Arktista/arkista elämää & elämyksiä Nuorgamissa

Tervetuloa tutustumaan elämään Suomen pohjoisimmassa kylässä Nuorgamissa! ​

nuorgam   ​

Arktisen jäämeren kainalosta, noin 500 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen löytyy Nuorgam, joka mainostaa itseään onnellisten ihmisten kylänä. Onnellisia ihmisiä pienessä kylässä asuu noin 170 ja he elävät luonnosta, matkailusta ja rajakaupasta. Parhaiten Nuorgam tunnetaan lohestaan kuuluisasta Tenojoesta. Kaupassa kuulee puhuttavan pohjoissaamea, norjaa ja suomea.

saamenmaa  

Olen Reetta ja vietin aiemmin kaikki kesäni Suomen eteläisimmässä pisteessä HangonTulliniemessä. Relaan artikkeleista löytyy parin vuoden takainen juttu karavaanarielämästäni. Sittemmin tapasin Hannun ja oli aika uusille tuulille elämässä. Espoon asuntoni, yritystoimintani sekä lopulta myös asuntoauto oli myytävä, jotta elämässä oli tilaa taas uusille asioille. Muutimme reilu vuosi sitten pääkaupunkiseudulta Nuorgamiin Hannun saamelaisjuurille. Nyt meitä on kolme ja rakennamme elämäämme elämysmatkailun varaan. Blogissa nimensä mukaisesti ulkoilmaelämyksiä arktisessa luonnossa. Lajejamme on leijahiihto, maastopyöräily ja melonta sekä kalastus kaikissa muodoissaan.

        ​

Esittelyssä leikkikenttäämme eli Kaldoaivin erämaa, Paistunturi, Kevo sekä Tenojoki. Meiltä on vain puolen tunnin matka Jäämerelle, joten toisinaan seikkailemme Norjan puolella. Joskus asiaa myös luontoelämysyrityksemme vaiheista. Toisinaan varusteista ja varustautumisesta sekä retkeilystä pienokaisen kanssa. Kutsumme myös vierailevia blogaajia.

.

Arkisia/arktisia päivityksiämme voi seurata myös:

Facebookissa, Instagrammissa sekä Twitterissä ​

Aiemman blogimme löydät http://www.almaarktika.fi/blogi

Kommentoi ja kerro millaisista jutuista sinä haluaisit lukea?

Alma Arktika