1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Avatail
Käyttäjän Avatail kuva
Sorel Caribou vs. Parkanon talvikas

Mitäs mieltä ootte kyseisistä kengistä? Moni varmaan käyttäny...sopiiko lumikenkäilyyn ja hiihtoon??? Joidenkin käyttäjien mielestä kuulemma vähän veltot jalassa, mitä mieltä? En googlella löytäny kengästä kummempia arvosteluja...

Entäs Parkanon talvikas? Onko kokemuksia?

powerskier

En lähtisi Soreleilla lumikenkäilemään saatu hiihtämään. Kumpaankin varsi ihan liian löysä.  Toki olen lumilautaillut sorelon kanssa vaihtamalla huopasisäkenkä sopivaan laskettelumonon sisäkenkään, jolloin homma toimi OK. Uskallanpa suositella tuota konstia ainakin lumikenkäilyyn.

Avatail
Käyttäjän Avatail kuva


Joo, eipä noissa soreleissa näytä olevan edes hiihtoanturaa...(vähän jälkijunassa hoksasin katsoa  :oops:)

Eli nahkasaapas on parempi minun tarkoitukseen. Tietääkö joku mistä löytää tuota Parkanon talvikasta jyväskylän seudulta?

Korpijaakko

Sorelin Caribout on ollut tämän talven ajoittaisessa käytössä. Olisin lumikenkäillyt niillä, mutta koon 46 Sorel on sen verran massiivinen, ettei mahdu esim. TSL:n kenkien siteeseen (tuskin mahtuu numero 45:kään). Kengät ovat pirun lämpimät väljyyden ansiosta, mutta se haittaa aktiivisempaa käyttöä. Lisäsin itse huopavuoren sisälle vielä huopapohjallisen ja paksuilla tuplasukilla paketista tulee hieman tiiviimpi. Jos ostaisin kengät nyt ostaisin varmaan Bear tai Glacier mallin (vielä lämpimämmät ja löysällä varrella parempi pakattavuus jos käyttää taukokenkinä). Caribout ostin kun hyvin edullisesti sain...

Tyttöystävä lumikenkäili päivän omilla Sorel Jean of Arctic -kengillään Kiilopää-Niilapää alueella TSL:n kengillä ja yhdistelmä toimi hyvin. Tuo malli on varreltaan vielä selvästi löysempi kuin Caribou, sillä nahka on ohuempaa ja pehmeämpää.

Hiihtämiseenkin kenkä soveltuu sopivalla siteellä (näin ainakin Lars Monsenin kirjan mukaan). Se voi kuitenkin olla liioittelua ellei sitten mene hiihtämään jonnekin todella kylmään.

Edit: typot

Avatail
Käyttäjän Avatail kuva

No ainakin jos olisi mäystimet niin tuo cariboukin varmaan kävisi hiihtoon. Mutta nyt pitäis kenkä sovittaa tavallisiin eräsiteisiin...

Vastaan omaan kysymykseeni Parkanon talvikasta koskien: Prismasta löytyi joitakin Parkanon kenkiä, mutta ei talvikasta. Eivät olleet esimerkiksi partioaitassa kuulleetkaan kyseisestä kengästä. No, reissuseura lähtee mukaan Haapavedeltä ja siellä on paikallinen pikkuliike, jossa talvikasta myydään, joten kenkäkin lähtee matkaan sieltä.

MasaO.

Itse olen töissä 'joutunut' kokeilemaan useita eri kenkiä vuosien saatossa ja Sorellin Caribout ovat olleet ehdottomasti parhaat. Käyttö on lähinnä moottorikelkkaillessa ja lumikenkäillessä. Caribout on lämpimät ja hyvät tallustella + yön aikana ehtii kuivua, kun ottaa huovan irti. Parkanolaiset on ainakin omaan käyttöön turhan vilpoiset ja kiinteä vuori painuu nopeasti kasaan/kuluu puhki ja sitten alkaa kenkä hankaamaan. Lisäksi kovalla pakkasella pohja jäätyy kivikovaksi ja liukkaaksi koppuraksi.

Rava3

Hei! Olen lumikenkäillyt Soreleilla (Glaciereilla) ja kyllä se niillä sujuu. Mulla palelevat jalat, joten Sorelit lämpimin vaihtoehto eivätkä jalat kastu märässäkään lumessa. Caribout (-40 C asti lämpimät) eivät ole yhtä lämpimiä kuin esim. Glacier ja Intrepid (-73 C asti lämpimät) ja niissä on myös lyhyempi varsi. Nuo lämpöarvotkin on hyvä huomioida yksilöllisen kynnyksen mukaan ja esim. talviretkeilyssä paikallaan seisoessa voi tulla ainakin Lapissa kylmä muilla kuin järeämmillä Glaciereilla tai vastaavilla. Cariboun pohja tietty erilainen kuin järeämmissä Soreleissa, mutta luulisi sopivan joihinkin siteisiin. Soreleita ei saa yhtä napakopiksi nilkoista kuin vaelluskenkiä, mutta molempia kokeilleina en vaihtaisi Glaciereja enää vaelluskenkiin ainakaan kovilla pakkasilla.

Korpijaakko

Päivitetään vähän aihetta kun tuli vastaan:

Sorel Caribout ovat olleet edelleen satunnaisessa käytössä 2009 kirjoitusten jälkeen. Lumikenkäilyyn toimivat erinomaisesti (en kaipaa nilkalle erityistä tukea, vaellankin lenkkareissa). Käytin niistä myös Altai Hok 125 pätkäsuksilla hiihtäessä X-Trace-siteillä, mutta siitä tuli rakot kantapäihin, ei siis sopinut omaan jalkaan. Ei kai sinänsä muuta estettä käyttää hiihtäessä. Tuolla reissulla pakkanen oli kylmimmillään -39C ja kyllä omille varpaille on silloin seisoskellessa kylmä, liikkua täytyy.

Hiihtoreissuille ostin leirikengiksi T-Tossun lämpösuojat joiden sisällä käytän Caribouden huopia. Mistä löytyisi niihin irtokappaleina vielä lämpimämmät Sorel Glacier huovat?

rritvos

Sorel myy suoraan netistä sekä Glacierin että jotain "Extreme" -nimisiä huopia
http://www.sorel.com/Men%27s-Glacier-Thermoplus%C2%AE-Boot-Liner/NM8020,default,pd.html
http://www.sorel.com/Men%27s-ThermoPlus-Extreme-Boot-Liner/NU1490,default,pd.html

Saiskohan noista ja T-tossuista rakennettua vielä käveltävät taukokengät <-30'C. Glacierit (kenkä) on vähän tuskaiset liikkua.

Yudi

[quote author=Avatail link=topic=24714.msg154783#msg154783 date=1234811010]Entäs Parkanon talvikas? Onko kokemuksia?Tuollaiset on ollut jokusen vuoden hiihtosaappaina. Sopivat hyvin perinteisen tyylin eräsiteeseen. Lämmin ja kun ostaa riittävän isot niin sukkia mahtuu sisään tarvittava määrä. Sisävuori lampaan villaa.

Hangessa kahlatessa tai lämpöä pidätellen varren suut saa kiristettyä kiinni. Usein en kiristä varsia kiinni niin pääsevät tuulettumaan paremmin.

Pitävä pohja niissä on ja kestävät vedessä kahlaamistakin esim. jos jään päällä on vettä.

Ostan samanlaiset kun noista aika jättää.  Smile

Olipas vanha kysely, mutta vastataan nyt kuitenkin...

Korpijaakko

[quote author=rritvos link=topic=24714.msg213434#msg213434 date=1359404820]
Sorel myy suoraan netistä sekä Glacierin että jotain "Extreme" -nimisiä huopia
http://www.sorel.com/Men%27s-Glacier-Thermoplus%C2%AE-Boot-Liner/NM8020,default,pd.html
http://www.sorel.com/Men%27s-ThermoPlus-Extreme-Boot-Liner/NU1490,default,pd.html

Saiskohan noista ja T-tossuista rakennettua vielä käveltävät taukokengät <-30'C. Glacierit (kenkä) on vähän tuskaiset liikkua.Pitänee sitten tilata suoraan lähteeltä, jos kotimaista jälleenmyyjää ei löydy.

Ja varmasti onnistuu taukokengät tuolla yhdistelmällä, ainakin itsellä on pelannut Cariboun ja Naalin (Nokia) huovilla ja Glacier olisi vielä tukevampi ja lämpimämpi. T-Tossujen tekijä itse sanoi käyttävänsä ko. yhdistelmää mökki- ja kelkkailukenkänä. Näytti pätevältä siihenkin hommaan, ja on kevyt (vrt. Sorelit ja huopakumpparit).