1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Joe
barrabes

Tätä on kysytty aikaisemminkin muistaakseni mutta enpäs löytänyt niitä aiheita. Eli kenellä olis kokemuksia Barrabesilta tilaamisesta. Miten hyvin homma toimii ja kauanko menee toimituksissa. Hintoihin nähtävästi lisätään suomen 22% alv. Paljonko tulee toimituskuluja verrattuna kun tilataan vastaavan painoinen paketti suomalaisista liikkeistä.



Tuliko säästöä niin paljon että kannatti tilata?

Janne K

Ei EU:n sisältä tilattaessa lisätä mitään suomen ALV:tä, vaan käytetään tilausmaan ALV:tä. Webbisaiteilla on usein listattuna myös verolliset hinnat.



Minulla ei ole kokemuksia barrabesista. Sensijaan thinkmountain.comista ja telemark-pyrenees.comista on hyvin positiiviset kokemukset. cham3s.comista en tilaa enää mitään - kamatilaukseni toimitus kesti yli kuukauden, kun piti säätää puuttuvien tavaroiden tilalle korvikkeita. Siinä firmassa ei kukaan osaa kunnolla englantia, joten jollei puhu ranskaa, ei sitä kannata käyttää.

Anonyymi

Barrabes toimittaa tavarat erittäin nopeasti. Viimeksi kahdessa vuorokaudessa kotiovelle. Tilauksesta tulee myös asianmukaiset vahvistukset. Erittäin ammattimainen toimintatapa.

Anonyymi

Janne K wrote:
Ei EU:n sisältä tilattaessa lisätä mitään suomen ALV:tä, vaan käytetään tilausmaan ALV:tä. Webbisaiteilla on usein listattuna myös verolliset hinnat.





Kyllä se asia vaan on niin, että tietyissä tapauksissa tilauksiin lisätään juuri se Suomen ALV, jos kysesssä on niin sanottu kaukomyynti.

Ohessa hieman lisää infoa aiheesta.



Kaukomyynnillä tarkoitetaan postitilausmyyntiä ja muuta myyntiä, jossa myyjä huolehtii tavaroiden lähettämisestä määränpäämaahan. Kaukomyynti verotetaan määränpäämaassa, jos myyjän yhteenlaskettu myynti tähän maahan kuluvan tai edellisen vuoden aikana ylittää 100 000 ECU:a. Jäsenvaltio voi myös soveltaa alempaa 35 000 ECU:n rajaa. Valmisteveron alaiset tavarat – mineraaliöljy-, alkoholi- ja tupakkatuotteet – verotetaan määränpäämaassa myynnin määrästä riippumatta. Tavallisesti kaukomyyntiä harjoittavalla verovelvollisella tulee olla erityinen veroedustaja maassa, johon tavarat myydään.

Anonyymi

sanohan vielä verokarhu meille yksinkertaisille mikä on tilanne barrabesin suhteen. minkä verran veroja lisätään hintaan?

Anonyymi

Asiaa pitää kysyä Barrabesilta. Todennäköisesti vuosimyynti Suomeen on niin suurta, että ALVit menevät Suomen taksoilla.



Pienemmällä myyjämaan ALVilla selviää, kun tilaa pikkufirmasta, josta muut eivät ole vielä älynneet tilata.



Tämä sääntö on tehty tukkimaan EU:n sisäisen postimyynnin veroetua, ettei toisin sanoen joku Luxemburg poista koko alviaan ja kaikki postimyyntifirmat siirry sitten sinne. Loogista.

Anonyymi

Quote:
sanohan vielä verokarhu meille yksinkertaisille mikä on tilanne barrabesin suhteen. minkä verran veroja lisätään hintaan?




Täytyy sanoa, että itselläni ei ole kokemusta Barrabesistä. Käsittääkseni firmat noudattavat sääntöä vaihtelevasti. Toiset perivät Suomen ALV:n toiset eivät.

Anonyymi

barrabes lisää hintaan 16% veroa, ja kun tilaus kasassa näyttää myös koko tilauksen hinnan veroineen ja postikuluineen ennen viimeistä vahviststa. jos parin päivän sisällä ei tule tilausvahvistusta eemelillä, kannatta kysyä onko joku tavara loppu varastosta (tämä ainakin ennen, nythän sieltä näkee jo selaillessa mitä on ja mitä ei)

zorro

Olen käyttänyt Barrabesta paljon, ja ollut erittäin tyytyväinen, sekä tilausten toimitusnopeuteen, että yhteydenottojen sujuvuuteen meilitse. Valikoima laaja ja varastotilanne aina hyvä. Toimii kaikin puoli kuin junan vessa, vai miten sitä sanotaankaan? Ja verokin tulee suomeen niinkuin EU:n sisällä on tapana! Sääli vaan kun joutuu turvautumaan ulkomaiseen firmaan kun kotomaassa on tarjonta vähän mitä on.. Mahdollisuuksien mukaan suosin siis kotimaisia putiikkeja, vaikka vähän enempi joutuisikin samasta tavarasta maksamaan.

hehautal

Lisäänpä tänne vanhaan säikeeseen...
Tietääkö kukaan että kuka tällä hetkellä hoitaa tuon espanjan Chronoexpressin jakelun suomessa?
Chronoexpressin lähetysseuranta sanoo että neljä siirtymää suomessa, mutta mitään ei ole kuulunut. Voisi käyttää suomenpuolen seurantaa tai tiedustella täällä päässä jos tietäisi keltä.

-Heikki

jaakkima

Olikohan se GLS-Finland? Jonku paketin muistan hakeneeni postistakin..

Aikasemmin tuli aina DHL:n kyydissä, eikä tarvinut ite huolehtia mistään.

Jos ei vejä täysillä, on sama jäähä kotiin

Petter

DHL:llä lähti minunkin tilaukseni juuri äsken, samoin kuin kaikki aikaisemmatkin tähän mennessä. Hyvä arpaonni? Smile

Teemu

Arpaonni nimenomaan!

Kuukauden päivät sitten tuli paketti DHL:llä ovelle asti ja nyt on tulossa toinen.  Tällä kertaa paketti tulee meikäläisellekin näköjään Chronoexpressin välityksellä ja veikkaan, että Suomessa jakelun hoitaa posti (vai Itella, häh).  Eiköhän tuo alkuviikosta selviä. 

Kertokaa toki, jos jollain on ihan oikeaa tietoa asiasta.

Aika messevät alennusmyynnit on kyllä Barrabesilla menossa...
Sinne on hulahtanut tässä viime viikkoina yksi jos toinenkin vihreä seteli.

jaakkima

Kysyin asiakaspalvelusta pari kuukautta missä paketti on ja miksi se ei lähteny DHL:n kyytiin. Vastasivat seuraavaa:

I'm sorry your parcel took so long getting to you. The best thing is
to contact me as soon as you place an order and I will then make sure
you get the new tracking number when the parcel passes on to the
transport agency in Finland. That way you can contact them and maybe
speed up delivery.

We do still ship via DHL, but now it is the logistics dept. who
decides which company is used for which order - as a general
guideline, the warehouse send all orders via DHL as long as they fit
into a flyer - so anything large, requiring a box would go via
Chronoexpres.


Please don't hesitate to contact me if you have any further queries.


Jos ei vejä täysillä, on sama jäähä kotiin

Petter

No niin paketti Espanjasta saapui perille, ja vastoin foorumin etikettiä pitää kehua Barrabesin toimintaa: Tilaus sunnuntai-iltana ja maksu pankkisiirrolla saman tien, tavara liikkelle torstai-iltapäivällä ja DHL:n ensimmäinen toimitusyritys perjantaiaamuna(eivät löytäneet työpaikalleni muutaman kilometrin päähän Helsingin logistiikkakeskuksestaan :)) Paketin sisältö oli jälleen juuri sitä mitä pitikin.

jaakkima

Barrabes + DHL = Toimii. 22 tuntia on oma ennätykseni tilauksen asettamisesta toimittamiseen.

Jos ei vejä täysillä, on sama jäähä kotiin

Teemu

[quote author=hehautal link=topic=811.msg126761#msg126761 date=1187854990]
Tietääkö kukaan että kuka tällä hetkellä hoitaa tuon espanjan Chronoexpressin jakelun suomessa?  Chronoexpressin lähetysseuranta sanoo että neljä siirtymää suomessa, mutta mitään ei ole kuulunut. Voisi käyttää suomenpuolen seurantaa tai tiedustella täällä päässä jos tietäisi keltä.



Joko selvisi, kuka Suomen pään jakelun hoitaa?

soppamies

espanjasta suomeen paketin toimitti chronoexpress ja suomessa paketin kanssa taikinoi gls-finland, ainaki tässä tapauksessa. paketti saapui rovaniemelle kymmenessä arkipäivässä luvatun seitsemän päivän sijaan. paketin kulkua seuratessa huomasin että se taikinointi tapahtui juuri täällä suomen päässä, olikohan neljä eri maansisäistä siirtoa. no paketti on saatu ja kamat just sitä mitä pitikin.
gls toimittaa paketin kotiovelle, tai ainakin yrittää. emme olleet kotona kun paketti olisi tuotu mutta lähipostista sen sai sitten hakea.

maan päällä on parempi olla gastronomi kuin astronomi

jaakkima

Ikinä en oo GLS:ltä saanu pakettia kotiovelle. Useamman kerran GLS on pistänyt jakelun Transpointille ja sen jälkeen hommasta ei tuu mitään. Parhaillaan kolme viikkoa lojunu paketit jossain Rakentajan Konevuokraamossa eikä oo ilmotettu mitään.

Ei ole mitään hyvää sanottavaa GLS:n tai Transpointin palvelusta.

Jos ei vejä täysillä, on sama jäähä kotiin

moppi

Mulle tuli pari kiipeilykypärää ja jatkoja barrabesista DHL:n kautta tuossa juuri ja alle 20 tunnissa. Tai olisi tullut, jos olisin sattunut olemaan kotona silloin kuin soittivat.

Tämmösellä vauhdilla kun aina saisi kamaa.

H.M

Itse tilasin Keenin sandaalit alkukesästä Barrabesista. Toiminta viimeisen päällä kiitettävää ja nopeaa. Tilauksen tekemisestä 42 tuntia ja kengät olivat jalassani.

hehautal

Mun kohdallani homma meni tällä kertaa näin. Tilaus torstaina loppupäivästä sisään, paketti lähti liikkeelle Chrono Expressillä jota jatkoi GLS. GLS kuljetteli pakettia joitain päiviä Tanskan kautta. 7:nä arkipäivänä tilauksesta tilaus ilmaantui postille suomeen ja oli 8:na koitettu jakelua kotiin. Reissusta palattuani löysin pakettikortin postilaatikosta ja hain paketin postista.
Osassa tuotteista oli harhaanjohtavaa tietoa nettisivuilla, joten katselen jaksanko lähteä vaihtorumbaan. Barrabesilla lupasivat hoitaa sen homman kunniakkaasti. Sähköpostiin ovat vastailleet ystävällisesti muutaman päivän viiveellä (aina vastaa eri henkilö) ja puhelimessa sain hyvää palvelua.

En muista kertaakaan tilanneeni mitään muuta kuin karttoja, kirjoja ja levyjä ulkomailta ilman jonkinasteista säätöä ja ylimääräistä sähköposteilua tai ainakaan ilman lupausta pitempiä toimitusaikoja. Riippumatta mistä maasta tai kauppiaalta tilaa. On se kumma. Kaikenlaisia sitä.  :?

Edit: toimitettu tilaus oli toistasataa litraa vetoisessa pahvilaatikossa (melkein täynnä tavaraa).

-Heikki

HeMa

[quote author=hehautal link=topic=811.msg127730#msg127730 date=1189093806]
En muista kertaakaan tilanneeni mitään muuta kuin karttoja, kirjoja ja levyjä ulkomailta ilman jonkinasteista säätöä ja ylimääräistä sähköposteilua tai ainakaan ilman lupausta pitempiä toimitusaikoja. Riippumatta mistä maasta tai kauppiaalta tilaa. On se kumma. Kaikenlaisia sitä.  :?



Joko tilaat kaikenlaisia kummia juttuja... Tai sulla on poskettoman huono stägä...

Itse olen useita setelitukkuja ulkomaille syytänyt (Eurooppa, Aasia, Jenkit) ja noin useasta kymmenestä toimituksesta jotenkin "virheelliset" on laskettavissa yhden käden sormilla...


Niin, tai sitten mulla on vaan ollut sika hyvä stägä (tohon ei nyt kukaan usko).

jaakkima

[quote author=hehautal link=topic=811.msg127730#msg127730 date=1189093806]
Osassa tuotteista oli harhaanjohtavaa tietoa nettisivuilla, joten katselen jaksanko lähteä vaihtorumbaan. Barrabesilla lupasivat hoitaa sen homman kunniakkaasti. Sähköpostiin ovat vastailleet ystävällisesti muutaman päivän viiveellä (aina vastaa eri henkilö) ja puhelimessa sain hyvää palvelua.



Miten tuo muuten hoituu? Ottavat vastaan mukisematta? Pitääkö maksaa ite postikulut?

Pitänee lähettää tyttökaverille tilattu takki takas, kö koko ei osunut kohdalleen.

Jos ei vejä täysillä, on sama jäähä kotiin

HeMa

[quote author=jaakkima link=topic=811.msg127868#msg127868 date=1189413211]
Miten tuo muuten hoituu? Ottavat vastaan mukisematta? Pitääkö maksaa ite postikulut?

Pitänee lähettää tyttökaverille tilattu takki takas, kö koko ei osunut kohdalleen.



Joskus enne muinoin, pistivät DHL:n kuitin/tunnarin spostilla, jonka sitten printtasit ja liimasit laatikon kylkeen. Laatikkoon sitten väärä kama ja soitto DHL:n pojille noutaan. Jos ole liikkeen vika (eri tuote kuin tilattu, tai väärä koko jne.), niin liike maksoi kaikki kulut (tuotteen taka lähetys ja oikean postitus sulle).

Jos taas oli idiootti ja tilas ite väärän koon, niin ainakin toiseen suuntaan joutuu maksamaan postit (toki voi käydä stägä ja liike hoitaa kaiken... tai käydä heikompi tuuri ja joutuu maksamaan molempiin suuntiin). Spostia liikkeeseen ja ei muuta kuin neuvottelemaan, kyllä ne sieltä neuvoo.

jaakkima

Toiseen suuntaan on jo maksettu postikulut. Nykyään ne joutuu maksamaan ite, vaikka olis ostamassa miljoonalla tavaraa.

Jos ei vejä täysillä, on sama jäähä kotiin

HeMa

[quote author=jaakkima link=topic=811.msg127881#msg127881 date=1189420756]
Toiseen suuntaan on jo maksettu postikulut. Nykyään ne joutuu maksamaan ite, vaikka olis ostamassa miljoonalla tavaraa.



Niin, siis tarkoitin että joutuu maksamaan Suomi-Barra ne kulut... ja paskalla stägllä vielä "toistamiseen" Barra-Suomi kulut.