1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Buutsi
Suosittele 2-hengen kupoliteltta

Apua kaivataan teltan valintaa  :?
Tarvitaan 2-hengen teltta kevät-syys retkeilyyn (ei talvikäyttöön) vaatimukset: kupoliteltta, naisihmisen kevyt kantaa, helppo pystyttää, vedenpitävä ja toimiva. Olen tässä netistä katsellut seuraavia merkkejä, mutta valinta on näkemättä vaikeaa, onko kokemuksia näistä tai kenties suositella jotain muuta:
Vaude Hogan Ultralight, Jack Wolfskin Atmosphere Dome II, Marmot Limelight 2P, Marmot Twilight 2P, MSR Hubba Hubba, Hilleberg Allak

kiravuo

Ensin kannattaa kysyä "miksi kupoli?" Onko tarve täysin vapaastiseisovalle teltalle (esim merimelonta, jolloin teltan saa kalliolle), vai tukevalle teltalle (jolloin apsidin voi kiinnittää kiiloilla) vai jokin muu syy?

En ryhdy nyt googlailemaan eri telttojen sivuja esille, mutta selkeä ero on amerikkalaisissa ja skandinaavisisa teltoissa. Jenkkiteltoissa pystytetään sisäteltta ensin ja sitten, jos on harvinainen mahdollisuus sateesta, päällisteltta päälle. Meillä päin pystytetään päällisteltta ensin ja sen mukana tulee sisäteltta ellei sitä ole jätetty kotiin. Meillä kun kumminkin sataa.

Em. merkeistä on kokemusta sen verran, että Hilleberg ei ole halpa eikä kevyin, mutta sangen kestävä. En tiedä kuinka kestävä kun vanhin Hillebergini on vasta 15 vuoden ikäinen, eikä vielä näytä kulumisen merkkejä.

kiravuo

M-J-B

Allakista on pelkkiä hyviä kokemuksia ja se ostohintakin unohtuu muutaman retken jälkeen. Jos ei ihan niin tukevaa tarvitse ja mieluummin säästää painossa ja kenties kaipaa parempaa tuulestusta vaikuttaa Hillen Rogen mielenkiintoiselta tulokkaalta (absidit tosin pitää virittää kiiloilla tai kivillä).

teesaa

Black Diamondin HiLight tai Firstlight.

Wannabe mies monessa lajissa!

kilppari

Itselläni on ollut käytössä Marmotin limelight 2P vuodesta 2007. Sopii erittäin hyvin mukaan vaelluksille, pyöräretkille, leireille yms. Kevyt kantaa (on ollut viikon yksinvaelluksilla varmuudeksi mukana), helppo ja nopea koota, hyvä ilmanvaihto, pesunkestävä ja pitää erinomaisesti vettä. Plussaa on erityisesti oranssi väri, teltasta on mukava aamulla herätä valoisassa! Muistaakseni oli ostaessa edullisimmasta päästä ja silti aivan mainio. Suosittelen!

Kari Kossila
Käyttäjän Kari Kossila kuva

Marmotin limelight 2P tai 3P on ehkä yksi parhaista hinta laatusuhteen teltoista. Marmotilla on myös kalliimipia malleja 3 vuoden ajan reissuille. Osa on myös kevyempiä kuin limelight malli.

Myös MSR:llä on hyviä ja kevyitä telttoja.

Raid

MSR Hubba Hubba ois oma valintani todennäköisesti, jos uusi kevyt retkiteltta pitäisi ostaa.

Eikös siellä Partioaitan uudessa poistomyymälässä ollut joku Marmutti ihan superhalvalla..?

teesaa

Piti oikein hieraista silmiään ton Limelightin 2P hinnan nähtyäni. Ei todellakaan paha - valtameren tuolla puolen irtoaa parhaimmillaan alesta alle 120 €. Siihen pikku rahti + tullit, niin ei silti paha.

Wannabe mies monessa lajissa!

Buutsi

Limelightin 2P on kyllä edullinen (kärkkäinen 189€) ja kevyt, paino: 2380 g ja vedenpitävyys riittää varmasti perusretkeilyyn. Lisäksi vaikuttaa hieman tilavammalta kuin esim. Vaude Hogan Ultralight.
Tuotapa sietää harkita  :shock:

jarkkola

Hannah -teltat lienee hyviä jos ei haeta ihan huippuominaisuuksia.

Itsellä 2 hlön käytössä 3-hengen malli (en valitettavasti muista tuotenimeä) jossa tilaa riittää reilusti. Edullinen ja suht. kevyt.

Miinuksena ulkoteltan kiinnityksessä kaariin paljon teippejä jotka ehkä ajan kuluessa huononevat. Ja pystettäessä on sisäteltta pystytettävä ensin.

micoz

[quote author=jarkkola link=topic=40269.msg203449#msg203449 date=1334144436]
Hannah -teltat lienee hyviä jos ei haeta ihan huippuominaisuuksia.

Itsellä 2 hlön käytössä 3-hengen malli (en valitettavasti muista tuotenimeä) jossa tilaa riittää reilusti. Edullinen ja suht. kevyt.

Miinuksena ulkoteltan kiinnityksessä kaariin paljon teippejä jotka ehkä ajan kuluessa huononevat. Ja pystettäessä on sisäteltta pystytettävä ensin.Hannahin perusmallit ovat Bunker ja Trekker, olikohan niin että Bunker oli väistyvä malli ja Trekker korvaava.

Ainakin Bunkerissa (3 hlön) voi pakatessa sisäteltan jättää valmiiksi kiinni ulkotelttaan jolloin koko paketti nousee kerralla pystyyn.

Edit, olihan niillä vielä myös Covert.

nilsson

Telttaa vaille ollaan täälläkin. Ajatus olisi kesän ja alku syksyn aikana viettää joitakin öitä metsässä. Luultavasti suurimman osan öistä saan viettää yksin, mutta yhdelle reissulle ainakin olisi kaksi nukkujaa, joten haussa olisi suhteellisen kevyt kahden hengen teltta < 300€ hintaluokassa.

Kärkkäiseltä jo meinasi lähteä mukaan Marmot Limelight 2P, mutta nettiä pengottuani se vaihtui äkkiä Twilight 2P:hen ja nyt haaveissa on Black Diamond Mesa tai Exped Auriga.

Hinta nousee yli suunnitellun, mutta saako vastaavasti lisäpanostuksella jotain sellaista mitä oppii arvostamaan jos öitä teltassa kertyy enemmän? Retket tulee luultavasti olemaan yhden yön ihmeistä lähimetsissä muutaman päivän reissuihin lapissa.

teesaa

Kysymys lienee tässä vaiheessa enää siitä, haluatko 2-kerrosteltan vai yhdestä kankaasta tehdyn.

Kun ilmoitat pääsääntöisesti nukkuvasi yksin, niin BD:n Firstlight olisi kyllä käyttöösi ihan kunkku. Hinta menee vaan vähän poskelleen tuon budjettisi suhteen. Jenkeistä tilaamalla mahtuu kyllä haarukkaasi - kotomaasta ei.

Maitopurkin kokoon pakkautuvaa ja vain vähän päälle kilon painoista telttaa oppii aika nopeasti arvostamaan.

Wannabe mies monessa lajissa!

Raid

Samalla kannattaa miettiä arvostaako teltan vedenpitävyyttä

teesaa

Totta, toi Firsti on semikuiva, eli paremmin joko kuivaan lämpimään tai pakkaseen. Ei se varsinaisesti vuoda sateella, mutta on kostea sisällekin päin, ja jos kaksi nukkuu kylki kangasta vasten, niin kyllä pussi on läpimärkä. Yksin pelittää sateellakin useammankin päivän.

Wannabe mies monessa lajissa!

nilsson

Ongelma on pitkälti se kun ei tiedä mitä teltalta haluaa. Toiveita pystyy listaamaan, mutta niistä tuskin kovin moni toteutuu yhdessä teltassa. Tyyliin kevyt, pieneen tilaan pakkautuva, tilava kahdelle, helppo ja nopea pystyttää, vedenpitävä ja tietenkin kohtuu hintainen. Tuollaista telttaa tuskin on tarjolla. Samaan soppaan kun lisätään yksityiskohtia kuten tuuletus, sisätaskut, absidit jne jne, niin alkaa olla pää aika pyörällä.

Tuolla suunnitellulla kahden hengen reissulla teltta toimii majoitteena samassa paikassa vajaan viikon ja siinä joutuu yöpymään oli keli mikä hyvänsä. Uskon että se kokemus tulee osaltaan ratkaisemaan paljon siitä kuinka helposti rouvan saa sen jälkeen teltan kanssa reissuun. Viikko märässä ja ahtaassa teltassa ja olen aika varma että loput reissut saan tosiaan tehdä yksin.

Netistä tilaaminen ei ole ongelma, Mesa ja Auriga oli Saksasta kytätty juuri hinnan takia. Onko suosituksia jenkkikaupoista joihin kannattaa tutustua?

teesaa

Tuohon voisi sitten toimia lainateltta (www.kuinoma.fi) tai sitten ihan vaan isompi festariteltta Kärkkäiseltä. Onhan se painava ja kaamee, mutta hintaansa nähden tarjoaa takuulla kuivan teltan viikon ajalle mamman kanssa. Meinaan jos joka päivä ei tartte telttaa liikuttaa.

Wannabe mies monessa lajissa!

nilsson

Kattelin tota Luossaakin, mutta ajatus olisi raahata telttaa mukana vkl-reissuilla ja yksin liikkuessa tuo 4,5 kg vähän huimaa. Veikkaan että olisin tuon kanssa nopeasti kahden teltan omistaja ja sitä koitan nyt välttää. Eli mielummin satsaan vaikka vähän enemmän euroja ja pärjään yhdellä teltalla.

Lainateltta voisi tietty olla ihan hyvä veto tuolle reissulle ja samalla varmaan selviäisi vähän innokkuudesta jatkon suhteen.

steppenwolf

Meillä on tuollainen Twilight 2P kevyessä merimelontakäytössä. Pääasiallinen valintakriteeri oli pieni pakkauskoko ja hinta. Se on toistaiseksi ollut ihan hyvän oloinen valinta. Kaksi pientä ihmistä mahtuu nukkumaan siinä hyvin. Yksin siinä voi viettää aikaakin.