1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
mjk
Mikä riippumatto?

Moi!

Kaipaisin suosituksia, mikä riippumatto kannattaisi ostaa. Kokemusta noista ei ole, ja käyttö olisi lähinnä satunnainen löhöily, mahdollisesti yöpyminen lämpimissä maissa tai Suomen suvessa.

Jotain kysymyksiä:

Voiko esim. "Ticket to the moon" (edullinen perusriippumatto) kanssa käyttää helposti irtonaista, sänkykäyttöön tehtyä hyttyverkkoa, vai pitäisikö olla matossa kiinni?

Onko kellään kokemusta yhdistelmästä Exped Airmat 7.5 + riippumatto? Pysyykö matto paikoillaan nukkujan alla?

Löytyykö markkinoilta edullista mallia, joka olisi kevyt ja jossa olisi hyttysverkko kiinteänä mukana?

Voiko riippumatossa olevaa hyttyverkkoa käyttää myös sänkymajoituksessa, vai pitääkö kuljettaa sellainen erikseen?

Hennesyt ovat hienon oloisia, mutta melko kalliitta + $200...

Vääräjalka2

Mulla on joku halpis ja painava (>400g) integroidulla hyttysverkolla. En näe miksei mikä tahansa hyttysverkko toimisi riippumaton kanssa. Voi olla ehkä vaikea saada tiiviisti päistä.

Oon nukkunut suomen suvessa 0-20°C lämpötiloissa sekä Exped Downmat, että solumuovi alustoilla. Alusta pysyy hyvin paikoillaan, mutta etenkin viileämmässä lämpöhukka pohjan kautta on kova. Veikkaisin solumuovin olevan lämpimämpi kuin Airmat, joka ei juurikaan lämmitä. Pehmeydenhän takaa riippumatto.

Artturi Kröger

Tällainen pelitti ihmeen hyvin suht' kovassakin käytössä:

http://www.partioaitta.fi/product.asp?sua=1&lang=1&s=18228&q=y

Halpa hinta ja rimpulanoloinen rakenne joissain ratkaisuissa eivät etukäteen vakuuttaneet, mutta kokonaisuus yllätti tosiaan positiivisesti.

En usko, että erillisestä hyttysverkosta saa virittelemällä kovinkaan toimivaa ratkaisua.

Makuualustana oli kavennettu solumuovi, toimi.

mjk

[quote author=Vääräjalka2]Veikkaisin solumuovin olevan lämpimämpi kuin Airmat, joka ei juurikaan lämmitä.Lämmitys ei mulla liene kauhean tarpeellista, mutta tilavuus on. Tuo exped menee varsin pieneen tilaan ja on kätevä lentokentillä ja muualla, missä pitää kovalla pinnalla nukkua. On siis matkassa joka tapauksessa.

Riippumatossa ajattelin sen tuovan pohjaan vähän jäykkyttä ja estävän ainakin pistot kankaan läpi. Vai pistävätkö hyttyset sen läpi?

mjk

[quote author=Artturi Kröger]
Tällainen pelitti ihmeen hyvin suht' kovassakin käytössä:

http://www.partioaitta.fi/product.asp?sua=1&lang=1&s=18228&q=yTörmäsin samaa riippumattoon toista kautta ja vaikuttaisi ainakin mukavan kevyeltä, matto+verkko 600g.

Mitä mieltä olet, toimisiko tuo myös muussa majoituksessa (esim. hostellit) vai onko liian ahdas tai vaikea virittää tasaiselle alustalle? Hyttysverkko ei kai saisi olla ihan kiinni ihossa, jotta eivät pistä sen läpi. 

Vääräjalka2

[quote author=mjk link=topic=36153.msg190637#msg190637 date=1306242230]
Riippumatossa ajattelin sen tuovan pohjaan vähän jäykkyttä ja estävän ainakin pistot kankaan läpi. Vai pistävätkö hyttyset sen läpi?Itse olen nukkunut vain makuupussissa, jonka läpi ei hyttyset pure, joten en osaa sanoa pääseekö tosta kankaasta läpi. Alusta tekee nukkumisen mielyttävämmäksi juuri pienen jäykkyyden ansiosta.

Intgroitu hyttysverkko on saman kokoinen kuin matto, ja nousee siis maton reunan yläpuolelle juurikin saman verran kuin maton pohja laskeutuu reunan alapuolelle -> ei sovellu tasaisella käytettäväksi.

Artturi Kröger

Pienellä säätämisellä toimi ok myös lattiamajoituksessa. Ei ehkä erityisen kätevä, mutta pirusti parempi kuin ei mitään = suht' rauhaisin mielin saa yönsä nukkua moskiittojen suhteen.

Kangas on tiivistä mutta hyvin ohutta, muistelisin että pistävät ötökät saivat siitä kärsänsä läpi. Senkin takia oli alla se solumuovialustan suikale, tai jos oli tosi lämmintä, niin ohut fleecepeitto ajamassa samaa asiaa. Viileämpinä öinä fleece palveli peittona.

Maastossa jos operoi niin tietty syytä olla sadekatos lisäksi (siihen putoilevat myös ihmissyöjäkuristajakäärmeet latvustosta), sekä staattinen naru/köysi, minkä varaan riippumaton kiinnitys on helppo junailla. Kannattaa treenata taljan tekeminen, niin saa tuon em. köyden tempaistua tiukalle - muuten nukkujan berberi ryystää maata, mikä ei ole toivottavaa monestakaan syystä.

[quote author=mjk link=topic=36153.msg190638#msg190638 date=1306242510]
[quote author=Artturi Kröger]
Tällainen pelitti ihmeen hyvin suht' kovassakin käytössä:

http://www.partioaitta.fi/product.asp?sua=1&lang=1&s=18228&q=yMitä mieltä olet, toimisiko tuo myös muussa majoituksessa (esim. hostellit) vai onko liian ahdas tai vaikea virittää tasaiselle alustalle? Hyttysverkko ei kai saisi olla ihan kiinni ihossa, jotta eivät pistä sen läpi.