 25.000,-- für Such-, Bergungs- und Rettungskosten bei Bergunfällen.

2.
Unfallbedingte Heilkosten (Arzt, Krankenhaus): Erstattet die Kosten der notwendigen medizinischen Hilfe im Ausland bei Unfallverletzung während der Ausübung von Alpinsport.

3.
24 Stunden Notrufzentrale: Tel.: +49 (0) 89/30 65 70 91 bei Bergnot oder Unfällen während der Ausübung von Alpinsport

4.
Sporthaftpflicht-Versicherung (Generali Versicherung AG): Absicherung der gesetzlichen Haftpflichtansprüche aus Personen- und Sachschäden mit bis zu € 2.000.000,- sofern sich diese Ansprüche aus den genannten sportlichen Aktivitäten nach Ziffer 2 AVB-DAV-ASS 2011 ergeben.

______________________

2. Für welche sportlichen Aktivitäten und in welchem Bereich gilt die Versicherung?
Der Versicherungsschutz gilt weltweit bei Bergnot oder Unfällen während der Ausübung nachstehend genannter Alpinsportarten sowie während einer Veranstaltung des DAV und den dazu gehörigen Trainingseinheiten:
2.1 Bergsteigen, z.B.
– Bergwandern;
– Bergsteigen;
– Fels- und Eisklettern in freier Natur oder an einer dafür eingerichteten Kletterwand, Bouldern, Wettkampfklettern;
– Trekking.
2.2 Wintersport, z.B.
– Skifahren (alpin, nordisch, telemark);
– Snowboarden;
– Skitouren/Skibergsteigen;
– Skibobfahren;
– Schneeschuhgehen.
2.3 sonstige Alpinsportarten, z.B.
– Höhlenbegehungen;
– Mountainbiking;
– Kajak- und Faltbootfahren;
– Canyoning/Rafting.
2.4 Veranstaltungen des Hauptvereins und der Sektionen des DAV, z.B. Teilnahme an satzungsgemäßen Veranstaltungen des Hauptvereins und der Sektionen.

Amir
Käyttäjän Amir kuva

Täällä sit päädyin Fenniaan Biggrin

Tarinoita metsästä ja vuorilta: http://www.anaveri.blogspot.fi/

MikkeV

Kiipeilijöiden ja laskettelijoiden vakuutuksiin liittyen kysymys, että korvaako jokin vakuutus myös mahdollisen eläkkeen? Onko niin hyvää vakuutusta, mikä korvaa eläkkeen?

Vakuutuksen tuntuvat korvaavan tapaturman hoitokulut, mutta jos vammautuu pahasti ja joutuu eläkkeelle niin...

Vaikka olisi vakituisesti työelämässä, niin ei ole itsestään selvyys, että saa kunnollisen työkyvyttömyyseläkkeen. Siinä voi olla melkoinen hyppäys tuloissa alaspäin. Vakuutusta ottaessa kannattaa pohtia myös, että tapaturmasta ei ehkä toivukaan työkuntoiseksi...

Muru144

Itse olen pari viimeistä vuorireissua ottanut vakuutuksen Lähitapiolasta. On ns. laajennettu urheiluturva. Ei korkeus tms rajoituksia. Ehtona on, että on esim. kotivakuutus siellä.