1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Ice Man

joo Jaappanin hallitus koittaa kepulikonstein vaikuttaa kurssiin ja on yrittäny sitä jo vuoden onnistumatta. no on mitä on.

Moomin: koska oot ajatellu mennä?

Moomin
Käyttäjän Moomin kuva

No mulla ei ihan tarkkaa aikaa o vielä, kun mulla on edessa ranneleikkaus ens kuun alussa, ku kesällä repes nivelside ku tuli kikkailtua Smile Mutta Tammikuun alkupuolella ois tarkotus lähteä.. ehkäpä viikolla 1 tai 2...

Whenever I ride really fast, I lose CTRL.

Eero V
Käyttäjän Eero V kuva

Finnairin uudet matkatavarasäännöt 1.9.2010 alkaen rinnastavat suksipussin pituudesta riippumatta lisämatkatavaraksi. Siitä joutuu maksamaan kiinteän maksun kumpaankin suuntaan seuraavasti:

- Pohjoismaat:   30 €
- Eurooppa:       40 €
- Kaukolennot:   80 €

http://www.finnair.fi/finnaircom/wps/portal/finnair/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKL9473MgLJgFguPvqRqCLOnqgiLvHO3nCRoLTMeDdPfW99X4_83FT9AP2C3NDQiHJHRQDR0HwB/delta/base64xml/L0lDU0lKQ1RPN29na21DU1Evb0tvUUFBSVFnakZJQUFRaENFSVFqR0VKemdBIS80SkZpQ28wZWgxaWNvblFWR2hkLXNJYjFRQSEhLzdfS183QUovMjY!?PC_7_K_7AJ_path=%2fFinnair.Com%2fNews%2fCom_News_100809_Baggage_Rules_fi#7_K_7AJ

Onhan tuo ikävä lisämaksu, mutta kyllä Finnairin Japanin lennot ovat aivan omaa luokkaansa mukavuudessa: suorat lennot Helsingistä, ja uusimmat koneet.

Edit:  Suksipussi saa painaa max 23 kg, joten kahdetkin sukset voi kuljettaa samalla hinnalla?

Ice Man

jos Finskillä kaikki kamat mahtuu 23kg rajaan ei suksista tule lisämaksua, muistaakseni tästä on maininta Finskin sivuilla.

kysyin jossakin vaiheessa tota suksi maksua ja siihen oli rauhallinen kommentti että se sisältää yhdet sukset. ei sitä suksipussin sisältöä varmaan tarkisteta, mutta en tiedä miten suhtautuvat jos jollakin on siellä kahdet sukset ja päättävätkin vilkaista.

Eero V
Käyttäjän Eero V kuva

[quote author=Ice Man link=topic=16212.msg179642#msg179642 date=1285184083]
jos Finskillä kaikki kamat mahtuu 23kg rajaan ei suksista tule lisämaksua, muistaakseni tästä on maininta Finskin sivuilla.Tuo on juuri se vanha sääntö ennen 1.9.2010 lunastetuille lipuille.

Uusi sääntö perustuu matkavaroiden kappalemäärään. Jos sinulla on vain yksi bagi, joka sisältää sekä matkatavarasi että sukset/laudan, niin silloin voit selvitä lisämaksutta max 23 kg asti. Epäilen kyllä tätäkin, koska kyseessä on erikoismatkatavara, jonka pituus on yli 1,5 m.

Mutta ainakin jos hiihtovälineet ovat eri bagissä, niin lisämaksu menee aina. Ja silloin sukset on mainittu poikkeuksena, jotka saavat ylittää tuon maagisen 1,5 m. Mutta painoraja 23 kg on myös mainittu, joten päättelen että pussissa saa kuljettaa enemmänkin suksia painorajan puitteissa.

Antamani (katkeavan) linkin takana on seuraava sanamuoto uutisessa "Finnairin matkatavarasäännöt muuttuvat 1.9.2010":

"Uudessa kappalemääräisessä ohjeessa 1 kappale matkatavaraa tarkoittaa yhtä laukkua, jonka paino saa olla enintään 23 kg ja ympärysmitta (korkeus + pituus + leveys) korkeintaan 158 cm, tai yhtä kappaletta erikoismatkatavaraa, jonka paino on enintään 23 kg ja pituus korkeintaan 1,5 m.

Uusien sääntöjen mukaan matkustaja voi useimmissa tapauksissa ottaa maksutta mukaan nykyistä enemmän matkatavaraa, mutta toisaalta laukkujen määrä on rajoitettu. Syyskuun alusta matkustajalla saa halvemmilla turistiluokan hinnoilla matkustaessaan olla mukana yksi laukku, joka painaa enintään 23 kg, entisen 20 kg sijaan. 24–32 kg painavasta laukusta peritään aina lisämaksu. Yksittäinen matkalaukku ei saa painaa yli 32 kg; "

Teuwo =;)

Kertaakaan ei ole minulta tarkastettu onko pussissa yksi vai useampi pari suksia.
Oikeastaan poikkeuksetta on aina ollut kaksi, tai sukset ja monoski + muute tilpehööriä kuten cramponit, ruuveja jne. sälää.

Paivareppu

[quote author=Ice Man link=topic=16212.msg179642#msg179642 date=1285184083]
jos Finskillä kaikki kamat mahtuu 23kg rajaan ei suksista tule lisämaksua, muistaakseni tästä on maininta Finskin sivuilla.Juu noin se oli ennen, mutta kyllä tuo teksti tuolla finskin sivuilla on hieman tylyä luettavaa... -jää toki sitten nähtäväksi miten käytännössä tuota noudatetaan. Mutta luulen että kun tuo noilla sivuilla noin on niin sen mukaan tiskillä kuvetta kaivetaan ja siinä ei paljoa taida mutinat auttaa...

Enintään 23 kg painava golflaukku tai sukset pituudesta riippumatta. 80€/suunta aasiaan mennessä

Keskisuuri erikoismatkatavara tai urheiluväline, paino 24–32 kg ja pituus 1,51–2 m 100€/suunta esim aasiaan  ...ja aijai jos esim vaihdon jälkeen paikalliset  JAL tai ANA päättää periä vielä jotain jos esim on lentämässä pääsaarelta hokkaidolle Sad

Se on kyllä tosi että nuo finskin lennot on mukavia.
Tälleen liikkuvana ihmisenä taas tietty korpee se että mun lompakolla käydään kun vähän suksia kuljettelee mukanaan... -pitäis vissiin alkaa harrastaan jotain uintia tms niin ei tarttis kuin speedot megeen reissuun  :mrgreen:

Mikke_id

JALin sivuilla löytyy ainakin tällainen tieto:

・Sporting Goods
Skis, surfboards, golf bags, diving gear and other over-sized or awkwardly-shaped sporting goods will be treated in the same way as ordinary baggage.(i.e. an excess baggage charge will be levied on baggage of 15 to 45 kgs. Baggage weighing over 45 kgs will not be allowed aboard aircraft).

http://www.jal.co.jp/en/dom/service/bags/

Ylipainon hintataulukko tässä:

http://www.jal.co.jp/en/dom/rates/fare/f_bag4_9.html

Edit: Vaikka tuolla puhutaan, että 15kg jälkeen tulee lisämaksua, niin ei meikältä viimeisen 8 vuoden Japanissa reissaamisen aikana kertaakaan olla pyydetty sellaista, vaikka laukku yleensä ollut 20kg tietämillä tai vähän ylikin. Tiedä sitten mistä johtuu?

Edit2: Tässä ANAn kotimaan lentojen matkatavaratietoa: http://www.ana.co.jp/eng/dms/svc/airport/baggage/index.html

TöTö

[quote author=Paivareppu link=topic=16212.msg179654#msg179654 date=1285229120]
Juu noin se oli ennen, mutta kyllä tuo teksti tuolla finskin sivuilla on hieman tylyä luettavaa... -jää toki sitten nähtäväksi miten käytännössä tuota noudatetaan. Mutta luulen että kun tuo noilla sivuilla noin on niin sen mukaan tiskillä kuvetta kaivetaan ja siinä ei paljoa taida mutinat auttaa...Finnairin sivuilla on tällaisia tekstejä uusissa matkatavarasäännöissä.

Hiihtovarusteet:
"Finnairin reitti- ja lomalennoilla sukset ja lumilauta kuljetetaan veloituksetta, mikäli ne sisältyvät lipun sallimaan matkatavaramäärään. Katso Kirjattavat matkatavarat."

Kirjattava matkatavara:
"Veloituksetta kuljetettava laukku saa painaa enintään 23 kg ja sen ympärysmitta (korkeus + pituus + leveys) saa olla enintään 158 cm. Yhdeksi laukuksi voidaan myös laskea ns. pieni erikoismatkatavara, jonka paino on enintään 23 kg ja pituus enintään 1,5 m."

Lienee tulkittavissa niin, että suksi- tai lautapussi voidaan lukea pieneksi erikoismatkatavaraksi vaikka olisikin yli 1,5m pitkä. Sen verran epämääräisesti asia on kuitenkin esitetty, että tuon voi tulkita haluamallaan tavalla.

pokkis

Mistä sen yli 150 cm mitan sait taiottua noista ohjeista hyväksyttäväksi?
Toihan sanoo "ja enintään 150 cm".

TöTö

[quote author=pokkis link=topic=16212.msg179667#msg179667 date=1285239803]
Mistä sen yli 150 cm mitan sait taiottua noista ohjeista hyväksyttäväksi?
Toihan sanoo "ja enintään 150 cm".Tulkinta perustui lähinnä siihen tekstiin, että hiihtovarusteet kuljetetaan veloituksetta ja siihen, että hintataulukossa on yksi luokka johon kuuluvat siis enintään 150cm erikoismatkatavarat ja sukset pituudesta riippumatta:

"Pieni erikoismatkatavara tai urheiluväline, paino enintään 23 kg ja pituus enintään 1,50m. Enintään 23 kg painava golflaukku tai sukset pituudesta riippumatta. Aselaukusta veloitetaan aina 25 euron käsittelymaksu."

Tällä hetkellä ohjeet ovat kuitenkin sellaisessa muodossa, että tuon voi kyllä tulkita ihan kumminpäin haluaa. Todellisuus jää nähtäväksi käytännössä tai sitten Finnair ymmärtää selkeyttää sääntöjään.

Paivareppu

kyllä taas vaihteeksi aika offtopicointia...

Totohan tulkitsee noita tekstejä vähän niinkuin poliitikot itseään koskevia säädöksiä  :mrgreen:
Finskin sivuja lukiessa mun silmiin näyttäisi siltä että että finskin lennoilla ei aikuiset vie ilmaiseksi sinivalkoisin siivin muita kuin minisuksia...
Varmaan vetelät rampparit valitellu talvisin isoista pakaaseista hihnalla niin kamalasti että nyt finskillä on tuumattu häätää ikävät hiihtomatkustajat hinnoittelun avulla muitten lentoyhtiöiden riesoiksi isoine pakaaseineen...  :lol:

Ice Man

No jos on ens viikolla kentällä ylimäärästä aikaa niin pitääpä käydä palvelupisteessä kysäsemässä.

Jumi-Jakke

HYvä linkki jaappanin hommiin, wikissä jopa pikku offi-opas:

http://poachninja.com/welcome-poachninjacom

Hidvenkkanen

Banf filmi festareilla (bio rex) näyttäis menevän ens maanantaina 11.10 pakollinen leffa  japanin laskun ja puuterilumen ystäville. Eli Sweetgrass productionsin SIGNATURES, joka on kuvattu Nisekon alueella talven 2008-2009 aikana, laittaen pakettiin kauden syksystä kesään. Kaunis elokuva, voittanut vaikka mitä palkintoja viime vuonna...


Hidvenkkanen

                  ^^^^

Festareilla taitaakin pyöriä joku special edit kyseisestä leffasta, on vain n. 20 min pitkä/lyhyt.

toivottavasti oon väärässä ja täyspitkäpätkä näytettäis.

Mutta kumminkin...

beomaster

Ihmettelin samaa. Onks ko. pätkää jostain saatavilla kokopitkänä?

MissäOnJJ

[quote author=beomaster link=topic=16212.msg180108#msg180108 date=1286471806]
Ihmettelin samaa. Onks ko. pätkää jostain saatavilla kokopitkänä?Ideana on varmaankin, että jengi ostaisi videon sweetgrassilta. Maksaa 25 dollaria.
http://sweetgrassproduction.mybisi.com/